Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Anda 21:30, 01 kwi 2019

Cudowne kompozycje donicowe Pięknie masz cały czas w Twojej Anglii
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 21:44, 01 kwi 2019

Wykopy jak u mnie dwa tygodnie temu. Tyle, że u mnie niestety darń nie była tak ładnie zdjęta (a właściwie po zimie to głównie placki z mchem by były), musimy dosiewać. Panowie zasypali, ale sam piach mam na wierzchu w śladzie wykopów (generalnie wszędzie mam piach). Trzeba trochę zdjąć, ziemi do trawników dokupić i posiać. Ale się cieszę, że to już za nami.
Dorota123 21:54, 01 kwi 2019

Stale podglądam Twoje wątki Danusiu, uczę się z Twoich wpisów i artykułów. Przy zmianach w moim ogródku mocno wzorowałam się na "bukszpanowym". Teraz podziwiam cudowne kompozycje kwiatowe w pojemnikach, są przepiękne.
Gardenarium 08:07, 02 kwi 2019

abiko napisał(a)
Śliczne te donice, mnie ciągnie oczywiście do różu i bieli.. czerwoności też piękne, ale spodobał mi się ten żółtawy hiacynt. A raczej cytrynowy.. kupowałaś go u nas?

Tak, na giełdzie w Broniszach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:09, 02 kwi 2019

Zana napisał(a)
Wykopy jak u mnie dwa tygodnie temu. Tyle, że u mnie niestety darń nie była tak ładnie zdjęta (a właściwie po zimie to głównie placki z mchem by były), musimy dosiewać. Panowie zasypali, ale sam piach mam na wierzchu w śladzie wykopów (generalnie wszędzie mam piach). Trzeba trochę zdjąć, ziemi do trawników dokupić i posiać. Ale się cieszę, że to już za nami.

Dzisiaj będziemy kłaść rury i kable, zasypywać rowy, ubijać ziemię i układać darń na swoje miejsce. Po koszeniu nie będzie nic widać kopania. Kawałki trawnika są układane obok po kolei, więc z ułożeniem na właściwe miejsce nie będzie problemu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:09, 02 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)
Stale podglądam Twoje wątki Danusiu, uczę się z Twoich wpisów i artykułów. Przy zmianach w moim ogródku mocno wzorowałam się na "bukszpanowym". Teraz podziwiam cudowne kompozycje kwiatowe w pojemnikach, są przepiękne.

Polecę popatrzeć

Instagram Ogrodowiska
deszczowymaj 09:53, 02 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)

Aż się boję kto to podleje? Czy dam radę?

Danusiu kto jak kto..ale Ty na pewno dasz radę

Ja Danusiu dzięki Tobie zakochałam się w donicach

kupiłam sobie terakotowe (na razie tylko dwie,ale za to spore) w maju obsadzę je Canną La Boheme dodam Ipomea limonkową i czarną i to wszystko będzie muśnięte petunią kaskadową z drobniutkimi różowymi kwiatkami

sylwia_slomc... 12:51, 02 kwi 2019

Jak ja Ci tych donic zazdraszczam pozytywnie, ale niestety u mnie nie byłoby komu podlewać w lecie bo już i tak z rabatami nie wyrabiamy. Dopiero wiosna, a ja wczoraj wodę z rowu konewka roznosiłam 2 godziny i to tylko pod to co mlodziutkie lub w tym sezonie sadzone. Susza już u nas
ewsyg 18:19, 02 kwi 2019

Danusiu, w tym roku podlewanie, a w przyszłym dojdzie ci jeszcze cięcie tej ogromnej ilości róż. Ja właśnie skończyłam swoje.
Gardenarium 07:38, 03 kwi 2019

Joasiu, bardzo ładne zestawienie

Ewo, róże nowe jeszcze ciągle zadołowane. Czekam na zakończenie prac wykopkowych.
Na długą rabatę dojdzie linia kroplująca, uff, odejdzie sporo godzin podlewania.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies