Aniu, Melica jest zamówiona, dziś dałam zapytanie, kiedy otrzymam przesyłkę, bo przez długi weekend wszystko się opóźniło. Jutro wysyłają.
Zamówiłam:
Perłówka Orzęsiona (Melica Ciliata) na rabatę różaną. A że mam ichwięcej (tych rabat), to dziś chciałam domówić, ale już się nie dało ...
Trzcinnik krótkowłosy (Calamagrostis brachytricha) - ten mi się spodobał, na razie pójdzie w zamian za Variegatusa jako tło do baronów. Czy się sprawdzi - zobaczymy. Jak nie, znajdę mu inne miejsce.
Miskant chiński 'Gracilimus' (Miscanthus chinensis) - nie mogłam odżałować jego straty w ogrodzie - zastąpi na rabacie lawendowo - werbenowej Miskanta Grosse Fontanne, bo nie daje znaków życia
Ciekawa jestem Aniu, czy Melica się podniosłą

Teraz ulewy są nieciekawe, sporo roślinek się kladzie.
Chcę ją na tą rabatę do róż herbacianych:
O szałwii myślę. Pierwszy sezon mam kilka sadzonek szałwii karadonna, jeszcze dobrze nie widziałam jej w akcji. Mam też kilka szałwii NN, a właściwie dzieci mojej jedynej szałwii kupionej kilka lat temu na zasadzie "Będzie pani zadowolona " Ta jest wysoka.
Jak dostanę szałwię niższą, to dosadzę. Chwilowo Ogrodowisko szałwię wykupiło
Aaaaaa ,i melduję, ze anabelki mają pąki kwiatowe

I stwierdzam,ze mam strasznie dużo gatunków roślin. Ciągle coś kwitnie i nie nadążam nawet napisać, co i gdzie