tam tez jest kosmos, większośc juz obsadziłam ale kiedy to nabierze masy :/ jeszcze M musi mi trochę darni zdjąćbo już nie mam gdzie rozchodnikow z różanki przesadzić
o i widzisz przypomniałaś mi pod kostrzewy i rozchodniki przekopywać ziemię z obornikiem?
Wybrałabym wersję "paskową", bo raz, że wizualnie bardziej mi się podoba, jak patrzę na nią oczyma wyobraźni, a dwa, że łatwiej i szybciej będzie ci szło cięcie. Nie wiem jak chciałabyś wtedy ulokować róże, ale myślę że fajnie byłoby je ustawić odcieniami.
Łukasz tylko tam u nich cis baccata a Toszka mi piszę że na takie niskie kostki to lepiej repens dać :/ oni chyba takich nie mają..
a powiedz te kostki czy bloki powinny być różnej wysokosci czy rowne? (oczywiście same sadzonki rózne bo skarpa)
dla mnie bomba ja tez skorzystam dobrze że na różance będe sadzić to sama szpadel w biję bo na reszcie ogrodu jest to a-wykonalne taki zbity szary piach..
Marta cisy na półkę dokupujesz?
ja taka samą qpe dostałam :/
Iwona podpowiedz jeszcze proszę bo ja kostki będę robić szer 40cm lub 80cm to co ile sadzonki dawać? będą docelowo ciete raczej nisko 20-40cm
Kasya planing na całego! musi być konkret bo wolalabym róż więcej nie przesadzać
Justyna raz jak sobie poradzę z dużą ilością cięcia a dwa jak mi to będzie wychodzić? ha żeby totalna abstrakcja z tego nie wyszła bo jeszcze brzydziej będę mieć :/
Łukasz zajebiste pomysły!
40cm szer to 2 rzędy cisów? tak przyjmować?
1 wersja 150x80 6x4=24cisy ok?
byłabym Ci bardzo wdzieczna za pokazanie tych sadzonek u Ciebie przyrost 20cm to było extra!
Asia my chyba obie po jednych pieniądzach hiihihih ja tez jak w cos się wkręce to na całego i całą sobą
Marta nie będzie tak źle ostatnie pomysły Łukasza myslę mozna tak wpasować w różankę żeby nie przesadzać podobają ci się jego wersje?ktorą byś wybrała?
Agata tylko ja chyba wolałabym je teraz zamówić, żeby na wiosne już sobie czas na inne prace zostawić
Makusia to Ty masz jak mój M, jak mu opowiadam nad czym rozmyślam to juz w połowie nic nie kuma, nie rozumie pojęć i pyta wkońcu wkurzany; dobra, gdzie kopać?!
Iwona no właśnie w tej wersji ktora bardziej Ci sie podoba jest przesadzanie. bo ten środkowy blok na rabacie chyba by wypadł na mojej Princess Aleksandra of Kent...
Monika Pergolowa nic nie wymyśli tylko kolejne pytania bedzie stawiać widzisz co wychodzi jak sama cos wymyślam?? wioska, misz-masz, wstyd ale pocieszam się ze tylko ta jedna rabata jest moją piętą Achillesową nigdy więcej wielkich rabat!
dzięki Iwona
swany mnie drażni ale to juz wymysliłam że ją na przedpłocie dam
pewne jest jedno..multum buksow i cisow mus zakupić
spokojnie sobie to ułoże w glowie i terenie i ofkors wrzuce tutaj do zerkniecia
napewno dziekuję Asi za wytrwałość, jestes niezwykłą osoba, życzliwa i uczynną życie pędzi jak szalone i mało kto ma czas i chęci na pomoc innym.bardzo Ci dziękuje
nic nie przepraszaj, racje masz
akurat moge sobie na ochłoniecie pozwolić bo róże które czekają sa w doniczkach
ale do przyszlej soboty ogarniemy chyba? bo juz wtedy to bym sadziła coooo