Nicol dziękuję ciekawe po jakim czasie będę miała dość takiego miszmaszu kolorowego
moja wioska narazie troszkę uboga zamierzam co sezon coś tam dokupić ....
takie wielkie i bardzo różnorodne oglądałam kiedyś we Włoszech -prześliczne były i takie przedstawiające różnorodne scenki -ale faktycznie ceny ich były drogie ....
Kasiu trzeba sobie troszkę rozweselić świat
dziękuję za pochwały
Asia super dekoracja mamy te same świeczniki,gwiazdy ,domki i domek metalowy
fajnie wymyśliłaś z tymi domkami betonowymi -piękna dekoracja
Buziaki
Jola korzystam z wolniejszych dni ,by pózniej na ostatnią chwilę nie gonić
takie dekoracje zawsze chociaż troszkę umilą ten Świąteczny czas ...... tym bardziej ,że moje nie jakieś pracochłonne
Buziaki
No wiem, wiem,uwielbiam takie ekologiczne zdrowe pomidorki, przecież inaczej nie kupiłabym tego tunelu
Dzięki za podpowiedź karłowych pomidorów, jakąś konkretną odmianę?
Tak, zamierzam posiać nowalijki
Sylwia, mi szkoda miejsca na na rabatach na same liście zimowitów, wiesz jakie są nieduże. Ale może kilka pełnych kupię, jak ich kwiaty nie pokładają się i posadzę w trawiastej rabacie przy warzywniaku
Aniu, jakości tunelu jestem zadowolona, solidnie wygląda. Bardzo się z niego cieszę i nie mogłam się powstrzymać, żeby czegoś już nie posadzić
Myślę, że anafalis się pozbiera i jeszcze pokaże na co go stać. Zawsze też możesz liczyć na dodatkowe sadzonki ode mnie
Madziu myślę, że też jeszcze znajdziesz miejsce i skusisz się na jakąś małą szklarenkę Ja niedawno się zarzekałam...że nie...! Najbardziej obawiałam się, czy nie pozaparzam tych roślin, zapominając otworzyć kiedy trzeba...dalej się obawiam ( trochę wspomoże mnie automatycznie otwierany lufcik, który zamówiłam)
U mmie śniegu na razie mało. A co spadnie to się topi.
Dzisiaj hasała po rabatach wiewiórka. Karmnik odwiedzają sikorki i sójki.
Tyle zaobserwowałam. W 1 dzień karma zniknęła więc sójki mają chyba spory apetyt . Zimą rzadko zaglądam do swojego wątku za to chętnie do innych . Kopczyki przy różach rozkopane wiecznie i nie wiem co za zwierz mi je rozgrzebuje.
Danusiu, Grażynko, dzięki. Małgorzato, brzozy, zwłaszcza te "nierasowe" rosną bardzo szybko. Ani się obejrzysz, a będziesz miała dorodne drzewa. Alicjo, dziękuję za życzenia i miłe słowa. Fotki są niezbyt aktualne, bo z lata i jesieni, ale dawno mnie tu nie było, więc staram się nadrobić zaległości.
Na przekór zimowej aurze kilka ciepłych wspomnień: