Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W ogródku Iwony 23:09, 09 cze 2015

Do góry
Iwonko a ta Twoja cudna piwonia to nie jest Festiva Maxima?Cudna jest. Pozostale roślinki tez w super formie. U mnie lilie wodne daleko do kwitnienia a u Ciebie ich mnóstwo. Pozdrówka.
Kondziowy ogrod cz II 21:47, 09 cze 2015

Do góry

Pierwsze lilie

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:09, 09 cze 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
te lilie takie powykręcane i rosną w dół ah gdyby były wsadzone miesiąc wcześniej z pewnością by cieszyły z łusek wysypało się pełno małych cebulek je też wsadziłam do donicy tak jak mówisz będę podlewać może coś urośnie

a jak nie to cebule się rozrosną na następny rok
Ogrodowe przygody 14:08, 09 cze 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Pytanie zadałam Ani Montevverde, ale ,może jeszcze jakaś miła duszyczka doradzi.

dostałam dużo kłącz i cebul
dalie. lilie liliowce agapanty zawilce rozwary tawułki trawy
czy myślisz że jeszcze coś z tego wyrośnie
dużo dziś powsadzałam w doniczki lilie bo w woreczkach były wyrośnięte
byliny do ziemi
zostało mi jeszcze trochę czy masz jakieś z tym doświadczenie?
z tego co wiem to towar był trzymany w chłodni

jeśli tylko są żywe i dopilnujesz to nie widzę problemu
Skromny balkonik 13:08, 09 cze 2015

Do góry
Powojniki pną się coraz wyżej
Lilie w pąkach

Starorzecze na górce 11:18, 09 cze 2015

Do góry
Myślę że zdania co do Twojego wyczucia kolorów,nie zmienię Ja bardzo lubię nietypowe zestawienia. A na kolorach znam się zawodowo, więc wiem co mówię
Czyżbym natrafiła na zbieraczkę "starocia". Nazbyt często zdarza mi się przygarnąć jakiś szpetny wytwór sztuki naiwnej Niedźwiedź z piaskowca- brzmi intrygująco...
agatanowa napisał(a)
Witam kolejną Kasię!

Kasiu, dziękuję za miłe słowa, ale - co do wyczucia koloru - zmienisz zdanie w okresie, gdy lilie zakwitną ale i tak cieszę się swoim ogródeczkiem

zajrzałam na szybko do Ciebie - masz już masę nasadzeń, i duzo buksów, no i w ciepłych, fajnych okolicach mieszkasz z wielką masą starocia z kamienia, załuję, że nie kupiłąm niedźwiedzia z piaskowca, gdy byłam w Świeradowie - mieszkał sobie w jakimś składziku z gratami różnej maści
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:02, 09 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie można ominac żadnego postu u Ciebie: pokaz piwoni znakomity. Zabieram Americę.

Widać, że piwonie to Twoja miłość (oprócz jeżówek) - śmiem twierdzić.

Pszczółko.. moje serce jest tak pojemne, że kocha dużo.. krokusy, irysy żyłkowane, orliki, piwonie, rododendrony i azalie, kaliny, jeżówki, lilie, hosty.... i wiele innego kwiecia.
Ale piwonie kocham miłością szczególną Szkoda, że wiele z nowym nie zakwitnie w tym roku.. dwa Itohy, Coral Sunset kilka krzewów, ale kwiatek jeden i lichy , Do Tell, Kansas padła zimą (jakiś grzyb, bo za mokro było)
Czekam na Własysławę, Coral Stubs, Primaverę, Rabesberry Sundae.. mają paki, ale nie pamiętam która jest która Piwonia od Agaty i od Mariusza....
Ta od Mariusza, ma być bardzo ciemna

Starorzecze na górce 10:34, 09 cze 2015

Do góry
Witam kolejną Kasię!

Kasiu, dziękuję za miłe słowa, ale - co do wyczucia koloru - zmienisz zdanie w okresie, gdy lilie zakwitną ale i tak cieszę się swoim ogródeczkiem

zajrzałam na szybko do Ciebie - masz już masę nasadzeń, i duzo buksów, no i w ciepłych, fajnych okolicach mieszkasz z wielką masą starocia z kamienia, załuję, że nie kupiłąm niedźwiedzia z piaskowca, gdy byłam w Świeradowie - mieszkał sobie w jakimś składziku z gratami różnej maści
Ogród z łezką II 10:21, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obrazkowo nadrobiłam. Alchymist coraz piękniejszy...
Spotkanko znów udane..
Lilie są ogólnopolskie bo z Białegostoku są, potem pojechały do Rzeszowa i dopiero do Ciebie

Chyba już piękniejszy być nie może

Fajne to nasze forum...

Aaaa...lilie od Twojej Mamy...teraz wszystko rozumiem
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:18, 09 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu Twoje lilie u mnie czadu dają, matko i córko jakie płodne są!!! Rewelacyjnie się kocą!!! Mam z nich busz!!! Zaraz zaczną kwitnąć, to się pochwalę Już w tym roku lilijki dalej w świat pójdą...i mam kawałek Rzeszowa u siebie

Pięknie Ci róże rosną, jak to dobrze, że one glinę lubią

Masz kawałek Białegostoku, bo to lilie od mamy, niektóre były ode mnie (ale rodowód Białystok) a cześć przywiozła mama na spotkanie z Białegostoku

I Tuskany... przesadzałam jesienią, przycięłam mocno, bałam się jak to zniosą, bo one kwitną tylko raz.. ale kwitną. Ufff Wiosną pójdą do kulkowania jak u Reni

Ogród z łezką II 10:14, 09 cze 2015

Do góry
Obrazkowo nadrobiłam. Alchymist coraz piękniejszy...
Spotkanko znów udane..
Lilie są ogólnopolskie bo z Białegostoku są, potem pojechały do Rzeszowa i dopiero do Ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:59, 09 cze 2015

Do góry
Aniu Twoje lilie u mnie czadu dają, matko i córko jakie płodne są!!! Rewelacyjnie się kocą!!! Mam z nich busz!!! Zaraz zaczną kwitnąć, to się pochwalę Już w tym roku lilijki dalej w świat pójdą...i mam kawałek Rzeszowa u siebie

Pięknie Ci róże rosną, jak to dobrze, że one glinę lubią
Mój mały ogródeczek :) 09:34, 09 cze 2015

Do góry
pierwsze lilie zakwitły

Mój ogród pod górkę... 07:56, 09 cze 2015

Do góry
Kolejność kwitnienia bylin od Ani:

Marzec - krokusy, irysy żyłkowane, ciemierniki, przebiśniegi, cebulice, ranniki, pierwiosnki,
Kwiecień - narcyze, tulipany wczesne, magnolie, omieg wschodni, kukliki
Maj - tulipany, żagwin i floksy szydlaste (ale to skalniak), sasanki, bez, pełniki europejskie, piwonie, azalie i rododendrony, bodziszki, czosnki, orliki, kocimiętka, irysy syberyjskie, bródkowe), powojniki, szałwia
Czerwiec - róże, irysy japońskie, naparstnice, dzwonki (różne), tojeść kropkowana, lilie azjatyckie, ostróżki, pysznogłówka, lawenda, nachyłki, pełniki chińskie, firletka chalcedońska, firletka kwiecista, krwawnik, złocienie, piwonie
lipiec - hortensje, rozwary, pozostałe lilie, jeżówki, liliowce, przetaczniki, juka, liliowce, floksy, rudbekie, tawułki, odętki, perwoskia, liatry, tawułki, tojeść orszelinowata, akant, krokosomia
sierpień - hibiskus, lobelia, wielosił, trawy, róże drugie tłoczenie, wrzosy, rozchodniki.
wrzesień - zimowity, zawilce, liriope, astry, chryzantemy bylinowe
październik - to co zaczęło we wrześniu
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:25, 09 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Rowery! I lilie wodne, piękne! A jaki urodzaj na piwonie powzdychałam pozdrawiam![/quote Dużo piwonii młodych.. czekam, aż się rozrosną.. i będę płakać gdzie przesadzić resztę Bo u mnie na bogato

Malutki pod lasem 00:01, 09 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Warzywka pięknie Ci rosną, lilie też lubię a przyszły kwiat juki cieszy Cię tak jak mnie moje dwa pączki Pozdrowionka

Oj tak Renato cieszą i to bardzo. Każdy nawet najmniejszy pączek, bo swój wyhodowany, wypieszczony, wypielęgnowany
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:55, 08 cze 2015

Do góry
te lilie takie powykręcane i rosną w dół ah gdyby były wsadzone miesiąc wcześniej z pewnością by cieszyły z łusek wysypało się pełno małych cebulek je też wsadziłam do donicy tak jak mówisz będę podlewać może coś urośnie
Ogrodowe przygody 22:40, 08 cze 2015

Do góry
Pytanie zadałam Ani Montevverde, ale ,może jeszcze jakaś miła duszyczka doradzi.

byliny do ziemi
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 08 cze 2015

Do góry
Aniu nie śpij jeszcze mam pytanko
byliny do ziemi
W ogródku Iwony 21:17, 08 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Też mnie zachwyciła ta biała piwonia. Lilie w oczku nieźle dają czadu Jak się mają kosy?

Kosy chyba nieźle, nie przeszkadzamy im zbytnio żeby nie przestraszyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies