Dzisiaj będziemy kłaść rury i kable, zasypywać rowy, ubijać ziemię i układać darń na swoje miejsce. Po koszeniu nie będzie nic widać kopania. Kawałki trawnika są układane obok po kolei, więc z ułożeniem na właściwe miejsce nie będzie problemu.
Dzięki Danusiu
Nie wiem czemu producenci takie brzydkie kolory na budy wybierają, dlatego moje upiększam, mniej rażą, a przecież psiaki domki muszą mieć
Pani Danusiu, dziękuję za cenne słowo.
Ale wiadomo, ostatecznie wyjdzie jak wyjdzie...
Trójkąt nierównoramienny to już dla mnie za dużo.
Vis a vis na frontowej graby rosną w rzędzie, więc dosadzając te dwa prostopadle w ogrodzie będzie L z grabów. Łącząc je liniami to trójkąt nierównoramienny
Nie lubi parzącego słońca. Najlepiej czuje się w półcieniu, w zacisznym stanowisku. Nie trzeba patrzeć czy poradzi sobie, tylko stworzyć jak najbardziej optymalne warunki do prawidłowego wzrostu, co daje nam zdrowy i ładny wygląd. Dostosuj na takie stanowisko inne rośliny. To podstawowa zasada dobrego ogrodnictwa:aby dobierać odpowiednie rośliny na dobre dla nich stanowiska.
Możesz robić dosiewki od razu.
Nie jest to powód do obaw a raczej do dumy, że masz dżdżownice.
Będzie coś z tego trawnika.
Woda mu potrzebna, nawozy i cierpliwość. Za zimno jeszcze jest.
Ja tak myślę, że skoro ma być symetria dla dwóch grabów (a dlaczego nie trzech?), to niesymetrycznie rozsypane kulki nie pasują. Dałabym trzy graby w trójkącie nierównoramiennym I kulki mogą sobie rosnąć spokojnie.