Cześć Asiu. Twój wątek mam przejrzeć w zimowe wieczory.
Teraz powiem, co mi się nasunęło. Kule pod czerwonolistnym drzewem centralnie pod nim wydają się zbyt oczywiste. Moja propozycja na rysunku. Łącznik z lewą rabatą w postaci powtórzenia po prawej miskantów Morning Light. Pierwszy zamiast kuli. Lub głębiej. W przyszłości na tle ciemnego żywopłotu będą ok. Tylko nie wiem, czy tam są dla nich warunki. Jeżeli niski zywoplocik ma zostać, nie skracaj go.
Pozdrawiam
Dziś dotarły róże Krzaczki wydają się dość rozwinięte. Mają jeszcze nowe pędy zakończone pączkami.
Dziś przygotowywałam miejsce, jutro lub pojutrze posadzę. Jeszcze małe przeprowadzki na rabacie. Tylko miskanty muszą czekać do wiosny.
Zobaczymy jak się zaprezentują w następnym sezonie.
Piękny masz ogród.
Cały czas podziwiam , jak sobie z tym radzisz. A ja dzisiaj też przycinałam. Wszystkie miskanty /raptem 3/ Snopki poszły do kwiaciarki, robi wystrój sali weselnej. Przy okazji jeszcze zabrała chryzantemy i marcinki. Zabrała mi też wszystkie suszki. O kasę się nie przymawiałam, ale powiedziała, że po imprezie do mnie wpadnie na rozliczenie. Będzie kasa na cebulki i rdesty.
Mżawka u nas dzisiaj cały dzień, to nic ciekawego nawet za oknem. Może jutro będzie bez opadów. Słonecznego dnia życzę. Najbliższy las mój tak wygląda.
Dzisiaj dosyć ładna pogoda słoneczko jeszcze dobrze grzeje. liście zgrabione, kompostownik uporządkowany. Dalie przycięte, cynie też. Jakieś tam drobne robótki.
Dziś nie padało i udało mi się zrealizować część planu obsadzenia trawą obrzeża.
Na tyle wystarczyło turzycy, na resztę muszę trawy kupić.
I parę zdjęć.
To niespodzianka, róża Porthos nie powtarza kwitnienia, a tu proszę, jeden, ale jest
Knirps
Chippendale
Tak, tak, tak
Z uważnością, radością i wdzięcznością za życie jest łatwiej.
Mam nadzieję, że kiedyś na żywo dokończymy tę rozmowę
Dobry czas na postawienie domku dla owadów jest zawsze. Moja dolna warstwa ma przestrzeń dla jeży a reszta dla chętnych zobaczymy kto zechce zamieszkać.
Hakonechloa jest rewelacyjna. Mam śmiałki, miskanty, seslerie, rozplenice, proso, trzcinniki, stipy, kostrzewy, molinie, red barona i żadna z tych traw nie wyglądałaby w tym miejscu równie atrakcyjnie.
Jak gaura tutaj