Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 21:14, 26 wrz 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Cudowne rabaty. I detale i rośliny i zdjęcia

Jesienne rabaty to taki samograj w ogrodzie

Przedogródek pod dębem 21:14, 26 wrz 2021

Do góry
Zainteresowała mnie Calikarpa Bodiniera odm. Giralda

Zakątek ze stawami zawsze robi wrażenie.

Wszechobecne hortensje

Największe wrażenie dzisiaj zrobiły obwódki z zimowitów.

Pozdrawiam
Wilczy ogród 21:13, 26 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Madziu! Niby już jesień, a u Ciebie ogród w pełni rozkwitu. Wspaniałe trawy, rozchodniki, hortensje, cudnie, bujnie, kolorowo.
Pozdrawiam.

Alicja dziękuję
trawy teraz robią najlepszą robotę szczerze ich nie lubię wiosną ,gdy trzeba je ścinać i sprzątać ,a pózniej cały sezon kocham

Pszczelarnia 21:12, 26 wrz 2021

Do góry
asica napisał(a)
Ewo masz przepiękne szklarnie. Teraz ja zazdroszczę . Czy te figi w szklarni dojrzeją i czy figa przeżyje w szklarni zimę?
U mnie pomidory w szklarni też nie owocowały ładnie. Ale pamiętałam, że na wsi pod namiotem owszem. Teraz już też mam piękne. A rozwiązaniem było postawienie w szklarni dużego pojemnika z wodą i w miarę regularne podlewanie pod korzenie. W miarę regularnie pozbywam się też części liści.

Ktoś pytał czy rozmaryn zimuje w szklarni? U mnie zimuje i rozmaryn i liść laurowy. Jak idą mrozy nakrywam je wiadrem. Rzucę kawałek folii lub włókniny, jak tylko mróz zelżeje to zdejmuje. Ale nie było też ostatnio ostrych zim.

Figa chyba już nie dojrzeje, wrzesień był bardzo zimny i mało słońca. Figę na zimę w szklarni wkopujemy. Docelowo ma rosnąć przy murze czegoś - tylko żadnego muru jeszcze nie ma.

Pomidory były systematycznie podlewane. Po wszelkich konsultacjach myślę, że im było w szklarni za ciepło mimo wietrzenia (14 m2, jedna para drzwi i troje okien): zapylone nie dawały jednak owocu, kwiat się sklejał.

W szklarni mam kilka rozmarynów - wszystkie dobrze zimują, bo mają sucho. Ale nie wiem, jak będzie z nimi przy -20. -17 przez 3 dni wytrzymały.

Fenkuł - mam go 3 rok i jeszcze nie dochowałam się bulwiastych łodyg do uduszenia na masełku. Szklarnia w tyle.

Wilczy ogród 21:12, 26 wrz 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)
Gosiek33 ja stawiam, że to liatry

Asia dobrze stawiasz
lecę zaraz do Ciebie zobaczyć ,czy fotki z zadrzewienia są
Buziaki

Wilczy ogród 21:11, 26 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)

Madziu, jakoś ostatnio zupełnie nie mam czasu na ogród, od tygodnia nic nie zrobiłam bo komunia była, potem za tydzień urodziny córy i szał imprezowy.
Cieszę się na ciepły weekend, mam zamiar mega dużo porobić w ogrodzie, kanty, plewienie, koszenie, nawożenie etc. Zobaczymy co z tego wyjdzie
A Busem po ogrodach to taki prezent od Irenki Miłkowej Zgłosiła mój ogród do Tomka i się zgodziłam jak zadzwonił To tylko fotki, więc bezstresowo

Cudne oczko kochana!!! Musze w końcu kiedyś kupić pistie, nie miałam nigdy

Ewa
kupuj pistię -śliczna jest ja muszę spróbować swoją przezimować w garażu i w domu
też mam za mało czasu na ogród ,ale powolutku wychodzę na prostą po urlopie
Buziaki

Sezon 2017 u Hanusi 21:11, 26 wrz 2021

Do góry
Grzegorz, ja daliami zachwycam się już pół wieku, a w ogrodzie mam je z przerwami, jednej zimy wymarzły mi w ogrodowej piwnicy, trochę trwało zanim wróciłam znowu do ich posiadania.

A teraz nie odpuszczam, i chowam na zimę, nawet w blokowej piwnicy, może zbyt ciepłej, ale rośliny wiosną odżywają. I z tego się cieszę.

Wilczy ogród 21:09, 26 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia tam na tym mokrym dobrze by rosły kosaćce syberyjskie i wszystkie odmiany tych co na podmokłe stanowiska, wybór kolorystyczny jest ogromny, a i kształty kwiatów różne. Bergenie tez lubią wilgotno i krawanice. Co do drzew zapytaj Pawła (Pliszkę), On ma doświadczenie.

Sylwia
kosaćce też tam są i irysy wodolubne jeśli coś znowu wypadnie ,to nasadzę samych cypryśników błotnych i tataraku na razie rabata w ciągłej obserwacji
Buziaki

Zacisze Alicji 21:08, 26 wrz 2021

Do góry
Zachód słońca.

Wilczy ogród 21:07, 26 wrz 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Kojące, piękne zdjęcia Można patrzeć bez końca

Magda cieszę się
dzisiejsze fotki w lepszym świetle

Wilczy ogród 21:06, 26 wrz 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Piękne zestawienia i kolory podoba mi się u Ciebie

Karola dzięki cieszę się ,że Ci się podoba choć na żywo na pewno troszkę inaczej to wygląda -taka magia fotek
masz do mnie blisko ,zawsze możesz wpaść na kawę Zapraszam

Przedogródek pod dębem 21:05, 26 wrz 2021

Do góry

Hakonechloa na obwódki? Dlaczego nie?

Miałem szczęście: byłem uczestnikiem wycieczki po ogrodzie w której przewodnikami byli: dyrektor ogrodu, pani która specjalizuje się we właściwościach leczniczych roślin oraz brodatego dyrektora dużej szkółki który opowiadał o mijanych roślinach pod katem wykorzystania przez pszczoły. Słuchałem jak pasjonującej bajki
Tu dyrektor urwał kwiat gunnery. Ja go znam (kwiat, nie dyrektora) ale dla wielu był szokiem
Mirkowy ogród (początki) 21:04, 26 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Jak masz miejsce to przesadź trzcinniki, potem posadz rzad hortensji i reszta tak jak masz i będzie extra.

U mnie na samym tyle rabaty miskanty gracilimusy następnie trzcinniki Karl Forester następnie hortensja i misz masz

Dzięki za opinie Jeśli mam przesadzić do tyłu Trzcinnika konto muszę czekać do wiosny bo teraz to ja traw nie ruszam już.
Wilczy ogród 21:04, 26 wrz 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Coraz bardziej zachwyca mnie Twój ogród

Na mokry teren możesz zastosować turzycę palmową - lubi wodę a nie rozłazi się tylko przyrasta. Daje zielone gęste tło dla innych roślin

Cypryśnik błotny wygląda jak pendula, jestem ciekawa jego wyglądu za jakiś czas. Czemu nie posadzisz zwykłego?

to akanty? fantastyczny kadr

to liatrie fioletowe -tamten kadr mi się udał ,a dzisiejsze w ładniejszym porannym słoneczku

Gosiu tam już ciasno ....jeśli coś wypadnie ,to dosadzę zwykłego ....jak narazie ta rabata mi się podoba ,taka jaka jest -będę obserwować ją i jak coś będzie marnieć ,to najwyżej znowu coś powymieniam

Buziaki

Wilczy ogród 21:03, 26 wrz 2021

Do góry
Helen napisał(a)

Tak, o te. Jeszcze takie białe, fajne.

Helen one nadal białe fotki z dziś z rana -piękne światło było

Do góry
anpi napisał(a)
Madziu, skarpa obok tarasu cudowna!!! O każdej porze roku, ale teraz szczególnie przez tą zwiewność traw i kolorystykę! Niesamowite fotki wychodzą też w zbliżeniach!!! Cała reszta też przepiękna, podziwiam Twoją pracowitość i kreatywność w zestawieniach roślin Szybko zagospodarowałaś tą nową przestrzeń! I strasznie zazdroszczę Wam bliskości szkółki Kon..., choć pewnie byłaby dla mnie zgubna
Jakie masz Madziu sadźce?

Aniu dziękuję za komplementy
wiesz ,że fotki trochę przekłamują a dziś było takie piękne światło ,że nie mogłam się powstrzymać ,by tego nie uwiecznić
sadzce mam jakieś Baby Joe chyba ....z tych mniejszych ....nie wiem ,czy dobrze nazwę zapamiętałam ....

Buziaki

Do góry
Roocika napisał(a)
Madzia, przedogródek wymiata, był moja inspiracją do sadzenia hortensji i runianki

Tartaki ładne na zdjęciach są
Wiazowkę kupiłam białą i różową
Bardzo ładna kolorystycznie wyszła Ci ta mokra rabata

Jeżowek szkoda, jak się wszystko rozrośnie to może dadzą radę. Albo zrób tam oczko wodne
Buziaki

Asia
nie chce mi się już przerabiać tej mokrej rabaty -ona w ciągu 5 lat co roku przemianę przechodzi i już mnie zmęczyła troszkę -podoba mi się teraz ,a jak dalej będzie marnieć ,to nasadzę samych pijców typu tatarak i cypryśnik błotny na zmianę
cieszę się ,że przedogródek stał się Twoją inspirację wymyśliła go nasza Ewa Anda -to dla niej największe pochwały się należą -ja go lubię za bezproblemowość przede wszystkim

oczko wodne raczej odpada na błotnistej tam tylko 3,5 metra szerokości
Buziaki

naprzeciwko przedogródka

moja nieszczęsna błotnista -lubię ją -niech już rośnie bez roszad
Pszczelarnia 21:02, 26 wrz 2021

Do góry
I astry też muszą być

I cała drobnica

Róże jesienne

Pamiętajcie o ogrodach 21:00, 26 wrz 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 20:59, 26 wrz 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies