Wczoraj w Obi kupiłam 4 ciemierniki białe po 21,48zł...Dziewczyny pisały o 20% upustach, ale u mnie upusty były tylko na cebulkowe rośliny, a ciemierniki były w cenach bez upustu,,,ale i tak je kupiłam...
Dzień dobry, dzień dobry,
jak większość byłam do tej pory biernym obserwatorem czerpiącym masę inspiracji od Was. Dziś jestem w kropce i potrzebuję porady
Jak rozwiązujecie kwestię rabaty pod domem, na ścianie którego znajduje się kran? Dodam że kran jest w widocznym miejscu, często się z niego korzysta. Nie wiem jak zrobić do niego podejście... Kran jest prawie w połowie długości muru...Zrobić jedną rabatę, czy podzielić ją w miejscu podejścia do kranu ? Jak Wy to widzicie ?
Powiększyliśmy ogród o sąsiadująca z nami działkę. I pojawił się problem ze ścianą domu, który dotychczas stał w granicy.
Zastanawiam się nad pergolą, ścianą z bluszczu . Chciałabym jakoś przełamać wielkość tej ściany.
Byłabym wdzięczna za jakies sugestie ☺️
W poszukiwaniu wiosny
Pąki wiśni tybetańskiej, pisałam już, że ją kocham?
Werbena jednak przeżyła zimę
Budleja też w całkiem niezłej kondycji.
I gwiazda, moja ogrodowa towarzyszka wśród róż i czosnków
Martwię się trochę czy bodziszki przezimowały, zupełnie ich nie widać, spotkałyście się z tym, że nie pojawiły się po zimie? Tak samo piwonie, ani widu ani słychu. Chyba, że to jeszcze czas.
No popatrz jakie żywotne
Ja część swoich berberysów wywaliłam z tej rabaty co w zeszłym roku jeśli pamiętasz dosadzałam Hortensje.
Tak mi kolek w rękę się powbijało że wkurzyłem się i wykopałam na ognisko.
Ps. Masz jakiś sposób bezbolesny na ich przycinanie
Też tak mówię, że się buzia cieszy na ten widok
Fajnie, że i u Ciebie już po wertykulacji
Bardzo dziękuję za sugestię, cenie sobie to, że ktoś się dzieli swoimi spostrzeżeniami i podpowiada bluszczowi nie dam wszystkiego zasłonić o nie nie a rojniki itp mam bardzo blisko oczka na skarpie (załączę foto)
Ogród tylko czeka żebym mu posadziła nowe rośliny sam tego chciał, daję słowo!
Irenko z Marką niestety nam się terminy odwiedzin nie zgrały .
Swoje tarasowe sprzęty wyjęłam z szopki już kilka tygodni temu, głównie z powodu tego żeby dostać się do rzeczy upchniętych głębiej. Ale pogoda w dzień sprzyjała posiadywaniu na tarasie .
Bratki już w donicach, prymulki też
No właśnie u mnie jest w tym roku problem z szałwią Caradonna. Wygląda jak nieżywa, gdzie nie gdzie tylko jakieś listki... Widzę, że nie tylko u mnie tak jest.
Moja ma 3 sezony.
Te co mają jeden sezon wyglądają super ,całe w listkach a te starsze tragedia. No ale jeszcze chwilę poczekam zanim wywalę
Czy rozmieszczenie i ilość zraszaczy jest prawidłowe?
Według firmy która mi przygotowała projekt wystarczy jedna sekcja na zraszacze i jedna na kroplę.
Z góry dziękuję za pomoc.
Proszę o pomoc w identyfikacji problemu z cisami.
Sadzone we wrześniu 2021.
Od kilku dni zaczynają podsychać igły a na końcach niektórych gałązek pojawiła się pajęczynka. Czy to przędziorek ?? Jestem początkująca ale wydaje mi się, że pajęczynka przy przędziorku jest bardziej gęsta a ta jest taka delikatna. Na zdjęciu powinno być dobrze widać. Nie podlewałam ich jeszcze w tym roku. W marcu było sucho (Wielkopolska) więc może trzeba zacząć podlewać?
Bardzo proszę o radę.