Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:32, 01 paź 2021

Do góry
Weekend! Chyba taniec jakiś ze szczęścia zatańczę czy coś haha

Miłego weekendu!
Zieleń, drewno i antracyt 17:12, 01 paź 2021

Do góry
Aniu, po ostatnich wichurach mój ogród nie bardzo mi się podobał. Wiejska bardzo wyłysiała. Dzisiaj jednak przysiadłam z kawką pod drewutnią, wygrzałam się w słońcu i z przyjemnością stwierdziłam, że z tej perspektywy nie widać tych wszystkich strat i niedoskonałości (prócz długo nie koszonej trawy ) Zrobiłam kilka zdjęć żeby zachęcić siostrę do przyjazdu a co tam, tutaj też je wcisnę

Cały czas się zachwycam rudbekiami od Renaty niestety, na razie nie chcą zawiązywać nasion

Teraz to już naprawdę koniec zdjęć na dzisiaj
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 17:06, 01 paź 2021

Do góry
Potem własne ukorzenione annabelki i podzielony ML. To będą plecy nowego miejsca patrząc od tarasu.

Okło 15 jest tam już świetlisty cień, więc ok?

Dalszy etap to tetrisy z całej działki no i nowe kukliki

Tam gdzie są paliczki będą róże. Mam 3 The Fairy no i lawenda off course

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:57, 01 paź 2021

Do góry
Szybka akcja a'la Ja

i pierwsza przymiarka. Nawiązałam do tuji z drugiej strony.

Chciałam zamknąć wejście na taras i poszła tam moja zeszłorocza świdośliwa.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:49, 01 paź 2021

Do góry
Ciepłe dni sprzyjały ogrodowaniu. Wytyczyłam sobie sznurkiem rabaty i doszłam do wniosku, że do kitu.
Teraz albo nigdy. Zryję się jak dzik, ale przenoszę rabatę.

Wczoraj decyzja dziś realizacja.

Wszystko od wierzby przesadzam do tyłu i powstanie jeszcze jedno wgłębienie i patrząc z tarasu będzie więcej przestrzeni.

Świeża ziemia kompostowa, drobna kora, obornik i mączka. Ni ma bata musi rosnąć
Przedziwny Ogród 15:21, 01 paź 2021

Do góry
Pozdrowienia z Polańczyka.Trochę pochmurno, ale mamy piękne widoki. Widok z tarasu....

Ogród do odnowy 13:51, 01 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Gosia mój taki teraz jest. Rośnie w pełnym słonku cały dzień . Chyba zwykły ale mam jeszcze karteczkę przy nim to zerknę jutroObok listki wiosną.
Jak zobaczysz to usunę zdjęcie.

Nie usuwaj zdjęć, bardzo poglądowe są - piękny jest i wstaw kolejne fotki w miarę jak przebarwiać się będzie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:30, 01 paź 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Kasya mówiła, że mało fotek

Kasia, super zachęcająco wygląda ten kadr, coś jak idź tam i spocznij

Ale miskanty gigantyczne są
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:19, 01 paź 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Oj zleciało. Buziak przyjęty

Córki mi dawały poważniejsze zadania Jeden z akcentem kwietnym

A szwagrowi na 50tkę siostra z siostrzenicą wymyśliły, że coś ma być z rowerem (rowera nie musiałam na szczęście lepić) i tu jest trochę powiedzmy „roślinnie”

Przpiękne. Czyli jesteś z zawodu cukiernikiem ?
Ogród w dolinie 13:16, 01 paź 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wow, ale rabata się szykuje!!! Jak przygotowana ziemia na całości to takie ustawianie a potem sadzenie to sama przyjemność . I szybko idzie .

Dodawaliśmy żwiru i obornika, bo jednak zbita klucha tam była. I w sumie jest trochę lepiej ale bez sensacji. Pogoda ma być ładna więc może się do niedzieli uda wszystko do ziemi wsadzić.

Anda napisał(a)
Ładnie to rozplanowalaś. I chyba tak jak było na planie

Teraz nie nawoź tej rabaty, żeby Sesleria nie bujnęła za bardzo, bo zje wszystko. Te byliny nie potrzebują w sumie wielu nawozów, no chyba, że ziemia jest bardzo piaszczysta.

Ewa, trochę poprawialiśmy jak wyżej pisałam, bo glina była brzydka, bardziej dla rozluźnienia w sumie.

Mam taką roboczą fotkę przez szybę z wczoraj od męża już z bodziszkami i rozchodnikami.

Sałatka pokrzywowa 12:36, 01 paź 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Jeśli ktoś jeszcze nie ma barbuli, to pewnie nie wie, że liście pachną lawendowo, a trzmiele ją uwielbiają
A tak traktuję takie trochę mniej ładne dalie po ogłowieniu - jeszcze szkoda na kompost, a już za brzydkie do wazonu - lądują w mini oczku.

Lambada - bardzo ładna, ale to jest co najwyżej trzeci kwiat.

Niezawodna nn

I patrząca Geerlings Beatrice

Twoja Geerlings Beatrice zupełnie jak moją Sylvia. Ciekawe czy po zerwaniu ktoś odróżniłby kwiaty.
Mam podobny dylemat z daliami nie do końca zmęczonymi życiem, szczególnie po deszczu. Niby tylne płatki już nie są pokazowe, ale cała reszta nadal świeża. Też zdąża mi się ogławiać, ale zostawiam takie na krzaczku.
Groszek pachnący masz jeszcze w bardzo dobrej formie, zresztą cały ogród nie za bardzo jesiennie wygląda
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:32, 01 paź 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Nie mam daleko do Ciebie Martuś. Chyba muszę się wprosić na wycieczkę ogrodoznawczą

Danusiu, da się zliczyć te ogrody, które zaprojektowałaś? Chyba ciężko wszystko zestawić, skoro tutaj też Pani nie raz nam pomoże

Dziś świętujemy 4te urodziny Leona. Pamiętam, że się z Wami nowiną dzieliłam, to dziś się częstujcie urodzinowym torcikiem

pamiętam pamiętam jak pisałaś tyle, że wydawało mi się to wczoraj hmmm a nie cztery lata temu
Niech Ci Leon rośnie zdrowo!!! Torty wow! Ale jesteś zdolniacha!!!!!!!!!!!
Zieleń, drewno i antracyt 12:23, 01 paź 2021

Do góry
Dziewczyny, zrobiłam szybki obchód. Na szczęście towarzystwo daliowe nie ucierpiało. Nabrało jedynie jeszcze więcej żółci Przygruntowy przymrozek przeszedł chyba tylko pasem między domem a drewutnią, bo zostawił "malownicze" ślady na części funkii.
Ogród do odnowy 12:23, 01 paź 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

szczęściara masz jakiegoś odmianowego?

tylko kilka listków na czerwono się u niego przebarwia

Gosia mój taki teraz jest. Rośnie w pełnym słonku cały dzień . Chyba zwykły ale mam jeszcze karteczkę przy nim to zerknę jutroObok listki wiosną.
Jak zobaczysz to usunę zdjęcie.

Mój ogrodowy pamiętnik 12:18, 01 paź 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Moje ostatnie zaskoczenia. Hortensjom Magical kwiaty nie przekwitają w ogóle tylko zmieniają kolor.

Piękna ta hortensja

Ja też kupiłam jeżówkę Sunseekers Magenta. Ma dorastać do 60cm, a moje mają do 30cm. Też kupione w tym roku, więc mam nadzieję, że w przyszłym roku rozrosną się (jeżeli przeżyją zimę, bo u mnie z tym ciężko).
Moje miejsce na ziemi -początek 12:14, 01 paź 2021

Do góry
Mokro... bardzo mokro
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:47, 01 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Fajne to hakonkowe przejście, jak idziesz to smyrgają w kostki i astry jak neonowe żarówki.

Milka napisał(a)
Red Barony do pzreniesienia

trzcinnik Brachytricha

Cudnie! Zapuszkowały się
Ogród do odnowy 11:39, 01 paź 2021

Do góry

Gosiu tu to jest Grujecznik przebarwiający się na żółto? Mój na czerwono się przebarwia.
Zacisze Alicji 11:26, 01 paź 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Kwitnie kilka zawilców.

Portrety prześlicznych zawilców Każdy trochę inny

Ogród w remoncie 11:18, 01 paź 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

W tym miejscu można postawić ławeczkę i patrzeć godzinami na ten kadr. Pięknie! Jestem pod wrażeniem wielkości hakone, wspaniałe kępy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies