Paweł czy Ty pod te płyty dawałeś suchy beton czy bezpośrednio na ziemi? Zaplanowałam sobie takich kilka i zastanawiam się czy suchy beton jest pod nie potrzebny.
Wyjaśnianie przezemnie to może być takie "jak ślepy prowadził kulawego" bo ja pierwszy rok się tematem zajmuję.
Poszukam zdjęć z czasu sadzenia, może coś mi się uda znaleźć.
Tak, te 5.75 było za 3 karpy, nie jakieś wielkie, ale 3 karpy. Na jednej karpie było po 2-4 bulw któe się trzymały razem, niektóe miały więcej, ale też były takie dyndające, które miały szyję złamaną i je po prostu odcięłam.
Udało mi się znaleźć zdjęcie, tu akurat bulwy Pinelands Princess, to te z tej holenderskiej strony.
Na drugim zdjęciu pęchęrznice? bardzo ładnie się przebarwiają też mam podobne u siebie ale moje maluszki narazie posadziłam je bo chciałam właśnie żółty kolor na jesień wprowadzić do ogrodu
A teraz parę fotek na zakończenie sezonu. Ostatnio tak rzadko tu bywałam, że aż wstyd ze zdjęciami wyskakiwać, ale rodzinne problemy nie pozwoliły. Zanim się na zimę zahibernuje parę widoczków z telefonu
Mam możliwość kupić taką świdośliwę jak na zdjęciu, właściciel nie wie jaka to odmiana, muszę też sama wykopać ładny okaz muszę tylko sprawić sobie wycieczkę tylko czy to lamarcka? Czy dolne galazki można usunąć i prowadzić na wielopniową ?
A jakbym zrobiła tam taki niski żywopłocik? Było by nawiązanie do żywopłociku na kwaśnej i jak mi się wydaje fajnie by tu podzielił przestrzeń, nadał bardziej formalnego stylu w tym buszu i wykorzystałabym resztę cisków z przechowalnika
Edit
Byłam zobaczyć w terenie i dobrze by to wyglądało