Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:21, 18 lis 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Porobione snopki świetnie wyglądają

Aurelia też tak uważam snopki też ładnie wyglądają. Mam wszystko w kupie a nie rozwichrzone.
Jak mi się uda kupić świecidełka solarne zawsze są w Lidlu to je ozdobie.
Będą świecące snopy.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:18, 18 lis 2019

Do góry
Nie było ciebie na wątku a to ty tworzylas wizytówkę.
Też chciałam zrobić, ale tyle czasu aby te wszystkie foty pozbierać.
Tak prawdę mówiąc mało zaglądam na wizytówki, wolę oglądać na wątku i czytać co jest grane.
Jutro zobaczę wizytówkę co stworzyłaś
Kolorowy ogród na piasku 23:13, 18 lis 2019

Do góry
viva napisał(a)

Jolu, ta inna strona ogrodu jesienią wygląda tak

Byłam rano oglądałam od tyłu widzę, że fotki nowe. Masz spore przerwy w wątku. Cena jesteś teraz pokazujesz rarytasy letnie. Monarda piękna czy szara pleśń jej nie łapie. Bo ja się już pozbyłam nie nadążałem jej pryskać nic nie pomagało więc wywaliłam.

Ogród masz piękny. Spisze jeszcze róże podoba mi się taka duża rozowa piękna jest.

Ta fotka powyżej przepiękna. Jesień też potrafi być cudowna. Taka mgiełka przy marcinkach przy zielonej kulce po prawej stronie co to za roślina jakaś trawa? Podoba mi się.

Będę zaglądać pozdrawiam

Kwiaty we włosach 22:55, 18 lis 2019

Do góry
Gosiu twoje oko widzi wszystko. Potrafisz że zeschniętej róży zrobić piękna fotę. Jak przycinam róże po pierwszym kwitnieniu też patrzę jaka była piękna jeszcze nie tak dawno a teraz zeschnięta pomarszczona.
Tak jak z człowiekiem póki młody piękny a starość zmarszczki i pochyły.

Już, coraz to mniej tych ognistych widoczkow w ogrodzie.
Pogoda jednak sprzyja dzisiaj u nas +13 ale wietrznie.

Oby do soboty tak było ściągnę siatkę z oczka i koniec roboty.

Pozdrawiam
Anię pozdrów ode mnie
Ptasi gaj 22:44, 18 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Z przyjemnością pospacerowałam. Te widoki, kolory - wytchnienie dla skołatanego serca i duszy.

Zawsze jak przyjeżdżam oglądam moje włości. Przechodzę obok prawie każdej rośliny i rękami dotyksm - to taka celebracja od lat.
Jak wszystkie zaplanowane pracę zrobione pod wieczór też przechodzę i zaglądam jak zrobione i jeszcze raz oglądam wszystko. Cieszę się, że wszystko w porządku zostawiam na kilka dni.
Kolorowy ogród na piasku 21:43, 18 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem poraz pierwszy przepięknie czytałam od początku kilkadziesiąt stron tak zaciekawił. Będę wieczorem, aby zobaczyć od końca bo warto.

Miłej niedzieli

Witaj Elu Tak, oglądać od tyłu to dobry pomysł Bardziej aktualny choć ten rok dopiero się pojawi.
Dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:46, 17 lis 2019

Do góry

Brzozy przycinamy najlepiej we wrześniu. Można jeszcze wczesną wiosną trzeba jednak zamalować rany po cięciu.
Jeżeli z jakiś przyczyn brzoza musi być przycięta trzeba ją mocno podlać co kilka dni i malowanie ran.

Elu we wrześniu jak się ucho przyłożyło do pnia to rzeka szumiała pod korą, bałam się, tnę jak soki spowalniają
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:32, 17 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Oj to był nie dobry termin na przycinkę brzózJa przycinam bardzo późną jesienią, jak liście spadną.
Tyle komplementów, normalnie mi się ogród zarumienił

Brzozy przycinamy najlepiej we wrześniu. Można jeszcze wczesną wiosną trzeba jednak zamalować rany po cięciu.
Jeżeli z jakiś przyczyn brzoza musi być przycięta trzeba ją mocno podlać co kilka dni i malowanie ran.
Ptasi gaj 21:24, 17 lis 2019

Do góry
CD

Metasekwoje końcówka igliwia

Siatka, liście po liliach do usunięcia. Ryby żywotne jak w lecie

Ptasi gaj 21:20, 17 lis 2019

Do góry
Piękna pogoda trochę wiatr wiał wczoraj było lepiej.

Pewnie już ostatnie fotki jesienne

To dla Goni powiązane trawy

Trawa koszona prawie co tydzień jeszcze rośnie i liści dużo na trawie

Drzewa jak mają słońce cały dzień ładnie rosną

Ptasi gaj 11:51, 17 lis 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Piękne te wystawy, już niedługo.
Elu kiedy wiążesz trawy?

Gosiu już powiązane przed 1 listopada nikt nie przypuszczal, że o tej porze 17 listopada będzie +15 w cieniu. Związałam bałam się, że przyjdzie deszcz i namolna a wtedy ciężko wiązać.
Popatrz chciałam pokazać powiązane i nie znalazłam fotki mam tylko posadzone tegoroczne siuxy, vanilla skay i memery żółta

Ptasi gaj 08:44, 17 lis 2019

Do góry
Na drzewach liście, plusowe temperatury.
Dzisiejsza pogoda nie za bardzo pochmurno ale +10 teraz się wiatr ruszył.
Oszukują miało świecić słonko i guzik

Byłam w obi po opaski zaciskowe może zwiąże stipy jutro. Kupiłam tez preparat do kompostowania mam dużo materiału trzeba przesypać.

A w obi już nakręcają człowieka wystawami o proszę

Witaj Elu ,
Proszę jakie przygotowania do świąt
Cudowne te wystawy

Kocham Boże Narodzenie
Kolorowy ogród na piasku 08:21, 17 lis 2019

Do góry
Jestem poraz pierwszy przepięknie czytałam od początku kilkadziesiąt stron tak zaciekawił. Będę wieczorem, aby zobaczyć od końca bo warto.

Miłej niedzieli
Malwowy ogród 02:09, 17 lis 2019

Do góry

Druga prośba jakby nie udało się mnie gdzieś upchnąć do ogrodu to chciałabym być śpiewaczką operową. Zaśpiewać arie z "Trawiasty".

To Giuseppe Verdi Elu też był ogrodnikiem?
Malwowy ogród 23:21, 16 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

Głos u mnie przeciętny ale ucho niezłe
Grałam na pianinie, na flecie. Ba, nawet uczyłam muzyki - kiedyś tam.
Dzisiaj po pracy w ogrodzie siadam w moim fotelu, zakładam słuchawki i słucham muzyki. Jesień, to długie wieczory. To mój czas
https://www.youtube.com/watch?v=Y1fiOJDXA-E

Nie chciałam pisać o Callas bo to nie doscigniony głos, ale coś koło tego .
Ja nie gram na żadnym instrumencie, ale moje dzieci kształcone muzycznie 1 i 2 stopień.
Malwowy ogród 22:42, 16 lis 2019

Do góry

Tak się móje zycie potoczyło, że na tym świecie nie było mi dane kształcić swojego głosu widocznie u góry tak chciano.

Głos u mnie przeciętny ale ucho niezłe
Grałam na pianinie, na flecie. Ba, nawet uczyłam muzyki - kiedyś tam.
Dzisiaj po pracy w ogrodzie siadam w moim fotelu, zakładam słuchawki i słucham muzyki. Jesień, to długie wieczory. To mój czas
https://www.youtube.com/watch?v=Y1fiOJDXA-E

Malwowy ogród 22:17, 16 lis 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

No cóż, takie to życie.
Wszystko przemija, możemy tylko w tym przemijaniu uczestniczyć i brać, to co najlepsze.

Ja teraz oglądam, czytam o różach. Robię listę zakupów na wiosnę.
I słucham kojące dźwięki. O, dla ucha i oka, że tak powiem
https://www.youtube.com/watch?v=aGz4orPyGOs
https://www.youtube.com/watch?v=w77SFM7Fksc

Zawsze sobie myślę, że jeżeli istnieje życie na tamtym świecie poprosila bym rozdzielającego zawody, że chce być ogrodnikiem. Być szefowa dużego ogrodu zakątek świata obojętny.
Druga prośba jakby nie udało się mnie gdzieś upchnąć do ogrodu to chciałaby być śpiewaczka operowa. Zaśpiewać arie z "Trawiasty", aby widownią mnie oklaskiwala.
Tak się móje zycie potoczyło, że na tym świecie nie było mi dane kształcić swojego głosu widocznie u góry tak chciano.

Dzisiaj piękna pogoda więc fotki ładnie wychodzily. Słonko grzało berberysy jeszcze liście mają i pięknie się przebarwiają.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:58, 16 lis 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
To prawda Elu dzisiaj pogoda była idealna na działanie w ogrodzie Można było na spokojnie zrobić ostatnie porządki jakby pogoda się popsuła w przyszłym tygodniu, a jak nie to będzie można działać dalej

Tak pięknie w cieniu 15 stopni w słońcu wyzej. Z krótkim rękawem rzadko sie chodzi w listopadzie. Jeszcze jutro podzielam suche oczko muszę oczyścić z liści. I tam takie drobiazgi.moze będzie jeszcze ładnie bo zimy pewnie nie będzie niestety klimat się ociepla.
Tak ładnie ma być do 27 listopada a może dłużej.
Trochę podpali, ale w studzienkach ok 0,5 m wody nie ma więc zalesianie będzie. Muszę jutro zobaczyć szpadlem jak głęboko mokro.

Ptasi gaj 21:53, 16 lis 2019

Do góry
Dzisiaj cieplutko było u nas więc dużo zrobiłam oczyscilam żwirowisko przy różach. Liście wygrabione, ale brzozy jeszcze z liśćmi więc siatka z oczka nie ściągniętą. Mam nadzieję, że za tydzień już będzie można.

Kilka fotek

Z przyjemnością pospacerowałam. Te widoki, kolory - wytchnienie dla skołatanego serca i duszy.
Ptasi gaj 21:52, 16 lis 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale jeszcze płomienisty ogród cudnieNa jednym zdjęciu jeden iglaczek rośnie już w zastępstwie drugiego?

Ten iglaczek to sosenka która od 3 lat uszczykuje. Jeszcze mam jedna taka sosenkę przy rozplenica rośnie to samosiejki ok 40 cm. Wiosna trzeba je wykopać i posadzić w inne miejsce.

Płomienie cię bo w słońcu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies