w doborze stopni betonowych pod wyjście tarasowe bez tarasu
rozsypało mi się po kilkunastu latach drewno, niebezpiecznie nawet stanąć na takie schodki, przy robieniu zdjęć zdjęłam zabezpieczającą dechę i część się posypała w drzazgi
i z drugiej strony kolejne wyjście... kiedyś pieskowe
myślę o stopniach schodowych - blok betonowy barwiony ponoć w masie
coś w tym typie - stopień grando (na oczy nie widziałam)
jaki kolor wybrać? Czarny czyli ciemny grafit, szary w betonowym kolorze czy jakieś odcienie jasnego brązu - piasku?
Czarny i szary niby pasuje wszędzie, piaskowe bardziej mi leżą ale dopasować do płytki, którą cokół domu jest obłożony to zupełny traf
rozmiary i tak nie pasują do starych schodków i ciąć trzeba będzie trochę
Masz dobre pomysły więc na Ciebie liczę
Widać na zdjęciu deski maskujące donice z kast budowlanych, też się rozpadają i tu wykorzystam jeszcze belkę której niemało zostało z rabaty cienistej za domem
Beatko, kolorowa, słoneczna jesień w Twoim ogrodzie. Przepiękne widoki, jak malowane na obrazie.
Stara-nowa rabatka prezentuje się bardzo elegancko.
Pozdrawiam.
Chyba nieco optymistycznie podeszłam do ilości zakupionych cebulek w ciągu ostatnich 3 miesięcy...
Plus do tego 210 innych cebulek typu szafirki, kamasje itp.
Plub ze 200 cebulek z wykopalisk, takich większych.
Do 2 tys. Nie dojdę ale jest blisko. Trzeba brać się za robotę szczególnie że wczoraj tylko ogarnęłam ogród i go podlałam bo nie dało się sadzić. Za such było. Myślę że jeszcze ze 2 weekendy mam pozamiatane...
Zgadza się. Rudbekia, to pierwszy kwiatek u mojego wnuka 5-latka, który zapamiętał z koloru. Ja nie raz się przy nim mylę, ale on mnie poprawia, i się cieszy, że babcia zapominalska jest.
A skoro ma być słonecznie, to proszę bardzo, jeszcze kwitną dzielżany, ale kolor już niknie.
Rabata ukończona . Jeszcze kora i kamienie w pasie traw- bez agrowlokniny i czekam do wiosny bo teraz to szału nie ma. Hortensje muszą odchorować bo wyglądają beznadziejnie.
Danusiu, Nie wiem jak moje? W nocy było niby 3 na plusie, ale poza miastem mogło być i zero. Jestem dzisiaj w domu, dopiero jutro zobaczę skutki ochłodzenia nocnego.