Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Tarnowie 20:41, 17 lis 2021

Do góry
Tak było

Dzisiaj hakonechloa wycięta i wykorzystana do okrycia bluszczy a trawa fireworks schowana bo nie zimuje w gruncie

Zacisze Alicji 20:40, 17 lis 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Drzewa bez liści pokazują swoje fantazyjne kształty.
U Ciebie jest pięknie o każdej porze roku

Danusiu! Bardzo dziękuję za miłe słowa. Masz rację, drzewa bez liści pokazują swoje drugie "oblicze".

Ostatnie róże jeszcze cieszą kolorem.

Zacisze Alicji 20:32, 17 lis 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Alu, kwitnący bodziszek i różyczki to przemiły widok w listopadzie
A widokiem reszty Twojego tajemniczego ogrodu jestem niezmiennie zachwycona

Grażynko! Tak, w listopadzie każdy kwiatuszek cieszy, bo już za chwilę będzie pusto i szaro w ogrodzie.
Dziękuję za miłe słowa.

Zacisze Alicji 20:27, 17 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Alicjo, a czy TEN bodziszek to ten Rozanne? Czy jakiś inny równie pięknie i obficie kwitnący?

Marto! Tak, to właśnie TEN bodziszek Rozanne, który kupiłam dzięki ogrodowisku. Posadziłam go w lecie (mała sadzonka)
i kwitnie do tej pory.
Pozdrawiam.

Petunia/surfinia z nasion 20:24, 17 lis 2021

Do góry

Przepiękne masz Petunie
Jak i kiedy trzeba nasionka wysiać ?
Petunia/surfinia z nasion 19:34, 17 lis 2021

Do góry
Petunia Easy Wave Misty Lilac

Easy Wave White

Petunia/surfinia z nasion 19:25, 17 lis 2021

Do góry
Easy Wave Blue

Petunia Easy Wave Pink Passion

Easy Wave Yellow
Petunia/surfinia z nasion 19:14, 17 lis 2021

Do góry
Do wiosny jeszcze daleko więc pokazuję trochę moich tegorocznych wysiewów petunii.
Easy Wave Velour Burgundy

Petunia Easy Wave Blue

W ogródku Martki 19:09, 17 lis 2021

Do góry
Sylwia, jak silne są rośliny, mało kto wie lepiej … A z drugiej strony bywają kapryśne - i ja to też dobrze wiem a jeśli już o tawułach mowa, dziś spotkałam się z takim krzewem, pogooglowałam, czy to może być Tawuła van Houtte’a? Urzekły mnie jej drobne, ładnie przebarwione listki.
Ogród do odnowy 15:50, 17 lis 2021

Do góry
Ogród już mocno łysy i jakoś tak nie bardzo cieszy. Najbardziej puchate były rankiem lekko zroszone kępki kuklików

Za to zaskoczyły mnie dalie - jakaś monstrualna odmiana, na posesji było z osiem takich ogromnych kęp

poza zasięgiem telefony były jeszcze większe krzaki

Jakim cudem nie pomarzły, zdjęcia sprzed kilku dni
Przerwa na kawę... 15:11, 17 lis 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Z serii ciemierniki - cuchnący kwitnący od lata. Uparcie go nie tnę, niech uschnie a wcześniej może się rozsiać i parocja w końcu jakiś kolor pokazuje. Ta panna była na wiosnę zmarźnięta prawie po całości. Ładnie odbiła. Dobrze, że nie wyrzuciłam.

Ciemiernik teraz pewnie już nasion nie wytworzy, za zimno. Moje już wyworzyły pąki na kwiaty, zakwitną w styczniu, lutym. Zależy od pogody. W zeszłym roku zostawiłam by się wysiały i mam srylion malutkich. Wiosną powstanie poletko ciemiernikowe
Przerwa na kawę... 13:45, 17 lis 2021

Do góry
Różom to normalnie pory roku się pomieszały. Hansestadt Rostock pąki otworzyła.
Przerwa na kawę... 13:37, 17 lis 2021

Do góry
Z serii ciekawostki botaniczne - kupiłam listwę z kortenu do zrobienia obwódki takiej ładniejszej pod bukiem. Jakoś ta plasticiana mi nie pasuje. Dostałam wersje czyste, jeszcze nie pordzewiałe. Zostawiłam całe na wierzchu, bez wkopywanmia, celem ładnego nabrania barwy po całości. W ciągu tygodnia a właściwie już tego samego dnia pojawiła się rdza. W szoku totalnym byłam. Sam buczek się ładnie pod kolor wybarwił

a na deser moja ostatnia zabawka - żywicę czarną mam w weekend lać, pierwszy raz. Musze całość jeszcze przygotować do obróbki ale już się cieszę ))
Przerwa na kawę... 13:32, 17 lis 2021

Do góry
Z serii ciemierniki - cuchnący kwitnący od lata. Uparcie go nie tnę, niech uschnie a wcześniej może się rozsiać i parocja w końcu jakiś kolor pokazuje. Ta panna była na wiosnę zmarźnięta prawie po całości. Ładnie odbiła. Dobrze, że nie wyrzuciłam.

Ogród w dolinie 12:30, 17 lis 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
I jeszcze na dowód, że ażurowych hortensji nie widać.
Tu rosną pomiędzy runianką, a nie widać, nawet na foto

Są jeszcze malutkie i dlatego ich nie widać, jak urosną będą widoczne
Ogród długi 12:13, 17 lis 2021

Do góry
U mnie jesieni niewiele. Jeszcze ziemia porozrzucana straszy, w przyszłym sezonie dopiero będę patrzeć z uśmiechem na swoją pracę. Teraz tylko kręcę nosem bez przerwy.

I dojrzałam do pewnej decyzji. Wysadzam jedną śliwę z donicy, zostawiam dwie. Będzie za gęsto, nie chodzi mi o korony, bo z nimi bym pewnie wojowała, ale raczej o zgrubiałe pnie, które z czasem będą sprawiać wrażenie, że odległość między drzewami jest mniejsza. No nie. Tylko czy teraz lepiej to zrobić czy na wiosnę? I mam tam czosnki, ze względu na nie się waham.
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:06, 17 lis 2021

Do góry
Basiek czasami robię sobie małą przerwę tak jak w tej chwili na ciepłą herbatkę

Monika może dlatego że dość późno odbiły po wiosennych przymrozkach, nawet niezniszczalne bukietowe Polar Bear i Big Ben miały duże problemy z kwitnieniem
Big Ben jeszcze chciałby.. ........................................................... ona też

Frisbee Petticoat ..........................................................kominek to odpowiednia miejscówka na zimowe dni
Ogród Nebel 11:48, 17 lis 2021

Do góry
Jesień w tym roku jest długa i piękna.

Ogród w remoncie 10:33, 17 lis 2021

Do góry
Ciemierniki

W ogródku Martki 09:30, 17 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Lubię działać zgodnie z planem, bez niego grzęznę i panikuję. Dziś udało się zakupić berberysy, punkt pierwszy odhaczony. Szukałam też długo ambrowców kolumnowych i buków, niestety bezskutecznie, za to mam namiar na wiosenne zakupy, też nieźle.
Berberysy Erecta i dwa Green Carpet przyjechały. Ładne sadzonki, ale …

Ale znów mnie ciągnie do sadzenia w rządkach, nie umiem inaczej. Muszę się poinspirować, bo ta rabata miała być dzika! Może jakieś podpowiedzi???

[/
Martka dzika rabata dla Ciebie- krwawnik jeżówka i ostnice
[
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies