Danusiu ja dobrze widzę. Ponad 10 dni ale jak mogę się oszczędzam. EM jest na pracy zdalnej więc wszystko co trudniejsze od sprzątania do gotowania to robi ja tylko rozkazy wydaje.
Nie mogę się odczepi. Od smartfona więc nakładam ciemne okulary i godzinę patrzę pół godziny zamykam oczy.
Następnego dnia po zabiegu miałam telefon pielęgniarki która pytała jak się czuje i czy dobrze widze czy nie mam mgły w oku. W razie takich objawów mam przyjechać z tym problemem.
Tak teraz sobie myślę, że widocznie takie objawy u pacjentów występują.
Danusiu u mnie ten zabieg trwał ok 5-10 min w każdym razie bardzo krótko.
Zakraplam oko lekarstwami 3 różne ampułki.
10 lutego Idę na kontrolę 16 lutego drugie oko.
Dzisiaj byliśmy na wsi nakarmiłam ptactwo. Kulki twarde i trochę wydziobane.
Em przez aleg... Kupił Ziarna słonecznika i ziarno dla ptactwa większego, bażanty się ucieszą. Obserwując przez okno ptactwo one się porozumiewają w jakiś sposób między sobą. Najpierw do stołówki przyleciały wróble, później sikorki, sójki, gołębie nawet dziecioł obserwował co się dzieje. Na samym końcu przyszły dwa piękne bażanty. Dosyć długo dziobaly, później poszły pod świerki. Widać po kupach, że mają tam m
siedzibę.
Oj sporo śniegu znowu dosypało wczoraj.
Teraz temper. kręci się ok 0.
Nie jest ślisko deszcz nie pada.
Elu, sporo śniegu i słoneczko, ładnie U nas dzisiaj cały dzień pochmurny i ponury, nie lubię takich. Śniegu co prawda nie dosypało, ale leży całkiem gruba warstwą starego, taka skorupa się zrobiła
Ja też dokarmiam ptaki, bardzo lubię na nie patrzeć
Dla ciemiernikow najgorsze jest mróz w bezśnieżne zimy.
W zeszłym roku w styczniu nie byli śniegu więc ciemierniki pięknie wyglądały kwitły. Później przyszedł mróz i kwiaty zmroziło zbrązowiały te które kwitły. Późniejsze jeszcze się ostały, ale jednak to już nie było to.
Więc nie ma obawy aby ciemiernikow coś zagroziło.
Jak śnieg chroni mam przykład na przeręblach. Jeden z grzałką to bez problemu nie ma lodu.
Drugi bez grzałki taki sam jak z grzałka z rurka w środku, ale przysypany 20 cm warstwa śniegu i też w środku otworu nie ma lodu przy -20 stopniach.
Świadczy to, że śnieg bardzo chroni od mrozu.
Elu, ja mam dwoje oczu po operacji na zaćmę. Super sprawa, dobrze widzę. Zaćma lubi wrócić, ale usuwają ją potem laserem i trwa to tylko chwilę.
Zdrówka Ci życzę.