Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 12:46, 02 cze 2022

April napisał(a)

Ależ potężne okazy
Zdarza się że zakwitają wszystkie razem? Czy jednak na zmianę?

Jednak trochę na zmianę, wiem, szkoda, ale one mają trochę inny okres kwitnienia,
Ten rok najlepszy dla nich, bo tak jakby trochę próbują razem zakwitnąć
mirkaka 12:49, 02 cze 2022

April napisał(a)

No nie mogę, a ja planuję montany sadzić tylko jeszcze nie wiem gdzie Żeby mi się kwitnieniem do sąsiada nie pchały.
Jak to każdy ogrodnik ma inne problemy i potrzeby

Ty jeszcze młoda i masz pełno energii, my z Irenką już myślimy jak tu robotę ograniczyć.
Ja mnożę ale co z tego będzie ? na razie fajna zabawa, a gdy się uda ukorzenić to najwyżej porozdaję
Zeby nie pchały się do sąsiada to najlepiej tak jak u mnie na balkon puść, jeśli masz.
Jeden Montana wystarczy, one silnie się rozrastają
Napia 13:23, 02 cze 2022

Piękny, dojrzały ogród! Podziwiam i gratuluję, bo niełatwo stworzyć takie miejsce. Pomidory na półkolistej rabacie to super pomysł! Bardzo mi się tutaj podoba
Martka 13:40, 02 cze 2022

Mirko, obwódki z funkii tym razem mnie zachwyciły, z hakonechloa też, ta trawa mnie zachwyca jak żadna inna, niezależnie od odmiany. Jak Ci się udaje uchronić funkie od ślimaczych zapędów? Wyglądają na bardzo uchronione Kolory piękne, choć później, kwitnienie róż prawie zbiega się w tym roku z rododendronami...
Basieksp 19:51, 02 cze 2022

Ale cudny ten kącik piękne, duże okazy i ten stolik z krzesłami wtopiony w te kwiaty, bardzo mi się podoba
Nowa12 21:21, 02 cze 2022

Też jestem zachwycona ta obwódką z przetacznika. Możesz coś więcej o nim napisać?
basia3012 00:17, 03 cze 2022

mirkaka napisał(a)

Basiu, Ty to powinnaś przyjechać do mnie, bo zdjęcia nie oddają ani koloru, ani perspektywy ani ostrości barw i kształtów.
Oglądam swoje ciągle bo mam okna z salonu na ogród, więc nie mam wyjściahaha
Jutro Jola i Ewa wpadną, ale Ty mieszkasz trochę dalej niż one, więc takie wpadnięcie nie jest takie proste. Mimo to może kiedyś

Na pewno w realu wszystko jest jeszcze piękniejsze. Wiadomo.
Okna z salonu na rodki to bardzo dobry pomysł. Nigdzie nie trzeba szukać piękniejszych widoków.
Ja to muszę wyjść i zrobić obchód żeby moje obejrzeć. Ale jak Nowa Zembla podrośnie to z kuchni będę ją podglądała. Też dobrze.
Życzę miłego jutrzejszego dnia.
Dziękuję za zaproszenie.
Pozdrawiam Mirko serdecznie.
zbigniew_gazda 09:41, 03 cze 2022

Podziwiam co roku obecny spektakl azaliowo- rododendronowy Mirko. Pięknie.
ewsyg 21:47, 03 cze 2022

Mirusiu, ja dzisiaj czyściłam rododendrony i zastanawiałam się, czy Bożenka też czyści. Jak dzisiaj oglądam Twoje rodki to też Ci współczuję tego skubania. Czyścisz rodki, czy zostawiasz przekwitłe kwiatostany? Zasilasz je po kwitnięciu. Powiem Ci, ze praca lepiej mi szła o jeszcze cudnie pachną azalie. Przyszedł mąż i mi się zapytał co tak ładnie pachnie. Szkoda, że już przekwitają. Udało mi się tak kupić te kwitnące azalie, że kwitną po sobie, dłużej mam zapach. Kochana masz piękny ogród.
Dorota321 14:46, 04 cze 2022

Miałam nadzieję na spektakularne kwitnienie rh, ale widać, że jeszcze chwilkę trzeba poczekać. U mnie już przekwitły, muszę obłamać kwiatostany.