Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 08:26, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Margerytki:

Kamasje, firletka i kosaćce - łączka
Iwonko śliczne margarytki masz też wysiałam ale pewnie dopiero w przyszłym roku zakwitną.Warzywnik super ja nie mam skrzyń sieję prosto do ziemi.Susza u mnie okropna deszczu jak na lekarstwo czyżby znów tak jak w zeszłym roku będzie.Widziałaś u mnie firletkę smółkę?
Ogródek Iwony II 07:49, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Uff... Siewki jarzmianki są na swoim miejscu.

Czasem słońce czasem deszcz 07:48, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bo to była najbardziej polecana róża w zeszłym sezonie

I w tym już chyba też
Czasem słońce czasem deszcz 07:41, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cofałam się, cofałam, aż doszłam do Luise w donicy. Wygląda imponująco. Ja mam od wiosny w ziemi, ale przymarzła i teraz odbija. Jeszcze nie ma pąków.
Widoki śliczne, nie wiem, czemu tak rzadko wstawiasz zdjęcia ogrodu.
Artemis u ciebie ślicznie wygląda. Moja maleńka jeszcze. Ale za rok mam nadzieję, ze dorówna twojej wielkością
Niech się tylko zadomowi

Mam nadzieję że Artemis jeszcze Cię zachwyci Louis to dla mnie wielka niewiadoma
Fotki wstawiam rzadko bo sama rzadko oglądam ogród, taki mam tryb pracy; a jeszcze jak zobaczę zalegające taczkę, porzucony rower czy wszechobecne rury od nawadniania to czasami ręce mi opadają)
Ogródek Iwony II 07:39, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
mi się jarzmianka wysiała ta bordowa tylko magnolia coś kiedyś pisała ze te bordowe nie powtarzają cech matczynych zatem czekam na niespodziankę
Ogródek Iwony II 07:36, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ja nawet nie myślałam o domkach, bo Zbyszek nie ma czasu ostatnio, a jak ma, to mu narzucam tempo z zaległymi pracami.
Był w domu w tym tygodniu, więc na koniec wymyślił domki, poszukał w necie i mieli z młodym świetną zabawę. Przy okazji mnie wciągnęli w napełnianie rurek

Kasiu, jak nazywa się ta trawka? Bo zapomniałam

Turzyca Palmowa
Ogródek Iwony II 07:35, 31 maj 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:34, 31 maj 2016

Do góry
Jeszcze piwonie masz na bylinowej
To czekam na nie, aż zakwitną. Fajnie bylinowej w niebieskim
Ogródek Iwony II 06:40, 31 maj 2016

Do góry
Szałwi kilka sadzonek rok temu przysłała Ana. Były malutkie i nie pokazały swojej urody. Teraz za chwilę będzie kwitła. Będę mogła porównać z moją NN, jeśli ich nie pomyliłam.

Jarzmianka się wysiewa. Makkasia pokazywała mi młode siewki.
Tylko posadziłam niedaleko róż, a wczoraj tam pieliłam i nie mogę sobie jej przypomnieć.
Dopiero wczoraj zobaczyłam fotkę z jarzmiankami i sobie przypomniałam, że sadziłam. Oby była na swoim miejscu...
Rododendronowy ogród II. 06:33, 31 maj 2016

Do góry
Cudowna opowieść Pszczółki o podróżowaniu.
Fajnie, że deszcz doszedł. Bogdziu, masz chwilę wytchnienia.
Czasem słońce czasem deszcz 03:17, 31 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale miałam nosa
A kto ją polecał? Bo ja się nie znam jeszcze na różanych klimatach
Czasem słońce czasem deszcz 00:26, 31 maj 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
No i okazuje się, że wszyscy mają Artemis

Ogródek Iwony II 00:19, 31 maj 2016

Do góry
Kurcze, dostałam od Makkasi siewki jarzmianki.
Jutro muszę sprawdzić, czy ich dziś nie wypieliłam. Jeśli tak, za karę będę musiała sobie odkupić kilak sadzonek
Ogródek Iwony II 00:12, 31 maj 2016

Do góry
Margerytki:

Kamasje, firletka i kosaćce - łączka
Ogródek Iwony II 00:03, 31 maj 2016

Do góry
Kurcze, nie mam jak na rynek jechać, bo to w miasteczku, a ja w pracy. Zlecałam córci, a ona teraz pracę załapała i chwilowo zong.
Muszę sąsiadki się zapytać, czy się nie wybiera do miasta.
Ogródek Iwony II 00:00, 31 maj 2016

Do góry
Aniu, Melica jest zamówiona, dziś dałam zapytanie, kiedy otrzymam przesyłkę, bo przez długi weekend wszystko się opóźniło. Jutro wysyłają.
Zamówiłam:
Perłówka Orzęsiona (Melica Ciliata) na rabatę różaną. A że mam ichwięcej (tych rabat), to dziś chciałam domówić, ale już się nie dało ...
Trzcinnik krótkowłosy (Calamagrostis brachytricha) - ten mi się spodobał, na razie pójdzie w zamian za Variegatusa jako tło do baronów. Czy się sprawdzi - zobaczymy. Jak nie, znajdę mu inne miejsce.
Miskant chiński 'Gracilimus' (Miscanthus chinensis) - nie mogłam odżałować jego straty w ogrodzie - zastąpi na rabacie lawendowo - werbenowej Miskanta Grosse Fontanne, bo nie daje znaków życia

Ciekawa jestem Aniu, czy Melica się podniosłą
Teraz ulewy są nieciekawe, sporo roślinek się kladzie.
Chcę ją na tą rabatę do róż herbacianych:

O szałwii myślę. Pierwszy sezon mam kilka sadzonek szałwii karadonna, jeszcze dobrze nie widziałam jej w akcji. Mam też kilka szałwii NN, a właściwie dzieci mojej jedynej szałwii kupionej kilka lat temu na zasadzie "Będzie pani zadowolona " Ta jest wysoka.

Jak dostanę szałwię niższą, to dosadzę. Chwilowo Ogrodowisko szałwię wykupiło

Aaaaaa ,i melduję, ze anabelki mają pąki kwiatowe
I stwierdzam,ze mam strasznie dużo gatunków roślin. Ciągle coś kwitnie i nie nadążam nawet napisać, co i gdzie
Ogródek Iwony II 23:37, 30 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ania, a ty kupowałaś nasionka, czy sadzonki? Bo ja chciałam je, ale nie znalazłam nasion. Teraz już nie mam miejsca.

Wysiałam tyle, że mogę całą wieś obdzielić nie doczytałam,że to takie krzaczyska mało tego...to jeszcze sadzonki dokupiłam...ot, ogrodnik
Malutki pod lasem 23:33, 30 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

na poczatku sama robiłam półmetrowej szerokości rabaty i sie zastanawialam co ja tam wsadze ...a teraz 4m szerokie i sie zastanawiam czy nie za wasko

A podobno od przybytku głowa nie boli

Aniu, a ja się chwilę temu cieszyłam z deszczu. Współczuję, bo masz basen. U mnie wsiąka w ziemię na piaskach
Ogródek Iwony II 23:23, 30 maj 2016

Do góry
To za rok się rozejrzę za nasionkami.

Nie chciało mi się dziś podlewać ogrodu, chmurzyło się, pogoda się zmieniała, w końcu teraz pada
Podlewa za mnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:18, 30 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Iwonko pokazywałam kilka stron wcześniej inspiracje z minionych lat . Tegoroczna Husqvarna mi sie bardzo podobała

Kwadraty będą na różnych wysokościach a docelowo pasy podłużne. Nie wiem czy hakone nie zastąpię przywrotnikiem lub inna łączką, ale na razie do klon pasuje tylko hakone

Miałam tyły na O przez to, ze M siedział tydzień w domu. Co wzięłam kompa do ręki, albo telefon, kończyło się komentarzami i wynajdywaniem pilnych rzeczy. W końcu wysłałam go do pracy

A ja dziś nadrabiam zaległości u Ciebie i na CHFS. Więcej nie zdążyłam, ale się doedukowałam. Prostokąty mi się bardzo podobają. Dwupoziomowych robić nie planuję, choć ten projekt bardzo mi się spodobał, dziś sporo zapinowałam sobie projektów. Mało jeszcze ich albo szukać nie umiem. Czemu po 4-5 fotek tylko danego ogrodu znalazłam, to nie wiem. Z poprzedniego roku sa filmy z robienia ogrodów, a tegorocznych znaleźć nie umiem
Te łączki są fajne, ale jak mi na rabacie wysiały się maki i za późno było na ich przesadzanie, to mam teraz nieplanowany misz-masz, który mnie denerwuje.
No cóż,ale maków mi się chce, a potem je powyrywam, co Baron będzie miał miejsce na panowanie
Zresztą mam plany co do miejsca z makami, więc na razie niech sobie tam siedzą, miejsce niedokończone mam I zbyt wiele inspiracji. Tam będzie kwadratowe oczko kiedyś ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies