Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój mały skrawek ziemi 22:11, 28 gru 2014

Do góry
wizytówka super widziałam ile pięknych okazów klonik piękny lilie no i migdałka dojrzałam moje chciejstwo na przyszłość hę Buziaki
Mój ogród 12:37, 28 gru 2014

Do góry
Witam wszystkich poświątecznie. Trochę mnie nie było, ale życie sprawia nam nieraz przykre niespodzianki. 16 grudnia zmarła moja mama, święta były smutne. Na dodatek te ostatnie dni były takie ponure, na szczęście to się zmieniło. Dzisiaj świeci słońce, przydałoby się więcej śniegu. Życie toczy się dalej, a po nowym roku myśli coraz częściej będą się zwracać ku ogrodowi. A dzisiaj wspominki o lecie.
Biała maruna sama sobie znajduje miejsce, ciekawe gdzie znajdzie sobie miejsce w to lato?

Floksy kochamy za zapach, wybaczając im skłonności do mączniaka.

Te lilie kwitły pięknie u mnie dwa sezony, a już myślałam że z nich nic nie będzie.

Margarytki, te dostałam niedawno, duże kwiaty, długo kwitną.

A to moje pierwsze zimowe fotki zrobione w niedzielę.
Oszroniona trawa zalany słońcem pobliski lasek.

Suche trawy na jeziorze.

Droga przez las.

Jezioro widziane przez drzewa.

Ogród pomarańczowy 20:54, 21 gru 2014

Do góry
pustynnik

lilie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:09, 18 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Lipiec - Kolejne lilie, liliowce

Zachwycam się liliami rosnącymi w trawach.
Ogrodowe przygody 19:54, 18 gru 2014

Do góry
Iwonko najlepiej znasz swoje lilie tu masz linka i szukaj po lewej klikasz na inny rodzaj lilii http://www.cebule.pl/pol_m_Cebule-i-Klacza-Jesienne_Lilie-Lilium-_Azjatyckie-972.html
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:35, 18 gru 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
u nas + 8
Mam prośbę potrzebuję rozszyfrować lilie, może pomożesz u mnie

spróbuję ale macie fajnie, w dzień i u nas podnioslo się do 6 i teraz też bez wiatru i deszczu fajnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:28, 18 gru 2014

Do góry
u nas + 8
Mam prośbę potrzebuję rozszyfrować lilie, może pomożesz u mnie
Ogrodowe przygody 19:15, 18 gru 2014

Do góry
W tym roku po raz pierwszy posadziłam lilie, część cebul kupiłam podczas Gardenii.
Nawet można było co nieco pooglądać, mam nadzieję, że się rozkręcą i podrosną za rok.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:42, 17 gru 2014

Do góry
I lato inne ujęcia..

3 rodzaje liliowców (kwitną tu tylko 2 odmiany) i lilie

4 pory roku w ogrodzie 23:24, 17 gru 2014

Do góry
Maj koniec (wcześniej były czosnki w trawach), teraz róza, żurawki, bodziszek.. posadziłam piwonie... czekam aż urosną

Czerwiec - dużo lilii i akant

Sierpień - trawy, drugie tłoczenie nostalgii
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 17 gru 2014

Do góry
Maj koniec (wcześniej były czosnki w trawach), teraz róza, żurawki, bodziszek.. posadziłam piwonie... czekam aż urosną

Czerwiec - dużo lilii i akant

Sierpień - trawy, drugie tłoczenie nostalgii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:49, 12 gru 2014

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję
Oj tak Ogrodowisko jest ostoją Ludzi wartościowych, zdolnych i życzliwych
Jestem na 29 stronie Twojego wątku i po zimie powinnam być już na bieżąco Czytanie sprawia mi przyjemność, tyle Tu pozytywnych emocji.
Lilie wodne cudowne, przepiękne, uwielbiam je.
Również pozdrawiam

Teraz już świętami żyjemy, ja coraz mniej na ogrodowisku.

Pozdrawiam serdecznie
Podwórkowa rehabilitacja 21:05, 10 gru 2014

Do góry
Dziękuję Aganiu, lubię tą naszą kałużę. Latem woda była nieładna ale od września znów zrobiła się przejrzysta za sprawą nowych roślin. Jak moje lilie wodne dadzą czadu tak jak Twoje to przez cały czas będę się na nie gapić Oby do wiosny. Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:39, 10 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ja zawsze podziwiam twórcze osobowości i kreatywność, a jak wiesz inspiracji na ogrodowisku nie brakuje, wszyscy są utalentowani, a właściwie mają wiele talentów

Zapraszam , ja już byłam u Ciebie, wiem że szuwarkowe klimaty lubicie...jeszcze wrócę

Pozdrawiam Renatko

Dziękuję
Oj tak Ogrodowisko jest ostoją Ludzi wartościowych, zdolnych i życzliwych
Jestem na 29 stronie Twojego wątku i po zimie powinnam być już na bieżąco Czytanie sprawia mi przyjemność, tyle Tu pozytywnych emocji.
Lilie wodne cudowne, przepiękne, uwielbiam je.
Również pozdrawiam
Przyjazny ogród 09:34, 10 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Twój wątek się rozwija. Czy na zdjęciu są Twoje mury w pnączach? Piękne.

Proszę napisz, kiedy Twoim zdaniem w Bolestraszycach jest najpiękniej? Tak, wiem że każda pora roku ma swoje zalety i wady, w końcu odwiedzam sporo ogrodów. Chodzi mi o Twoje prywatne zdanie na ten temat.

Dla mnie wczesną wiosną jak kwitną kokorycze, takie moje odczucie, kwietne łany i świeżość, obudzenie po zimie na które tak czekamy. Niestety wszystko inne w tym czasie jest w przygotowaniu, remoncie... - porządki na całego, jak wszędzie po zejściu śniegu, ale to akurat mi nie przeszkadza.
Kokorycz jest na całej starej powierzchni ogrodu, czyli prawie na kilku hektarach.

KOńcem kwietnia zakwitają magnolie, okres równie piękny, w połowie maj piwonie drzewiaste oraz azalie, na przełomie maja z czerwcem kosaćce związane z środowiskiem wodnym - niesamowicie barwny okres, piwonie bylinowe, latem dominują liliowce oraz lilie wodne, no i jesień wiadomo przebarwienia - tak krótko, ogólnikowo

Nie Gabrielo, z racji że zima a ja przeziębiony, to siedzę i zdjęcia segreguję, jak coś wpada mi w oko wrzucam na forum Jest to Tokaj

Kolorowy ogród na piasku 19:04, 09 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Gratki na czwartą setkę Vivo, jak Ty to robisz, to naprawdę wielka sztuka tak dobierać kolory i gatunki roślin. Czuję pod palcami fakturę tej rabaty jakby była materiałem - nie potrafię tego opisać. Te amarantowe róże po prawej to co za cudo? I podaj przy okazji pozostałe odmiany róż i gatunki tych innych bylin. PROSZĘ

Violu, metodą prób i błędów Trzeba mi było też trochę czasu aby poznać byliny pod różnymi aspektami.
Lubię rabaty mocno wypełnione, inni mówią napakowane stąd może takie wrażenie w odbiorze zdjęć

Róża po prawej stronie na pierwszym planie, którą nazywasz amarantową to austinka Tess of The d'Urbervilles i jej kolor jest mocno czerwony. W innym świetle kwiaty wyglądają tak

Największą różą jest Pernnial Blue i ona zajmuje pół trejarza, niżej Eden Rose, Rosarium Uetersens, Heritage, te są widoczne na zdjęciu. Niewidoczne to Winchester Cathedral,Chippenadale, Grafin von Hardenberg.
Z bylin najwięcej jest ostóżek w różnych odcieniach niebieskiego, naparstnice, krwawniki, przymiotno, dzwonki kremowe, goździki brodate, przekwitłe czosnki sztyletowate, powojniki i lilie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 09 gru 2014

Do góry
Rench napisał(a)
O kurcze,ale te lilie masz piękne

Mam, same pachnące
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:22, 09 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Maj/czerwiec Lipiec (w tle liliowce i lilie). Jezóki już kwitną i rozplenica coraz większa

Piękny pokaz rabaty w przeglądzie rocznym. Pouczający i dostarczający tak potrzebnych wrażeń ogródkowych.
Śliczne tło ma ta rabata, bardzo wypełnione, wielopiętrowe.
Świetny pomysł z trytomą koło stipy.

Wnioski: muszę posadzić sobie koperkową np. koło kostrzewy Mairea (mus podszkolić się w koperkowych).

Co to za krzew o bordowych liściach między ławką a liliowcem cytrynowym; róża czy leszczyna?

Każda trawa ma swojego kwiatka:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 09 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Maj/czerwiec (w tle barbula za jeżówkami któych jeszcze nie widać)

Czerwiec i oczotegliwa trojeść..

Lipiec (w tle liliowce i lilie). Jezóki już kwitną i rozplenica coraz większa

LIpiec/sierpień

Przecież z tego wątku nie sposób wyjść wiecznie coś pięknego pokazujesz Aniu pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 08 gru 2014

Do góry
Maj/czerwiec (w tle barbula za jeżówkami któych jeszcze nie widać)

Czerwiec i oczotegliwa trojeść..

Lipiec (w tle liliowce i lilie). Jezóki już kwitną i rozplenica coraz większa

LIpiec/sierpień

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies