Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 23:19, 14 paź 2025

Do góry
Od kilku tygodni zbieramy na ogrodzie kanie. Dzisiaj również. Pokażę te dzisiejsze bo warte są pokazanie. Aż 25cm!

Grzebiuszka ziemna 23:02, 14 paź 2025

Do góry
Agatorek napisał(a)
Fotki jak z katalogu ❤️

Agnieszko - dziękuję
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Bajeczne, rzeczywiście jak z katalogu. Zestawienie w tym układzie i stylu było nawet chyba na jednej z okładek Katalogu roślin lub Katalogu Bylin Związku Szkółkarzy Polskich.

Patrycjo no widzisz jak się wstrzeliłam
Margo2 napisał(a)
Zachwyciłam się kolorami dalii. Jedyny problem to siew. Kolor hortensji też mnie zaciekawił. Chyba takiego nigdy nie widziałam

Małgosiu, siew to żaden problem wysiewałam razem z pomidorami do kuwetek a jak zrobiło się cieplej to do ziemi. Masz na myśli hortensje na zimowy bukiet? One po zasuszeniu (ogrodówki ciemny róż) nabierają barwy fioletowej, a suszą się doskonale.
Asiu - Wafelku i Danusiu - cieszę się, ze Wam też się filmik podobał, aż obejrzę sobie jeszcze raz
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tak adres ten sam. Myślę czy by mi siatki od strony sąsiada nie pokryły.... Jako pnącze jest ciężkie czy raczej lekkie. Nie potarga siatki?

Sylwio nie potarga, raczej lekkie, ale jestem ciekawa czy z nasion pozostawionych w ziemi, na przyszły rok coś urośnie, czy one jednak do siewu wstępnego? W tym roku robiłam siewki
Ze zjawisk niebosiężnych tym razem tęcza, z 13 pażdziernika 8.00 podejrzewam, że pojawiła się tylko dla mnie chyba nikt nie zdążył jej dostrzec bo szybko zniknęła. Oczywiście zajmowała półokrąg, ale między drzewami...Kolory dobrze widoczne, tu zdjęcia tracą na jakości i nawet miała bliźniaczą, słabszą tęczę.

Pozdrawiam wieczornie Siostry - Ogrodniczki. Przeczytałam książkę "Dlaczego kobiety uprawiają ogrody. Opowieści o ziemi, siostrzeństwie i kobiecej sile" Alice Vincent, dostałam w prezencie, aktualnie wypożyczona. Kobiety z różnych stron świata zmieniają rzeczywistość tworząc ogrody właśnie. Część ciekawa, ta dotycząca psychologicznych aspektów, które składają się na twórczość ogrodową, część zbyt monotonna, ale jak ktoś lubi fragmenty opisowe, to będzie się podobać. Moja ocena 6/10
Zielonym do góry... :) 22:41, 14 paź 2025

Do góry
Będą jak wróci słońce
Wczoraj pan M miał urodziny i akurat mu świeciło ładnie a dziś na złość znowu leje...
Nie pamiętam kiedy miałam tak dogłębnie nawodniona działkę

Ale poszukałam i ostatnio zrobiłam jedno zdjęcie działki
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:18, 14 paź 2025

Do góry
Kalina białojagodowa (kalina naga) soczyste liście przypominające mi nieco rododendrony, ozdobne owoce, piękne przebarwienia

Ogród Basi i Romka 22:17, 14 paź 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Żwirek przed wejściem wysypany, by obserwować ślady Dach, na to polbruk dla dociążenia, konar, by czasami Aza nie wpadła na głupi pomysł Piodełko, miseczka
A wieczorem pierwszy gość

Basiu, ale na wypasie domek, i jak przemyślane wszystko konstrukcyjnie, nawet ten żwirek! Cudo!
U nas bywały jeże, ale odkąd zamieszkał tu z nami mój pies, chyba się boją :/
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:16, 14 paź 2025

Do góry
Hitem tegorocznej dekoracji parkowej są dla mnie dalie zawilcowe, piękne, duże kwiaty, mięsiste, ciemne liście, cuuudo!

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:08, 14 paź 2025

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:07, 14 paź 2025

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:05, 14 paź 2025

Do góry
Dzisiejsza wycieczka w poszukiwaniu kolorów jesieni - Park Oliwski

Osiedlowy ogródek 21:50, 14 paź 2025

Do góry
Dostałam od sąsiada takie dwie podpory, jednej brakuje pręta ale myślę, że eM to ogarnie
Muszę dokupić kolejną skrzynię i posadzę tam powojniki

Osiedlowy ogródek 21:45, 14 paź 2025

Do góry
Pytałam o to u Izy Ursy ale wkleję jeszcze u siebie:

"Mam pytanko dot. przesadzenia klona Orange Dream. Czytałam, że najlepiej to robić w stanie bezlistnym, więc jeszcze trochę za wcześnie. Ma już ponad 2m i trochę się boję go ruszyć. Myślałam, czy nie podciąć mu teraz korzeni a wykopać późną zimą? Ty już tyle przesadzanek robiłaś, podpowiedź proszę, jak to najlepiej zrobić

Tu go widać,chcę go przesunąć do tyłu w to wolne miejsce za kula bukszpanową bo rośnie za blisko wiśni."

Osiedlowy ogródek 21:40, 14 paź 2025

Do góry
W warzywniku pomidory dopadła mi zaraza ziemniaczana, na szczęście sporo zielonych udało się uratować i teraz sobie powoli dojrzewają

Wysiałam poplon, po tygodniu już tak wygląda

Osiedlowy ogródek 21:34, 14 paź 2025

Do góry
Na nowym zaczynają astry, dalie i róże kwitną w najlepsze

Osiedlowy ogródek 21:31, 14 paź 2025

Do góry
I po trochu dosadzałam kolejne

Osiedlowy ogródek 21:28, 14 paź 2025

Do góry
Musiałam jakoś uzupełnić te wolne miejsca natknęłam się w markecie na wrzosy i poszło
Zaczęłam od kilku sztuk

Osiedlowy ogródek 21:25, 14 paź 2025

Do góry
Z lekkim opóźnieniem, dziękuję za pochwały

Wracam sobie pewnego dnia z pracy, zaglądam na ogród a tu niespodzianka eM oddał ciut trawnika
Chyba się spieszył, żebym nie zażądała więcej

Ogród w malinówkach 21:16, 14 paź 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)

Bardzo tu ładne widoki.
Jeszcze bym podkrzesała koronę orzechowo żeby była nieco powyżej suszarki. Ale to ja i nie musisz mnie słuchać
Wiesz, że jak zostaliśmy właścicielami działki, to orzech leżał na ziemi. Teraz średnio bym chciał go ciąć mocno, bo źle to znosi. Ale i tak drobne gałęzie ucinam Po przymrozku w 2024 roku dostał masę pędów rosnycych w dół, pewnie z uśpionych pąków.

Teraz ten orzech tak smętnie wygląda, bo jesień go dopadła.

No i jeszcze jedno. Śliwa z prawej orzecha będzie prawdopodobnie wycięta, zrobi mi miejsce na Kanzana hehe A tak poważnie - drzewo choruje, a jego gałęzie są po mojej stronie. Za chwilę już nie będą. Na pewno nowe drzewo przesłoni w przyszłości widoczny w tle dom.
Kraina spełnionych marzeń 20:46, 14 paź 2025

Do góry
Jarząb dalekowschodni Dodong przebarwił się na pomarańczowo, czyli tak, jak oczekiwałam.
Ogród w Klein Kottorz 20:46, 14 paź 2025

Do góry
Policzyłam swoje róże, mam ich dokładnie 104 szt
The Fairy nadal kwitnie.

Na zakończenie relacji szumiące trawy.

Ogród w malinówkach 20:44, 14 paź 2025

Do góry

Bardzo tu ładne widoki.
Jeszcze bym podkrzesała koronę orzechowo żeby była nieco powyżej suszarki. Ale to ja i nie musisz mnie słuchać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies