Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

Alija 11:07, 05 lut 2026

Danusiu, bardzo jestem ciekawa tych tulipanów. U nas sadzenie by się to nie udało, cały czas ziemia jest pokryta śniegiem i zmarznięta.
Trzymam kciuki.
daszum 23:15, 05 lut 2026

mirkaka napisał(a)
Danusiu, czyli posadziłaś w taką zmarzniętą ziemię te tulipany? Jak tego dokonałaś?
Trzymam za nie kciuki

Mirka u nas jest o wiele cieplej niż u Was. Nie zmienia to jednak faktu, że mimo plusowych temperatur ziemia była zamarznięta. Znalazłam bardziej miękki fragment na brzegu rabaty, kopałam szpadlem większy dołek i wrzucałam po kilka cebul. Przysypałam ziemią, starałam się rozbijać ziemię zamarzniętą.
Dziękuję za trzymanie kciuków, co ma być to będzie
daszum 23:18, 05 lut 2026

Alija napisał(a)
Danusiu, bardzo jestem ciekawa tych tulipanów. U nas sadzenie by się to nie udało, cały czas ziemia jest pokryta śniegiem i zmarznięta.
Trzymam kciuki.

Alicjo u nas śniegu jak na lekarstwo.
Ja co roku sadzę tulipany w grudniu lub styczniu, ale były inne zimy.
Dziękuję za kciuki
daszum 23:32, 05 lut 2026

Czuję wiosnę
Wczoraj w Dino kupiłam dwie hortensje ogrodowe, a dzisiaj w B. dwa ciemierniki "powojne".
Nie wiecie co to za ciemierniki? Ja też nie wiedziałam
To ciemierniki orientalne, które mają kwiaty różowo-fioletowe podobne do powojników.
Ciemierniki i hortensje postanowiłam wynieść do widnego nieogrzewanego garażu, mam nadzieję, że przetrwają.