Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 11:33, 05 paź 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Memory nowy ładniutki. 4 kwiaty ma żeby nie było.

Szczęściara z Ciebie mój drugi rok bez kwitnienia
Za drzwiami do ogrodu... 11:28, 05 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu dziękuję za sprawozdanie. Jeszcze się dokładnie wam nie przyjrzałam wieczorem. Jestem na wsi i afotki nim się otworzą to czasu trzeba sporo. widzę ostatnia stronę piękne trawy one są piękne. Jednąknten rok nie odsląnia ich piękna jak zeszły.
Też bym chciała taka wycieczkę zaliczyć. Trawy to moje królestwo. Fantastyczna fotka ostatnia z tymi marcinkami. Trawy sterczą nie przewracają się.
Bardzo ładnie

Wycieczkę planuj. My byłyśmy tam już trzy razy
W moim przybywa trawiastych akcentów, nie wiem jak się pomieszczą jak się rozrosną
Teraz jeszcze cieszą ostatnie różyczki:

Za drzwiami do ogrodu... 11:19, 05 paź 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ciemiernik zadziwia że teraz kwitnie
Aniu, ja też jak napatrzę się na takie uporządkowane ogrody, z plamami kolorów, to też chciałabym mieć podobnie u siebie, ale co zrobić z tą różnorodnością, która sprawia że zachwycam się każdą roślinką, że nie jest nudno.
Trudno tak dogodzić i znaleźć kompromis.
Będę podglądać może u Ciebie poczynania, i próby porządkowania rabat

Rośliny przybierają na masie, więc te plamy kolorystycznę robią się większe, Dzieląc je robię powtórzenia lub rozsadzam na szerokość, by później zajmowały większą powierzchnię. Często kupuję po jednej roślinie i potem czekam na jej rozrost, bo szkoda mi wydać kasę na kilka takich samych jak mogę za jednym razem kupić kilka różnych i moja radość jest wtedy zwielokrotniona Apotem mam radość w przesadzaniu i z nowego wyglądu rabaty

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:54, 05 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Biała boltoniowa chmurka tworzy śliczne tło dla dalii, bardzo mi się to zestawienie podoba
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:52, 05 paź 2021

Do góry
opengrass napisał(a)

Dosiewaj! Dosiewanie to chleb powszedni na każdym użytkowym trawniku. Pod pojęciem "użytkowy" rozumiem trawnik po którym wolno chodzić i biegać
Październik będzie w miarę ciepły. Sugeruję dosiewać do 10 października. Później to jest loteria ale obserwuj prognozy pogody.

No to czeka mnie sporo tego dosiewania... Chyba zacznę się modlić o zagęszczenie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:28, 05 paź 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Dzięki .

wysłałam priva

a tu ten zestaw:

Oczywiście młotki, nozyczki i rękawiczki nie są w zestawie

Do raju daleko - u Ewy 10:16, 05 paź 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zachwycam się nadal zawilcami

Ja też
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:16, 05 paź 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne to zestawienie, cudowny kolor wrzosa, czy to Boskop?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:08, 05 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szersza perspektywa, od drzwi gotyckich. Sunken Garden nabrał właściwego wymiaru.

To jest od tyłu, czyli idziesz w stronę bramy do wyjścia. Stąd widać drzewa (brzozy) na Olszowej.

Natomiast tu gdzie stoję robiąc zdjęcie, będzie wprawiona rama a w nią stare drzwi, prawdopodobnie z kościoła. Mam do wyboru dwie opcje, drzwi jednoskrzydłowe i dwuskrzydłowe. Musimy je przymierzyć i zobaczyć, które będą bardziej właściwe.

Cudny widok.
Podziwiam w ukryciu...
Słoneczny Ogród 10:03, 05 paź 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Widoczki ze Słonecznego

Idę do Ciebie Fajnie przy ścieżce.
No i te zawilce ahh
Hortensja po lewej jaka ogromna
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:58, 05 paź 2021

Do góry
Ten piasek tylko w otwory czy cały ogródek sypać ?

Jeszcze z tymi grabiami, zwykle grabie i granic teraz ? Bo chyba lekko powyrywalem trawę

Parę zdjęć jeszcze
Ogród Basi 09:39, 05 paź 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, to zawsze tak jest, sprawdzaj, czy nie mają sucho i w razie czego podlej. Muszą się ukorzenić. Te doniczkowe zawsze są lekko przesuszone w szkółkach i szybciej jesień sygnalizują.

Ślicznie u Ciebie bergenie wyglądają. Moja bergenia odchorowuje przesadzanie, mam nadzieję, że przeżyje
Sezon 2017 u Hanusi 09:07, 05 paź 2021

Do góry
Danusiu, Warzyw u mnie tez mało, marchwi i innych nie sieję. Do niedawna wyjątek robiłam na buraczli. Teraz została mi tylko cukinia i seler, a czasami fasolka i sałata. Takie najmniej absorbujace. I tez przeważnie kwiatki sadzę. Pomidor w szklarni to inna bajka.
Może kiedys o tym wierszyk ułożę?
Właśnie wyjęłam z miseczki ostatnie pomidorki do kanapki śniadaniowej. Ale od czegóż są markety? Tylko to już innne smaki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:01, 05 paź 2021

Do góry

Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy środkowy plan to grujecznik, znasz odmianę?

Gardenarium napisał(a)
Jest trawnik

Perfekcyjny widok

czy na drugim zdjęciu jest przebarwiony judaszowiec, wiesz jaka to odmiana?
Sezon 2017 u Hanusi 09:00, 05 paź 2021

Do góry
Grażynko, dziękuję. Niestety z miskantami Tobie nie pomoge, pierwszego pamiętam: Malepartus, kolejne, zaginęły nazwy, może znajde zimą. No i w dodatku wszystkie mam przy szklarni, więc nie wiem o ktorego pytasz. Na drugim zdjęciu Malepartus

Moje wszystkie miskanty mają na poczatku kolor w odcieniu o jaki pytasz, potem po kwitnieniu, zmieniają się stopniowo na jasne piórka.

Ogrodowe wariacje 08:43, 05 paź 2021

Do góry
Rzadko wrzucam zdjęcie moich katalp od frontu, aby nie być gołosłownym, że u mnie są zdrowe to zanim zrzucą swoje ogromne liscie to fotka z dziś pod nimi mikro żywopłot z cisów

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:18, 05 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)

trzcinnik Brachytricha

Kolejne czarujące miejsce muszę poutykać tak moje trzcinniki, Irenka czy ty je mocno dzielisz że takie łany rosną?
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:14, 05 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Patrzę i się rozmarzyłam jakbym była w niebie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:53, 05 paź 2021

Do góry
Szersza perspektywa, od drzwi gotyckich. Sunken Garden nabrał właściwego wymiaru.

To jest od tyłu, czyli idziesz w stronę bramy do wyjścia. Stąd widać drzewa (brzozy) na Olszowej.

Natomiast tu gdzie stoję robiąc zdjęcie, będzie wprawiona rama a w nią stare drzwi, prawdopodobnie z kościoła. Mam do wyboru dwie opcje, drzwi jednoskrzydłowe i dwuskrzydłowe. Musimy je przymierzyć i zobaczyć, które będą bardziej właściwe.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:47, 05 paź 2021

Do góry
W odpowiedzi na pytania, to białe to Boltonia asteroides. Rośnie wszędzie po moim rozmnożeniu dwa lata temu, chyba z 30-40 sadzonek narobiłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies