Cudeńka Dorotko u Ciebie, a ta magnolia ma olbrzymie kwiaty, gdyby nie Twoja twarzyczka dla porównania wielkości nie zdawałabym sobie sprawy z tego
Pozdrawianki wiosenne zostawiam
Zawilec grecki pod taką nazwą u mnie funkcjonuje, u Ciebie w pełni rozkwitu a u mnie wyglądają jak małe sadzonki jeszcze. Pozdrawianki wiosenne zostawiam
Patrycja, zobacz cisy. Jednak się przyjęły te z gołym korzeniem. Ale dużo je podlewałem. Z nowych nasadzeń też nic nie pada. Trzymam kciuki za rośliny z gołym korzeniem. Będzie dobrze, bo wiesz co robisz
Taxus baccata na kulki, ale ucieszyły mnie te widoczne pączki
Taxus media Groenland, pączki i prawie rozwinięte miotełki.
Od paru dni hartuję rozsady. Niestety przesadziłem ze słońcem i parę liści ma oparzenia drobne. Zaś papryka raz lekko podwiędła, a w domu wróciła do siebie.
Dziś są na tarasie na słońcu, ale zaraz zrobi się cień.
Koktajlowe mają grube liście i łodygi. Choć nie tak grube jak widziałem na forum. Jednak zawsze wyciągną mi się te pomidory.
A to malinówki, trochę w domu, trochę na balkonie.
Dzisiaj pierwsze wietrzenie rozsad Trochę tego naprodukowałam. Na przyszły rok dokupię jeszcze z 7 tac/kuwet dla krolika których używam jako podstawek do podlewania i noszenia. Brakuje jeszcze dyniowatych, które będę wysiewać w maju.
Przeparkowałam auto tak by uzyskać na conajmniej godzinkę cień dla pomidorów i papryk. To ich pierwsze wyjście na wewnątrz. Wczoraj stały jeszcze na regale przy otwartym oknie balkonowym.
Dla wszystkich zaglądających zostawiam życzenia pięknych, radosnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego, przemiłych spotkań z bliskimi, najlepiej w waszych pięknych, wiosennych
ogrodach
Na osiedlowych wybuchły tawuły japońskie Goldflame i szare Grefsheim, pięknie pachnie na ulicy Kanzan wypuściła pierwsze kwiaty. Pięknie jest teraz razem z tą magnolią
Fajnie mieć basen, kiedy lata (i wiosny) coraz bardziej upalne. Sama przyjemność popluskać się w wodzie w gorące dni. Też bym chciała mieć takie "oczko" .