Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 10:16, 03 kwi 2016

Do góry
Witam,
Myślę, że pora z "Powitania" przerzucić się tutaj, skoro już szpadel wbiłam w ziemię.

Myślałam jeszcze o tytule "Przeminęło z wiatrem", bo tutaj dotychczas wszystko co posadziłam, umierało po pierwszych silnych wiatrach.

Mieszkam wśród pól na wzgórzu, gdzie panuje mikroklimat, jak wokół pada, to u mnie świeci słońce, jest sucho, gorąco i mocno wieje - meble ogrodowe latają .

Mam cudowne otoczenie, więc stwierdziłam, że ogród nie może odstawać

W tle nasz dom

Świetnie rośnie tu perz, mech, osiki, brzozy i sosny, ale też róże - kolejność nie przypadkowa
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 09:50, 03 kwi 2016

Do góry
Siedzę z kawą na werandzie i przestawiam brzozy .....taki mam widok
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 09:30, 03 kwi 2016

Do góry
Piękne masz te pokoje w ogrodzie
Co do miejsca to na środku myślę że mogło by być fajnie gdyby nie zamykało osi widokowej - tzn stań po obu stronach działki i wyobraź sobie duże drzewa na srodku. Jeśli nie widzisz problemu że przysłaniaja Ci widok kolejny (za nimi) to sadź w kupie, ale jesli chciałabyś widzieć na przestrzał to posadź w sporym trójkacie, tak by jak się rozrosna to pnie nie zasłoniły widoku Kocham brzozy więc rozumiem
Moja codzienność - ogród Oli 09:30, 03 kwi 2016

Do góry
MAD chyba muszę zmienić nazwę wątku na świerkowe zacisze na nowej rabacie będą trawy, jeżówki, berberysy

Edytko u Ciebie też perfekcja więc mi tu o depresji nawet nie wspominaj

Noemi, Olu, Marzenko widzę, że ''kompleks Oli'' się udziela no pięknie często i mnie się nie chce ale widok śmieci i paprochów tak denerwuje, że mus wyzbierać tak już mam i nic na to nie poradzę

Marto, nicol, katiaxx, Iwonko, jazzy, Zielona, kaz742011, Agata, tusiawka, ana_art, Elu, Amelio ogród i ogrodniczka dziękują za komplementy

Ewcia najgorzej jest jesienią i wiosną.. wielkie topole, jesiony a z drugiej strony stare dęby, wierzby i brzozy sąsiadów tak śmiecą, że idzie się wściec.. jak nie liście to nasiona, potem latający puch... robota głupiego ale nie umiem z tym żyć już niedługo i większość zbierze kosiarka

MonikA fajnie zaczynasz, jestem pewna że będzie pięknie

Juzia jesteś genialna ! że ja też wcześniej nie pomyślałam że granat kompletnie do niczego nie pasuje trzeba leona na corten zrobić i nawet za 30 lat będzie wyglądał jak nowy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:28, 03 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Zdążyłam, w biegu, dzis będzie lepiej bo wczoraj skończyłam ogród właściwy, i to są momenty kiedy kocham go za taką mała powierzchnię

Jak pracuję w swoim ogrodzie, to wcale nie żałuję że jest mały....i w takim można się sporo napracować.
Dziś rozwiązuję dylemat gdzie posadzić moje brzozy, szefowa już u mnie była i teraz wiem że będę je w jeden dołek sadzić, tylko gdzie.
Idę na kawę i będę dumać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:19, 03 kwi 2016

Do góry
Danusiu, dziękuję że zerknełaś do mnie, no dylemat mam spory .....ale wiem że brzozy w jeden dołek wsadzę.
Troszkę wytłumaczyłam u mnie o co mi chodzi, zerknij jeszcze raz.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 09:13, 03 kwi 2016

Do góry
Danusiu, ta część ogrodu jest bardzo słoneczna, chciała zrobić rabatę z brzozami i troszkę cienia uzyskać....a brzozy dają taki delikatny cień.
No i przyznamy się, że może kiedyś w tej części nie będzie trawnika tylko ścieżka wokół tej nowej rabaty, te brzozy to dopiero pierwszy element. Hmmm, piszesz, że na osi widokowej nie, to może troszkę przesynę w bok, i zachowam widok na zegar słoneczny....
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:02, 03 kwi 2016

Do góry
Wczoraj był owocny dzień w pracach w ogrodzie, chyba jak u wszystkich. Z odsieczą przyjechali Teściowie i wspólnymi siłami ogarnęliśmy większość palących prac:

-zaostrzone łapaty, siekiery i inny sprzęt
- poprzycinane niektóre drzewa
- wycięta młoda lipa ułamana wpół podczas ubiegłorocznej burzy oraz stary czarny bez, który wypijał wodę moim cisom
- wygrabione wszystkie patyki z trawnika (to było najgorsze, bo mnóstwo syfu i teren spory)
- ścięty miskant olbrzymi i odzyskane patyki bambusowe
- opryskane Printitem tuje, rodki i wszystkie iglaki
- posadzone nowe drzewka owocowe (4szt.)
- przesadzone brzozy ze starego półokręgu
- wyplewione maliny
- powycinane większość bylin
- no i najważniejsze, skończona szklarenka zrobiona już jakiś czas temu z okien. Jutro muszę ją wyczyścić i przestawić.

Życzę wszystkim udanej niedzieli

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 08:11, 03 kwi 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Kupiłam 3 brzozy doorenbos....no i teraz myślę, najbardziej pasuje mi posadzenie ściśle obok siebie .....
A może rozsunięty co myślicie ?

Powiem, że abym miała decydować gdzie je posadzić to nie jest takie hop siup i już wiadomo.Świadoma i trafna decyzja zależy od tego jakie są widoki z okien, jaką rolę mają spełniać brzozy, czy coś zasłaniać, czy skądś być widoczne i dlatego rasowa projektantka weźmie te wszystkie rzeczy pod uwagę.

Z racji takiej, że widzę tylko to, co na zdjęciach, zupełnie trafnie decyzji podjąć nie mogę, aby nie zostać posądzoną o złą radę Tyle wywodów tytułem wstępu.

Patrząc na to zdjęcie na dole są one źle usytuowane. Na środku na osi widokowej to ja ich nie widzę. Też chyba je widzę jak drzewo wielopniowe posadzone w jednym dołku hmm, ale gdzie? Z wiadomych względów nie mogę udzielić odpowiedzi, bo jest ona poważna w tym ogrodzie i błąd może być dotkliwy dla ogrodu i widoków. To się nagadałam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:47, 03 kwi 2016

Do góry
Kasia żyjesz? Jak tam akcja brzozy? Wszyscy w napięciu czekamy na relację, nie mówiąc o fotach!
Ogród, mydło i powidło. 00:19, 03 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, a tu planowane zakupy! Udanych łowów!

Witaj Haniu! łowy połowicznie udane ale c.d.n. już niedługo . Cieszę się, że zajrzałaś .
amelia_b napisał(a)
Po sąsiedzku to ja muszę zajrzeć bo jeszcze nie byłam

Koniecznie!
AgaeM napisał(a)
Ja tez na Choinach bo to obok. Relaksik po pracy w ogrodniczym. A to po stokrotki a to po bratki a to po brzozy. Nie da się ominąć

Zdaje się, że my bliższe sąsiadki jesteśmy niż mogłam przypuszczać , oj pogadamy sobie na Edenie.
Milka napisał(a)

Szukaj miejsca, to taka piekność

Słuchaj Iernki ona wie co pisze .
Agania napisał(a)
Baza roślin z jakiej korzystam:
http://tabaza.info/modules.php?name=Tabaza
Pozdrawiam weekendowo

Dzięki!
kasja83 napisał(a)

Narazie wsadziliśmy do dużej donicy-coś trzeba będzie wymyślić.

Jak najszybciej ją z powrotem do ziemi dajcie.
Zaczątek ogrodu 23:20, 02 kwi 2016

Do góry
Witaj! Wpadłam przywiedziona ciekawością z rewizytą Widzę, że jesteś jedną z królowych wysiewów no i planujesz moje ukochane brzozy Już mi się podoba!
Idę sobie dalej pooglądać
Na Łowieckiej 23:08, 02 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sadż to co Ci serce podpowiada. Jeśli ambrowće to nie kolumnowe u Ciebie tylko takie ogromne rasowe. Brzozy tez będa kiedyś wielkie. Pomysl co Ci sie bardziej podoba. Ja kocham i jedne i drugie drzewa, dlatego mam 4 brzozy i 3 ambrowce, niestety kolumnowe... Bo mam za ciasno, sąsiedzi maja ambrowca takiego rozlozystego, ech zapiera mi dech w piersiach gdy na niego patrzę

Moje serce jest rozdarte i samo nie wie czego chce Muszę u Ciebie odszukać te ambrowce bo brzozy to wiem oczywiście jak się prezentują
Na Łowieckiej 23:05, 02 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

ja też tak mam ale brzozy pasują

Czyli kolejny głos
Ja właśnie leczę depresje po serii Twoich zdjęć ogrodu idealnego Tak się naoglądałam że z wrażenia zaniemówiłam. Nie wiem jak Ty to robisz naprawde że wszystko masz tak dopracowane. To wprost nieludzkie jest!
Na Łowieckiej 22:50, 02 kwi 2016

Do góry
Sadż to co Ci serce podpowiada. Jeśli ambrowće to nie kolumnowe u Ciebie tylko takie ogromne rasowe. Brzozy tez będa kiedyś wielkie. Pomysl co Ci sie bardziej podoba. Ja kocham i jedne i drugie drzewa, dlatego mam 4 brzozy i 3 ambrowce, niestety kolumnowe... Bo mam za ciasno, sąsiedzi maja ambrowca takiego rozlozystego, ech zapiera mi dech w piersiach gdy na niego patrzę
Na Łowieckiej 22:49, 02 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ja pewnie będę się zastanwiała dopóki ich nie posadzę
A później też - czy dobrze zrobiłam

ja też tak mam ale brzozy pasują
Na Łowieckiej 22:23, 02 kwi 2016

Do góry
Witaj ! Ja tam lubię bardziej jednorodne nasadzenia dlatego posadz 3 brzozy albo lepiej zrób zagajnik brzozowy
Moja bajka 21:28, 02 kwi 2016

Do góry
Żurawki przycięte. Niektóre wyglądały po zimie całkiem całkiem, a inne nie wyglądały wcale .
Ptaszi zrobiły sobie wychodek na moim ulubionym rodku. Myłam go dzisiaj. Dobrze, że jednak nie zawiesiłam na tej sośnie budki. Ale i tak całe towarzycho tam przesiaduje :/.

nie mogę się doczekać na koronkowe listki brzozy Gracilis. Ale wygląda na to, że już niedługo .

mahonie powoli zaczynają. O dziwo pierwsza ta pod sosnami.
Na Łowieckiej 20:07, 02 kwi 2016

Do góry
Zobaczcie kobiety
To zdjęcie na wprost tarasu (przepraszam za jakość ale tak słońce świeciło, że ciężko było zrobić dobre zdjęcie a na dodatek to ja dziś wszystko w biegu..)
Te jajo-owale czerwone to trzy brzozy już rosnące a te trzy na pomarańczowo to te o których myślę. Myślicie, że one będą tam dobrze wyglądały? A może jakieś inne drzewa które nie zabiją mnie wielkością po latach i nad ktorymi dam radę zapanować? Błagam, pomóżcie bo umrę od tych rozterek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:18, 02 kwi 2016

Do góry
Kupiłam 3 brzozy doorenbos....no i teraz myślę, najbardziej pasuje mi posadzenie ściśle obok siebie .....
A może rozsunięty co myślicie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies