Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Asi ogródek pod świerkami 22:34, 03 kwi 2016

Do góry
Na pewno chcesz Nigry? skoro ma być ażurowo to raczej z nigrami sie nie uda ... i nie wiem ile chcialaś tam ich posadzić bo one w sumie też takie tanie nie są A może zwykłe brzozy? Obok mnie jest mnóstwo takich brzózek samosiejek ... w te największe upały mój eM wsadzil 5 szt wzdluż płotu na naszej innej działce ... i wychodzi na to, ze wszystkie się przyjęły ... i to było sadzenie bez kosztów
I wydaje mi się, ze w charakterze Twojej działki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 03 kwi 2016

Do góry
magda_zalewska napisał(a)
Gratuluję wspaniałego ogrodu. Świetna inspiracja-na pewno wiele skorzystam z wspaniałych pomysłówczy można prosić o podanie odmian brzóz i traw?
witaj Magdo jedyne brzozy które znam to te za bukszapnowym żywopłotem to brzozy pożyteczne, tych przy placu zabaw nazw nie znam Mój eM kupił trzy rózne w miejscowej szkółce. Takie małe patyczki były jak kijki bambusowe
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 22:02, 03 kwi 2016

Do góry
Oj brzózki to nadal marzenie, ale na moich piaskach i ciasnych rabatach to istne harakiri ogrodowe, muszę się obejść smakiem
Szczerze mówiąc to lepiej, że brzozy idą na bok bo jeżeli chcesz zrobić w części przy tarasie rabatę na środku i do okoła ścieżkę, przydałoby się tam coś bardziej 'poukładanego' i nie tak wielkiego jak brzozy
Na Łowieckiej 21:51, 03 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
A widzisz ja myślałam że chcesz zwykłe brzozy posadzić a Ty o Dorenbosach myślałaś ☺ Ilona będzie super zobaczysz☺

Zwykłe też bardzo lubię ale mam je za płotem w ilości niezliczonej więc już w ogrodzie chciałam jakąś odmianę
Na Łowieckiej 21:23, 03 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Jestem tego samego zdania. Przemyślałam to i albo doorenbosy albo nic
A widzisz ja myślałam że chcesz zwykłe brzozy posadzić a Ty o Dorenbosach myślałaś ☺ Ilona będzie super zobaczysz☺
Na Łowieckiej 20:16, 03 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Brzozy

Skoro Ty też jesteś za nimi to już nie roztrząsam innych opcji Przyjadę w nocy po jedną z Twoich siostrzyczek jak po dobroci nie chcesz oddać
Na Łowieckiej 20:08, 03 kwi 2016

Do góry
Brzozy
Na Łowieckiej 20:07, 03 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ilonka o drzewach nie doradzę, chociaż brzozy bardzo mi się podobają.

Obojętnie co i jaki wariant wybierzesz to u Ciebie i tak będzie pięknie

Macham niedzielnie odpoczywając na słonecznym tarasie

Ja odkąd zobaczyłam doorenbosy też jestem fanką brzóz. Czytałam u Ciebie (czy coś poplątałam?), że nie będziesz sadziła drzew?
Fajnie tak poleżeć na tarasie i popatrzeć na piękną wiosnę nie?
Odmachuję
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:33, 03 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak się jeszcze wyżej wyciągną to ciągnij sztuka za sztuką - o dziwo najszybciej idzie pojedynczo Parę minut i z głowy będziesz miała

Brzozy mniam!
tak jest

Dzieki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:32, 03 kwi 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A temu carexowi to te cicki Mam obciac?

Jak się jeszcze wyżej wyciągną to ciągnij sztuka za sztuką - o dziwo najszybciej idzie pojedynczo Parę minut i z głowy będziesz miała

Brzozy mniam!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:20, 03 kwi 2016

Do góry
Ale wszystko u Ciebie ruszyło
Brzozy cudne!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:54, 03 kwi 2016

Do góry
Joluś brzozy lubię i trzymam kciuki aby dobrze rosły
Widzę decyzja co do miejsca nie była łatwa.
Zrób fotki jak już posadzicie.
Na Łowieckiej 18:42, 03 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Zobaczcie kobiety
To zdjęcie na wprost tarasu (przepraszam za jakość ale tak słońce świeciło, że ciężko było zrobić dobre zdjęcie a na dodatek to ja dziś wszystko w biegu..)
Te jajo-owale czerwone to trzy brzozy już rosnące a te trzy na pomarańczowo to te o których myślę. Myślicie, że one będą tam dobrze wyglądały? A może jakieś inne drzewa które nie zabiją mnie wielkością po latach i nad ktorymi dam radę zapanować? Błagam, pomóżcie bo umrę od tych rozterek

I jak tam, decyzja podjęta czy dalsze rozterki?

Na tle zielonych smaragdów 6 brzózek będzie fajnie wyglądało
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:04, 03 kwi 2016

Do góry
Decyzja zapadła, brzozy idą na boczną część ogrodu będą posadzone pojedyńczo...dosadzę tam derenie .......
Na Łowieckiej 13:29, 03 kwi 2016

Do góry
Ilonka o drzewach nie doradzę, chociaż brzozy bardzo mi się podobają.

Obojętnie co i jaki wariant wybierzesz to u Ciebie i tak będzie pięknie

Macham niedzielnie odpoczywając na słonecznym tarasie
2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 12:58, 03 kwi 2016

Do góry

W tle nasz dom

Świetnie rośnie tu perz, mech, osiki, brzozy i sosny, ale też róże - kolejność nie przypadkowa

I chyba paprocie?
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:14, 03 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Piękne masz te pokoje w ogrodzie
Co do miejsca to na środku myślę że mogło by być fajnie gdyby nie zamykało osi widokowej - tzn stań po obu stronach działki i wyobraź sobie duże drzewa na srodku. Jeśli nie widzisz problemu że przysłaniaja Ci widok kolejny (za nimi) to sadź w kupie, ale jesli chciałabyś widzieć na przestrzał to posadź w sporym trójkacie, tak by jak się rozrosna to pnie nie zasłoniły widoku Kocham brzozy więc rozumiem

No i dlatego że je kocham tak jak ty muszą gdzieś być....
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 11:57, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Posadziłabym brzozy za cisami... Zrobiła cień w drugim pokoju i zasłoniła domek na tyłach

Marzenko, tam jest już 7 drzew, a twym dwie Nigru które będą rozłożyste....ale myślę dalej......
No z tym typem francuskim to mnie zaskoczyłaś.....wogóle tak o nim nie myślałam.....hihihi
Jeszcze czeka bok, w którym są tylko różaneczników, więc też o tym miejscu myślałam.....
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:55, 03 kwi 2016

Do góry
Posadziłabym brzozy za cisami... Zrobiła cień w drugim pokoju i zasłoniła domek na tyłach
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:53, 03 kwi 2016

Do góry
Mi te brzozy na środku nie pasują. Do tego geometrycznego niemal francuskiego ogrodu -polskie rozwichrzone brzozy nie ten teges... Gdybys przerzuciła troche topiarów do drugiego pokoju i dodała jasnych traw to moze by pasowaly za którąs obwódką. Ale ja Jakoś tego nie widze. Posadziłabym drzewo z bardziej geometryczna korona aby nie zatracić dotychczasowego charakteru ogrodku.
Jolu decyzja o posadzeniu brzóz w tak małym ogrodzie powinna byc bardzo przemyślana., pamietaj ze wypije ci wode z całej okolicy i będzie miała bardzo płytkie korzenie, o trawniku w tym miejscu raczej zapomnij
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies