Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:53, 05 kwi 2022

Do góry
Za oknem buro, ponuro i zimno ale mam coś na pocieszenie Przed chwilą odebrałam taką oto książkę
Osiedlowy ogródek 16:40, 05 kwi 2022

Do góry
I jagodnik połączony z rabatą ziołowo-kwiatową

Mam tu porzeczki czarne, czerwone, agresty, borówki karłowe, poziomki i zioła.
Kolory kwiatów fioletowy biały, pomarańcz i żółty.

Blaski i cienie nowego życia 16:35, 05 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczne kępy i chyba kulki trzmieliny. Szybko te kanty machasz, ja dalej tnę

To przynajmniej tniesz. U mnie o tym nie ma mowy, tak wieje.

Kępy pierwiosnków coraz ładniejsze, za 2 dni jak przyjdzie ciepło będą całkiem okazałe. A z kantami utknęłam w miejscu i przed świętami się nie zapowiada że coś zrobię, ponieważ też muszę przyciąć róże i hortensje.

A przed nowymi różami-kancik- nie wiem czy robi za rów nawadniający czy odwadniejący

Osiedlowy ogródek 16:34, 05 kwi 2022

Do góry
Dla porównania rzodkiewki i szpinak siane 3 tygodnie temu. Dopiero wykiełkowały.
Te pod włókniną ciut szybciej.

Groszek cukrowy w skrzyniach już ładny ma ciepło pod południową ścianą.
Ten w gruncie jeszcze śpi

Przezimował mi seler liściowy

Osiedlowy ogródek 16:23, 05 kwi 2022

Do góry
Warzywnik

Szpinak i rzodkiewki siane jesienią całkiem już duże
Czosnek też pokazuje szczypior

Osiedlowy ogródek 16:20, 05 kwi 2022

Do góry
Pani Figa tydzień później
Nabrała koloru
Figi utyły

Z tych małych kuleczek też będą owoce

Spełnione marzenia 15:55, 05 kwi 2022

Do góry
Dzisiaj stałam się szczęśliwą posiadaczką trzeciego tomu książki Danusi. Będę działać w warzywniku
Ogród Basi 15:23, 05 kwi 2022

Do góry
A z wianka "odfrunął" ptaszek. I nie wiadomo dokąd.

Ogród Basi 15:23, 05 kwi 2022

Do góry
Ta latarnia już dwa razy była przewracana. Wczoraj drugi raz. Wszystkie szyby do wymiany. Muszę ja przestawić w bardziej zaciszne miejsce.

Ogród Basi 15:22, 05 kwi 2022

Do góry

Zostało mi kilkanaście rh, nie wykorzystałam ich do obsadzania rabat. Stoją tu po prawej stronie. Może dzieci zechcą przygarnąć?

Wiatrzysko zwiało korę z rabat.

Ogród Basi 15:17, 05 kwi 2022

Do góry
I jeszcze kolka innych zdjęć, przy okazji.

Tu jeden rh Nova Zembla.

Tu drugi.

A tu trzeci.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 15:16, 05 kwi 2022

Do góry
Szalenstwo siania mnie dopadło. Dla niektórych roślin to zdecydowanie za późno [np por czy pewnie brukselka], dla niektóych czas albo akuratny albo za wczesny, ale poszło tego sporo.

Dużo cynii. Cała pierwsza doniczka to cynie.
Druga to kosmosy, szałwia i inne kwiatkowe istotki.
Trzecia ma łubin, pory, aksamitki (dla pomidorów), biała rudbekia - czyli chyba jeżówka?! oraz lwia paszcza, tych ziarenek nie przykrywwałam ziemią.
Uzupełniłam pomidorki, które nie wzeszły. Nadal miałam rozpiskę więc powinnam dosiać dobrych odmian.

Niech rosną!!!

Małymi krokami-Ogród Wioli 15:15, 05 kwi 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Już za chwilę, już za momencik ...

jakie zdrowe i w pionie
Ogród Basi 15:14, 05 kwi 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Basiu, skrzynka piękna spacery lepiej zostawić na bardziej sprzyjające okoliczności pogodowe ja dziś tylko domowo

Martuś, zrobiłam zdjęcia tej skrzynce z rojnikami.

W moim małym ogródeczku II 15:03, 05 kwi 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Warto wiedzieć co jest ważne, a co ważniejsze.

Dzisiejsza zima w kalendarzowej wiośnie. Nawet mi się nie chciało wyjść z aparatem, zdjęcia zrobiłam przez szybę.

Sporo śniegu, ale też i dzięki niemu wody, a wiosna i tak jest, zaraz zmiana pogody
Ogród zacząć czas. 14:58, 05 kwi 2022

Do góry
MartaCho napisał(a)
Pięknie biało się zrobiło, a my spragnieni prac ogrodowych zostaliśmy uziemieni. No, ale ile można sprzątać?
Pomyślałam więc, że zaproszę Was dziś do wspólnego knucia

Zapraszam bardzo serdecznie

Poniżej wrzucam aktualne zdjęcie mojej rabaty zachodniej- UWAGA! Widok z góry z okna dachowego- tylko dla osób o mocnych nerwach . To ta całkiem fajna rabata- z klonami, hortensjami, werbeną... Niestety czekają ją drastyczne zmiany, gdyż ponieważ... zaledwie w ciągu jesieni i zimy wyrósł nam za płotem ten koszmar z wielkiej płyty
Dlatego też potrzebuję pilnie stworzyć "parawan"- osłonić się od nowych- przyszłych- sąsiadów. Drewniany płot, czy ładne drewniane panele raczej nie wchodzą w grę niestety- konstrukcja byłabym zbyt szeroka, i zbyt wysoka, żeby się zmieścić w budżecie.

Na istniejący płot dam na początek maty wiklinowe- grabów teraz co prawda prawie nie widać, ale powinny się w tym sezonie już ładnie zagęścić.

Przyszedł mi jak na razie do głowy najprostszy do realizacji pomysł, żeby dosadzić jeszcze dwa klony- po jednym pomiędzy tymi, które już są. Odstępy teraz wynoszą 6,4m pomiędzy nimi. Korony Red Sunset dorastają docelowo do 3- 4m szerokości, więc powinny się zmieścić, a będą mogły nas szybko ładnie zasłonić. Dobry to pomysł?

Jeśli tak, to do zmiany będzie pewnie cała ta rabata między klonami a grabami, gdyż będzie tam raczej zbyt cieniście dla tych odmian hortensji, które tam teraz są. Ale to już może temat na osobny post?

Dobry to pomysł z tymi dodatkowymi dwoma klonami?

To straszne, jak na nic nie patrzą i każdy wolny kawałek pod zabudowy.
Widok nie jest najgorszy z możliwych, ja mam gorszy na sąsiadów.
Dokończą, pewnie drzewa posadzą, a u siebie może posadź serby, żeby jednak była ściana zieleni i z okien do ciebie stale się nie gapili.
Ogród prawie wymarzony … 14:28, 05 kwi 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Moje patyki Silver Dollar. Chyba coś z tego będzie .

Najlepiej w półcieniu trzymać, regularnie pilnować wilgoci. Ja swoje patyki daję blisko brzegu donicy, wtedy jakoś na bank się przyjmują. Też mam wszędzie patyki w donicach.
Ptasi gaj 13:07, 05 kwi 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Elu, ładne wschody begonii, będzie dużo materiału Nie ma to jak kwiat na stole Pogoda musi się naprawić do poważniejszych prac , wczoraj popracowałam godzinę i czuje to dziś moje gardło. Nie ma co szaleć.

Martka kupiłam 5 cebul begonii i je posadziłam bardzo mi się podobają. Zawsze miałam swoje nie wiem dlaczego jesienią nie wyciągnęłam z donic korzeni (skleroza).

Posiałam jeżówki które wzeszly jeszcze nie wszystkie ale nawet te co wzeszly to bardzo ładne.

Tak można się przeziębić w słońcu ciepło w cieniu zimno. A często człowiekowi gorąco i się rozpina.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:35, 05 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
uśmiałam się z psiaków, pierwszy raz udało się je tak uchwycić

Słodko wyglądają
Ogród Basi 10:54, 05 kwi 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, ogród pięknie przygotowany do sezonu, szczególnie zachwycił mnie dereń kwitnący, wnosi o tej porze dużo świeżości Zimozielone też są niezastąpione, co w Twoim ogrodzie też bardzo dobrze widać.
Zaintrygowała mnie ta skrzyneczka pod stołem z ... rojnikami?, masz jakieś bliższe ujęcie? Z czego jest wykonana? Co masz posadzone w środku?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies