Zana
23:25, 30 maj 2016
Iwonko bardzo Ci dziękuję za zdjęcia różyczek
. Twoje tegoroczne lepiej wyglądają niż moje, pewnie mają więcej słońca, bo u mnie to prawie wszędzie półcień jest i trochę ryzykuję z tymi różami. Ale jedno zaskoczenie przy obchodzie w ubiegły czwartek przeżyłam: tegoroczna Munstead Wood pokazała osiem! pączków. No szok! A jeszcze parę dni wcześniej nic tego nie zapowiadało.
Podobnie jak Ty planowałam Melica ciliata do róż. Mam na działce trzy sztuki tej trawki z ubiegłego roku. Teraz wypuściła już kłosy i trochę się zdziwiłam, że taka wysoka jest (ok. 70-80cm). No ale zonk przeżyłam w sobotę rano, jak zobaczyłam jak ona się po deszczu położyła całkiem poziomo na ziemi. Nawet zdjęcie miałam zrobić z myślą o Tobie, ale kurcze zapomniałam. Mam tylko takie jak jeszcze stoi i widać ją tam trochę. Jak byś chciała to wstawię fotkę u siebie, ale nie za wiele ją tam widać
Dobra decyzja z przesadzeniem tych szmaragdów spod tarasu, ale podziwiam odwagę! Hortensje zdecydowanie będą się tam lepiej prezentowały niż tuje
. Twoi chłopcy super domki zrobili, szkoda że moi obaj kompletnie nie mają zacięcia do takich robótek. Myślę, że do przywrotników przy anabelkach możesz spokojnie dodać szałwię. Szałwia i przywrotniki mniej więcej równo kwitną i to jest świetne zestawienie, a anabelki jednak później zaczynają. Wtedy jest już po szałwii i przywrotnikach. A metamorfoza łubina faktycznie mocno zaskakująca! Ale mnie się ten fioletowy kolor nawet bardziej podoba niż różowy
. Taki niespotykany jest.
Jeny, chyba jeszcze nigdy nie napisałam tak długiego posta

Podobnie jak Ty planowałam Melica ciliata do róż. Mam na działce trzy sztuki tej trawki z ubiegłego roku. Teraz wypuściła już kłosy i trochę się zdziwiłam, że taka wysoka jest (ok. 70-80cm). No ale zonk przeżyłam w sobotę rano, jak zobaczyłam jak ona się po deszczu położyła całkiem poziomo na ziemi. Nawet zdjęcie miałam zrobić z myślą o Tobie, ale kurcze zapomniałam. Mam tylko takie jak jeszcze stoi i widać ją tam trochę. Jak byś chciała to wstawię fotkę u siebie, ale nie za wiele ją tam widać
Dobra decyzja z przesadzeniem tych szmaragdów spod tarasu, ale podziwiam odwagę! Hortensje zdecydowanie będą się tam lepiej prezentowały niż tuje

Jeny, chyba jeszcze nigdy nie napisałam tak długiego posta