Dziękuję muszę wykopać uschniete grackib i w zamian posadzę ml nigdy ich nie miałam czy startują we tym samym czasie co gracki ? Czy możesz mi je wskazać na swoim zdjęciu ? Nie umiem poznać.
U mnie miały być Yokushima Dwarf, ale się sprzedały przez pomyłkę to Finka doradziła Kleine Fontanne na ich miejsce. Tylko, że bidne są, a najsłabszy to ma dosłownie dwa ździbła.
Ale jak zaraz zacznę akcję podlewanie i gnojówka, tak jak Polinka radzi, to zbiorą się w sobie i jeszcze mnie zaskoczą - taką przynajmniej mam nadzieję
Tak, tak profilaktycznie
Na molini masz mszyce?? Oj czyli trawy też nie są bezpieczne.
Edytko a nie możesz zaplanować sobie np.w sobotę co dwa tyg.rozdawanie gnojowki po ogrodzie ?
Kurczę ciężko to określić bo robię na oko ale przyjmując ze miarka jest wiadro to po jednym wiadrze ziemi rodzimej i z worka , po 1/3 wiadra piaski i kory. Kom postu przeważnie nie mam w nadmiarze to dodAje tyle ile mogę dac a jeśli nie mam wcale to dodaje obornok granulowany.
Ziemię z worka staram się kupować w miarę dobra. Niestety wiąże się to z ceną,ostatnio pod ciszy płaciła 20 zł za worek 80l ale po odtworzeniu od razu widać za co się placi
Ziemia piękna czarna bez żadnych śmieci, zwarta,pachnąca
Dolek robię jeden raz większy niż sadzonka i caly wypelniam ta mieszanka.
Ale HT stosujesz na razie profilaktycznie?
Ja dwa razy popryskałam na mszyce na moliniach ale nie podziałało - ponoć silniejszy roztwór potrzebny.
Ja to wszystko wiem, że podlewanie wodą i gnojówkami i systematyczność są receptą na sukces w ogrodzie, tylko, że u mnie wieczory polegałyby na łażeniu z konewką, dlatego nie idzie przy większym ogrodzie tego ogarnąć.