Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:06, 30 maj 2016

Asia, już mi złość powoli przechodzi Od jutra trzeba się brać za poprawki trawnika

Justyna, witaj.
Mi się ta rabata podoba i nie będę nic zmieniać, ja w przeciwieństwie do części forumowiczów chcę mieć też zielony trawnik. A ten jak to nazwałaś "wypierdek", pewnie się zdziwisz, ale jest zaplanowany na szerokość kosiarki. Patrz, pomyślałam o tym
U Ani pisałaś, że pielisz swój ogród codziennie przez 2-3 godziny dziennie, ja nie mam tyle czasu, czasem to w ogóle nie mam czasu na wyjście do ogrodu i tak go planuję, żeby był dla mnie i mojej rodziny wygodny. W ogrodzie chcę też wypoczywać. Mam małe dzieci, które potrzebują trawnika, czy rozłożonego basenu. Jakbym zrobiła przy płocie 4 metrową rabatę, to nie wiem czy by mi pół metra trawy zostało, a mój synek chodziłby po roślinach. A i teraz mu się to zdarza
I nie mówię nie takim rabatom, mam w planach większe, nawet takie 4 metrowe z drzewami, np. przy tarasie, ale nie tam, bo tak mi się podoba i tak chcę
Trudno, nawet jak coś robię źle, to dobrze mi z tym Już taka jestem niepokorna

Magda, no niestety płytki i kostka są z różnicą w grubości centymetra. Płyty mają 7 cm, a kostka 6 cm. I tu widać koronkową rabatę mojego taty, który pod kostkę musiał ten centymetr więcej podsypki robić

Marta, no właśnie bez przesady Cały dzień wyczekiwałam tego deszczu, a jak przyszło co do czego, to w 5 minut miałam powódź.

Iwka, musi być lepiej, już mi przechodzi

Kamila, no cóż szkoda, ale na pocieszenie chociaż to, że część zdążyła wykiełkować i została

Bogdzia, nie tyle mogła, co się dostała, całe placki kompostu z trawą leżą u mnie na parkingu przy ulicy

Kasiu
, no narobiła, ale cóż, życie toczy się dalej, jutro trzeba zakasać rękawy, jak mi czas pozwoli i brać się za porządkowanie tego
Spotkanie cudowne, feria kolorów i barw niesamowita, a gospodarze przesympatyczni

Anusia,
a u mnie znowu pada Będzie dobrze, M jak do niego dzwoniłam wykazał się empatia i powiedział, że jeszcze tylko jutro ma taki bardzo szalony dzień, a potem mi troszkę pomoże i naprawimy to Oby mieć w życiu tylko takie problemy
Katkak 22:29, 30 maj 2016

Anuś to muszę się do zdjęć u Bogdzi dogrzebać . Wrażenia chyba nieziemskie, co? Biedna moja, nie martw się tak tą ulewą. Wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale co poradzisz. Będzie dobrze .
Makusia 22:41, 30 maj 2016

Aniu praca w ogrodzie nam dzisiaj nie szła, co?
Jak by to powiedział klasyk- "sorry! Taki mamy klimat"
Głowa do góry- w ostateczności możemy przerzucić się na uprawę ryżu
Na poważnie już teraz- współczuję. U mnie pada, ale te parę kilometrów dalej i ulewa mnie ominęła- pada fajnie i spokojnie (póki co...).

Jutro będzie nowy, lepszy dzień!
AnnaCh 23:00, 30 maj 2016

Przed chwilą znowu mnie zalało Chyba się zaczynam przyzwyczajać, że u mnie albo susza, albo powódź

Kasia, u Bogdzi było super Do dziś jestem pod wrażeniem i dzisiaj koleżankom z pracy fotki pokazywałam

Marta, no nie poszło coś dzisiaj, ale najlepsze jest to, że ja od kilku dni wyglądałam deszczu, bo już miałam dosyć tego podlewania, ale deszczu, nie ulewy
Jak wyszłam z pracy do mamy po Jaśka, to w mieście byłą taka ulewa, do mnie jak dojechałam, to nawet kropla nie spadła, ale później pokazało...
ryska 23:03, 30 maj 2016

U mnie też Aniu tak mocno lało. Tylko że ja się ucieszyłam, bo same z tego korzyści dla mnie. Co innego u Ciebie, dodatkowa robota Ci się szykuje. Oby na małą skalę. Trawka fajnie już wzeszła przecież. Buziaki
AnnaCh 23:10, 30 maj 2016

Reniu, jak siedziałam w pracy, to widziałam chmury od południa i właśnie sobie o Tobie pomyślałam, że pewnie w Radomsku leje. Sama czekałam na ten deszcz, a teraz to wolałabym znowu z wężem stać
Iwk4 23:33, 30 maj 2016

eee_taam napisał(a)

na poczatku sama robiłam półmetrowej szerokości rabaty i sie zastanawialam co ja tam wsadze ...a teraz 4m szerokie i sie zastanawiam czy nie za wasko

A podobno od przybytku głowa nie boli

Aniu, a ja się chwilę temu cieszyłam z deszczu. Współczuję, bo masz basen. U mnie wsiąka w ziemię na piaskach
ren133 23:34, 30 maj 2016

No to teraz już wiem czemu jesteś zła
Minie ... jeśli będzie trzeba trawę dosiejesz ... ale póki co nie zazdroszczę tych emocji bo sama miałam podobnie rok temu jak burza wypłukała mi cześć swieżo posianej trawy ... w ostatecznym rozrachunku jednak nie było tak źle i , tak jak Bogdzia mówi, będzie OK
AnnaCh 23:40, 30 maj 2016

Iwonka, no u mnie też jak normalnie pada, to wsiąka, ale teraz w ciągu trzech minut się przelało I tak dobrze, że glinę przed posianiem trawnika rozluźniałam piaskiem, później ziemia nawieziona i wymieszana i dopiero tylko warstewka na wierzch, trawa i kompost. Nawet nie chcę myśleć co by było, jakbyśmy po prostu od tak nasypali tylko ziemi, stało by chyba z tydzień

Renia, no to mnie rozumiesz
Mi już kiedyś też spłynęło i to nie jest dla mnie najgorsze, dosieje się. Gorzej z tym, że ta trawa teraz będzie wszędzie, a szczególnie mnie wkur... w tych kamyczkach, bo miałam nie używać herbicydów, a chyba się nie obędzie
ren133 23:41, 30 maj 2016

No to wyrwiesz jak wzejdzie