Hej dziewczyny! Zakupowo się strasznie rozkręciłam , żebym się tylko z sadzeniem wyrobiła to będzie super.
Mirka powojników to u Ciebie chyba już jest sporo ale od przybytku głowa nie boli i ja chciałabym jeszcze w tym roku dokupić, marzą mi się górskie ale i do róż coś by się przydało u Ciebie cudownie razem wyglądają.
Teraz chciałabym towarzystwo powojnikowe do hortensji dobrać
O górskim Montana marzę cały czas ale u mnie najprawdopodobniej wymarznie, Sąsiadka miała pięknego i niestety pewnej zimy wymarzł całkowicie.
Trafiłam tu odwiedzając wątek Kasi - ciągnie mnie na Lubelszczyzną
Kolekcja Twoich powojników jest wspaniała. Czy można je posadzić tak, aby opierały się o ogrodzenie i czy wytrzymuję pełne słońce?
Masz judaszowca - ja mam dwa - bordowego i chyba południowego - nie miał niestety metki. Na razie są na "przechowalniku" - zacisznym, osłaniającym od wiatru. Chcę zapytać, jak u Ciebie zimuje - czy go zabezpieczasz? Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Poczta mi się posypała, powiadomienia wszystkie w kosmosie , z czytaniem też zaległości sobie narobiłam ale mam nadzieję, że teraz już powoli nadrobię .
Cieszę się, że zaglądacie .
Jak u Ciebie wymarza to u mnie tym bardziej - właściwie to jest powód dla którego jeszcze go nie mam ale zachęcona doświadczeniami dziewczyn mam zamiar spróbować , zobaczymy a na razie z różami zaszalałam.
Bażynę mam od jakichś 2 tygodni, ona jeszcze w doniczkach jest bo nie wiem gdzie ją wsadzić.
Witaj Jolanko! Nie dziwię Ci się że tęsknisz, my z eMusiem przez rok w Toruniu mieszkaliśmy - przepiękne miasto - ale strasznie nam się tęskniło, więc wróciliśmy i dom zaczęliśmy budować, żeby korzenie zapuścić .
Judaszowca mam od 2012 i jak na razie co roku go osłaniam, teraz jest już duży ale ma jeszcze dość giętkie gałązki więc go na zimę związuje i wkładam na niego taką piankową rurę do izolacji - największy rozmiar ale zdaje się że ten rok to już było ostatnie okrywanie teraz zobaczę jak sobie poradzi - tej zimy to go dopiero na mrozy okryłam bo liczyłam na kwiatuszki ale nici z tego .
No mam nadzieję, że posadzę wszystko to wiem ale chciałabym porządnie to zrobić a wtedy zawsze dłużej schodzi.