Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 17:32, 01 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Wybrałabym wersję "paskową", bo raz, że wizualnie bardziej mi się podoba, jak patrzę na nią oczyma wyobraźni, a dwa, że łatwiej i szybciej będzie ci szło cięcie. Nie wiem jak chciałabyś wtedy ulokować róże, ale myślę że fajnie byłoby je ustawić odcieniami.

dzięki Marta za opinie róże już same bladawce będą na tej różance, białe i bordowe będą przesadzane. chyba ogarnę ich dobranie chyba
Ogród z pergolą 17:30, 01 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, przypominam, że przód jeszcze został. Tam jeszcze większe poletko.

tam tez jest kosmos, większośc juz obsadziłam ale kiedy to nabierze masy :/ jeszcze M musi mi trochę darni zdjąćbo już nie mam gdzie rozchodnikow z różanki przesadzić

o i widzisz przypomniałaś mi pod kostrzewy i rozchodniki przekopywać ziemię z obornikiem?
Ogród z pergolą 17:19, 01 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Marta nie będzie tak źle ostatnie pomysły Łukasza myslę mozna tak wpasować w różankę żeby nie przesadzać podobają ci się jego wersje?ktorą byś wybrała?
Wybrałabym wersję "paskową", bo raz, że wizualnie bardziej mi się podoba, jak patrzę na nią oczyma wyobraźni, a dwa, że łatwiej i szybciej będzie ci szło cięcie. Nie wiem jak chciałabyś wtedy ulokować róże, ale myślę że fajnie byłoby je ustawić odcieniami.
Ogród z pergolą 16:37, 01 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
... nigdy więcej wielkich rabat!

Aniu, przypominam, że przód jeszcze został. Tam jeszcze większe poletko.
Ogród z pergolą 15:29, 01 paź 2016

Do góry
Łukasz tylko tam u nich cis baccata a Toszka mi piszę że na takie niskie kostki to lepiej repens dać :/ oni chyba takich nie mają..
a powiedz te kostki czy bloki powinny być różnej wysokosci czy rowne? (oczywiście same sadzonki rózne bo skarpa)
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:25, 01 paź 2016

Do góry
te repens cisy? to ja poproszę namiar na priv
Ogród Ani :) 14:33, 01 paź 2016

Do góry
ooooo nie wiedzialam o tym! no to znikam
Przerwa na kawę... 14:25, 01 paź 2016

Do góry
ale kolorowo
gratuluje pierwszej 100 i zyczę Tobie i nam kolejnych stron z Twoim ukochanym ogrodem
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:17, 01 paź 2016

Do góry
dla mnie bomba ja tez skorzystam dobrze że na różance będe sadzić to sama szpadel w biję bo na reszcie ogrodu jest to a-wykonalne taki zbity szary piach..
Marta cisy na półkę dokupujesz?
ja taka samą qpe dostałam :/

Iwona podpowiedz jeszcze proszę bo ja kostki będę robić szer 40cm lub 80cm to co ile sadzonki dawać? będą docelowo ciete raczej nisko 20-40cm
Malutki pod lasem 14:05, 01 paź 2016

Do góry
wiesz Ania ja to myśle że skoro oni kopia te cisy dopiero po 10 października to sadzic można..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:58, 01 paź 2016

Do góry
Łukasz pokaz swoje cisy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:57, 01 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Żuraweczka Gunsmoke, mój numer 1.
Nie wytwarza grubych zdrewniałych pędów, nie wypiętrza się, może długo jak na żurawkę rosnąć w jednym miejscu bez dzielenia przy okazji znakomicie się mnoży. Może rosnąć na słońcu jak i w cieniu. Wiosną wygląda jak z metalu później troszkę zmienia kolor, potrafi mieć delikatnie różową poświątę, kwitnie na biało i nie obficie. Cóż mogę więcej mówić

śliczna, to ja mam prosbę o parę sadzonek w maju do Bogdzi
Ogród z pergolą 13:50, 01 paź 2016

Do góry
Kasya planing na całego! musi być konkret bo wolalabym róż więcej nie przesadzać

Justyna raz jak sobie poradzę z dużą ilością cięcia a dwa jak mi to będzie wychodzić? ha żeby totalna abstrakcja z tego nie wyszła bo jeszcze brzydziej będę mieć :/

Łukasz zajebiste pomysły!
40cm szer to 2 rzędy cisów? tak przyjmować?
1 wersja 150x80 6x4=24cisy ok?
Luki napisał(a)
Na szybko tylko dla zobrazowania o co mniej więcej mi chodzi.

Przy okazji jest to dokładnie w skali i widać jak z pozoru spore bryły 150x80cm na ogromnej skarpie wcale nie są takie wielkie

No i z pasami niskich żywopłotów, szrokość założyłem 40cm.

byłabym Ci bardzo wdzieczna za pokazanie tych sadzonek u Ciebie przyrost 20cm to było extra!

Asia my chyba obie po jednych pieniądzach hiihihih ja tez jak w cos się wkręce to na całego i całą sobą

Marta nie będzie tak źle ostatnie pomysły Łukasza myslę mozna tak wpasować w różankę żeby nie przesadzać podobają ci się jego wersje?ktorą byś wybrała?

Agata tylko ja chyba wolałabym je teraz zamówić, żeby na wiosne już sobie czas na inne prace zostawić

Makusia to Ty masz jak mój M, jak mu opowiadam nad czym rozmyślam to juz w połowie nic nie kuma, nie rozumie pojęć i pyta wkońcu wkurzany; dobra, gdzie kopać?!

Iwona no właśnie w tej wersji ktora bardziej Ci sie podoba jest przesadzanie. bo ten środkowy blok na rabacie chyba by wypadł na mojej Princess Aleksandra of Kent...

Monika Pergolowa nic nie wymyśli tylko kolejne pytania bedzie stawiać widzisz co wychodzi jak sama cos wymyślam?? wioska, misz-masz, wstyd ale pocieszam się ze tylko ta jedna rabata jest moją piętą Achillesową nigdy więcej wielkich rabat!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:15, 01 paź 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Polinko, po części się z Tobą zgadzam - wydaje mi się, że istnieją tu na O. dość zamknięte kółka. W Projektowaniu nie widuję osób, które w tychże kółkach rozpisują się potoczyście, więc to chyba

zgadzam się w 100% !!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:02, 30 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a wiesz jakie wysokie sadzonkiw tej cenie? bo ja też dużo bym wzięła

Aniu w tej sprawie odsyłam do AniCh
Szmaragdowy Zakątek 21:37, 30 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Urszulla – tak, Urszulko TROLL jak wszystkie miłorzęby lubi wygrzewać się na słoneczku; to mało znana odmiana, ma nieco bardziej zwarty pokrój niż mariken.

Monka – nie ma sprawy Monia. Weekend 15-16 października mam jak na razie wolny, umówię się z Carolą i jeśli będzie jej pasowało to wpisuję cię na czerwono w mój kalendarz.

Klaudia 10140 – witam Klaudia w moim szmaragdowym ogródku

Ewik – ta rabata powstała troszeczkę przez przypadek. Kupiłam nowego rododendrona i coś trzeba było wokół niego zaaranżować. Trawki w tle już były, dosadziłam żurawki i 2 kulki bukszpanowe, znalazła się też latarenka. Kuleczki jednak zaczęły coś kombinować i z tygodnia na tydzień wyglądały jakoś nie teges. Dzięki Joli mam nowe, śliczne kulki buksikowe i nareszcie jest ok.

Robertop – Hej Roberto, już biegnę do Cię zobaczyć nową rabatkę.

Anna_t – oby jak najdłużej Aniu było tak zieloniutko, choć Bogdzia pisała już o pierwszych przymrozkach…brrrrr

Madzia ja też notuję 15-16 rezerwuję ,ustal proszę z Karolą, będę wcześniej tel do Ciebie buziaki
Ogród z pergolą 20:14, 30 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

widzisz jestem idealnym użytkownikiem forum, czerpię garściami!

Marta zauważ że my z Asią wogóle róż nie planujemy tylko zimozielone, szkielet. tu nie chodzi o sezony róż tylko o rabatę poza sezonem róż

Fakt, planujecie zimozielone...co pociągnie za sobą przesadzanie róż

anna_t napisał(a)

pogubiłam się, niewiem co to Marta wnosi do naszej dyskusji?

To akurat nie było do ciebie

anna_t napisał(a)

tak obecna to moje dzieło, wrzucałam na forum jej plan i nie było sprzeciwów. a teraz róż dokupilam i trzeba je jakoś ulokować i wyszedl temat zimozielonych. są tu na szczęście osoby ktore ładniej komponują np. Ty i wierzę że wkońcu przestanę przerabiać tą różankę
Trzymam kciuki
Ogród z pergolą 18:18, 30 wrz 2016

Do góry
dzięki Iwona
swany mnie drażni ale to juz wymysliłam że ją na przedpłocie dam
pewne jest jedno..multum buksow i cisow mus zakupić

spokojnie sobie to ułoże w glowie i terenie i ofkors wrzuce tutaj do zerkniecia
napewno dziekuję Asi za wytrwałość, jestes niezwykłą osoba, życzliwa i uczynną życie pędzi jak szalone i mało kto ma czas i chęci na pomoc innym.bardzo Ci dziękuje
Ogród z pergolą 17:22, 30 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Anula nic się nie martw - zgadzam się z Tobą.

Iwonka też fajnie wymysliła

Ogród z pergolą 17:20, 30 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Ania, ja wiem, że jesteś teraz strasznie najarana i nakręcona tą rabatą, tym bardziej potrzebujesz złapać trochę dystansu. Proponuję zwolnić się z tematu na dwa dni (co najmniej!), uspokoić w sobie emocje i dopiero jeszcze raz na spokojnie rozważyć wszystkie za i przeciw różnych wersji. Zrób sobie ocenę danego pomysłu wypisując po jednej stronie jego plusy, po drugiej stronie minusy. Myślę, że powinnaś złapać trochę dystansu, bo od tygodnia (tak na oko) żyjesz tylko tym tematem (ogrodowo oczywiście).

Jeżeli się mylę w ocenie to z góry przepraszam i kulę ogonek

nic nie przepraszaj, racje masz
akurat moge sobie na ochłoniecie pozwolić bo róże które czekają sa w doniczkach
ale do przyszlej soboty ogarniemy chyba? bo juz wtedy to bym sadziła coooo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies