Ula jeśli ja zapomnę ,to Ty mi przypomnij
Nie wiesz czasem czy ją się przycina na wiosnę ?
Bałagan po trawach jest najgorszy ja już mam większość posprzątane -w sumie nie było tak zle -najgrubsze od razu do worów ,pózniej resztki wygrabiane na trawnik ,znowu zbieranie do worów ,a kolejne resztki potraktowałam kosiarką i te z kosza kosiarki spowrotem na rabaty
Donos
Uprzejmie donoszę, że też zaobserwowałam pierwszego zwiastuna nadchodzącej WIOSNY, oto on:
13 lutego ujrzany w okolicach Elbląga, nie pamiętam, żeby tak szybko powróciły. Czyżby szybka wiosna? Aż nie mogę uwierzyć w Twoją pierwszą pszczółkę Czy to jakieś anomalia pogodowe?
Pierwsze pszczółki dzisiaj przyleciały...dobrze, ze wrzośce i ciemierniki już kwitną, choć ciemierników jeszcze nie znalazły, ale fajnie móc znowu zobaczyć te pracowite, paskowane dupcie
Na moje oko to jakaś skalnica. Kwitnie na różowo(wiele odcieni) lub biało.
Kiełkujące nasiona, to bardzo przyjemny widok
Co do sąsiadów z trawą do kolan - mam wrażenie, że jak nawet kwiatek jakiś w "trawniku" się pojawi, to mogą go nie zauważyć Specyficzni są, mocno zakręceni, ale sympatyczni w tym zakręceniu się wydają.
Ja tnę sekatorem na dwie ręce Fiskars i małym ale u ciebie to ogrom traw widziałam że tną piłą elektryczną lub spalinową taką wiesz nie dużą przy takiej ilości co u ciebie to było by sprawniej
W ogrodzie mam sporo pracy, ponieważ jesienią nie zrobiłam nic
Miałam kontuzję...
Rabaty wyglądają strasznie.
Nie powiązane trawy leżą na roślinach.
Ogrom lisci zalega na trawie.
dereniowa - muszę Wam powiedzieć, że cieszę się, że posadziłam derenie bo robią super robotę i wpasowały się w to miejsce idealnie
2019- jesień przygotownie miejsca, plewienie, a rok 2020 sadzenie
a rok 2021
Przeglądanie ogromnej ilości zdjęć daje popalić, więc c.d.n., jeszcze parę miejsc zostało
w 2019 roku przygotowałam sobie miesjcówkę na przyszłą Ambrowcową, chociaż posadziłam wiosną 2020 wiśnię Pissardi, ale coś jej nie polubowało, więc gdy zobaczyłam u Kami ambrowca Slender to wiedziałam, że go chcę tam mieć, oczywiście jak na razie jeszcze ich nie widać - sztuk 3, ale liczę, że w tym sezonie już ruszą w górę