Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 20:42, 03 wrz 2021

Do góry
zdjęcia TARci jakoś mnie natchnęły na rozchodnikowe zdjęcia

Ogród do odnowy 20:37, 03 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Która to odmiana rdesta taka fikuśna? U mnie żaden tak kwiatów nie wywija Śmiesznie to wygląda.

Zdjęcia jak zwykle, oglądałam z wielką przyjemnością

Nie wiem co on za jeden, chyba kolor mnie przyciągnął, ale chyba Inka ma takiego samego?

Na zdjęciu wyszły jakieś słabe kolory, bez słońca

tu trochę słońca, coś widać w gąszczu? muszę wykopać w końcu tego irysa - wysiał się sam, rośnie od czapy i nawet nie kwitł
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 20:33, 03 wrz 2021

Do góry
Katte napisał(a)

Warzywniak wysypany zrębkami ,na kartonach .
Wyłazi tylko skrzyp gdzieniegdzie.
Doszłam do tego momentu że jeszcze 2 mniejsze skrzynie dorobię i to wszystko .
Do kapustowatych brak mi już cierpliwości, tyle co my zjemy to sobie kupię, a ja gooopia karmie ślimaki i bielinki okoliczne

Też mam kartony zasypane i wyłazi ten cholerny skrzyp. A tam gdzie karton nieźle przegnity to jeszcze perz.

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 20:30, 03 wrz 2021

Do góry
Katte napisał(a)

Tu narazie jest klepisko ale będzie SAN FRANCISCO!
Ziemia nawieziona, jesCze w przyszłym tygodniu zamówię wywrotkę bo mało do wyrównania.

Kasia to taras czy wejście do domu?
W ogródku emerytki 20:01, 03 wrz 2021

Do góry
Moje szambo już nie straszy, bo dziś je ozdobiłam i jestem zadowolona z efektu
Widok z góry.

I na dole.

I ścieżka, eMuś jeszcze poprawi boki, bo wyszły jakoś nierówno.

W niektórych pustych kwadratach będą rośliny skalne w betonowych korytkach o nietypowych kształtach, tylko muszę je zrobić.

I dam jeszcze trochę żwirku, ale niedużo.
W ogródku Martki 20:00, 03 wrz 2021

Do góry
Dziewczyny, EE musiałam wziąć, mimo że nie planowałam tulipanów, ale z braku czosnków przestraszyłam się, że nic nie będzie kwitło tej wiosny. Mając na uwadze posuchę kolorystyczną, jaka panuje po zimie, dołożyłam jeszcze Doll's Minuet, przekonał mnie kolor i kształt, choć one nie powtarzają kwitnienia, więc potraktuję je jako jednorazowy bukiet.

Przypadek manii dwóch kółek znam, to wielka miłość mego brata. Dawno temu zabrał mnie na dłuższą wycieczkę, przykazał się ciepło ubrać i nałożyć buty narciarskie. "Bo naprawdę będzie dawało po piszczelach". Zdziwiłam się, ale dobrze, nałożyłam spodnie i buty narciarskie i tarabanię się, wychodzę przed dom a on łapie się za brzuch. No jak to, kazałeś! Okazało się, że jemu chodziło o buty górskie, nie narciarskie... Więc Aga, ty profesjonalnie wyposażona rozumiem, że mąż ma później frajdę i myśli, że sprawił Ci największą radość w życiu Judith, bądź gotowa a jeśli mąż już siedzi na forum motocyklowym, to sprawa przesądzona

Z mojego ogródka, to jeszcze wczoraj rozważałam wypad na wystawę Zieleń to życie, ale dziś stwierdziłam, że mój ogród jest TAK zaniedbany, że nie mogę mu tego zrobić. Grzecznie będę pracować w domu. Przy okazji podzielę się z Wami smutną wiadomością, że kolejne hakonechloa z Zielonych Ogrodów, zdawało się, że dobre sadzonki, posadziłam w przepuszczalną glebę i nie podlewałam, prawie bez wyjątku padły. Po powrocie zastałam takie widoki:

Tym samym daruję sobie kolejne próby sadzenia hakonechloa macra, z nieznanych mi powodów sadzonki dostają brązowych plam i potem już całe są w brązach. A nie jest to kolor, o jaki mi chodziło...

Inaczej sprawa ma się z moliniami. Mocno podrosły.

Hortensje Limelight też mają niezłe osiągi jak na pierwszy sezon.

Róże wypuściły bardzo długie, prawie 2-metrowe pędy, Ascot i Leonardo, ten sięga do nieba.

Tak że dzieje się Dobrego weekendu!

Zieleń, drewno i antracyt 19:43, 03 wrz 2021

Do góry
Po drugiej stronie alejki mamy bardzo ładny przykład rewitalizacji. Szkoda, że łany lawendy były już po kwitnieniu i wyłączono fontannę. Jeszcze (jakieś) 3 lata temu był tu wielki dół z olbrzymią ilością szkła i śmieci wszelakich.

cdn
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:38, 03 wrz 2021

Do góry
A ogórki rosną na drzewach

Kukurydza kolorowa, kury się ucieszą

Zieleń, drewno i antracyt 19:37, 03 wrz 2021

Do góry
To miejsce bardzo lubię, a rzeźbę kocham (chociaż mocno nadgryziona). W zeszłym roku myślą przewodnią nasadzeń był zapach. W tym roku szaleje kolor
Zieleń, drewno i antracyt 19:32, 03 wrz 2021

Do góry
Pospacerowałam sobie dzisiaj po starych śmieciach. Zanim wyprowadziłam się na wieś, to było jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc spacerowych koło domu.
Poznańska Cytadela, niestety tylko fragmentarycznie (tłumy weekendowe zasłaniały kadry). Część ulubionych miejsc musiałam pominąć, np teren wokół restauracji Umberto, której właściciele przepięknie zaaranżowali zieleń wokół i wewnątrz lokalu. Sporo miejsc zostało przyjemnie zrewitalizowanych, niestety zniknęło czesc moich ulubnych rzeźb, mam nadzieję, że są w renowacji.
Najpierw różanka, niestety już prawie po drugim kwitnieniu. Wiosną królują na niej ozdobne wiśnie. Latem, wiadomo a zimą żywopłoty cisowe. Niestety środek szpeci sadzawka z wodą niezdatną do niczego.

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 19:01, 03 wrz 2021

Do góry
Katte napisał(a)

Moje frontowe Buszowisko hehe

Świetne!!
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:51, 03 wrz 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Hortkowe szaleństwo!
Lime light

Oooooo Może kiedyś i u mnie będzie to tak wyglądać
Moja sielanka 18:45, 03 wrz 2021

Do góry
Kasia1980 napisał(a)
Trochę zaszalałam dziś w B.kupilam 140 cebulek tulipanów , i parę innych cebulek. W tamtym roku kupiła z 30 szt i wszystkie mi pięknie zakwitły.

Też dziś napadłam na dwie biedronki w poszukiwaniu Exotic Emperor

A ten czosnek, to jakiej odmiany?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:50, 03 wrz 2021

Do góry
Daliowy bukiet #2 jest lepszy niż #1 został komuś podarowany. Jedna mała Gertrude Jekyll ratuje cały bukiet pod względem zapachu .

I dalia Evelyn z bliska

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:49, 03 wrz 2021

Do góry
Daliowy bukiet # 1 - daleko mu do piękności, ale cieszy .
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:39, 03 wrz 2021

Do góry
Drugi melon w moim życiu

A jak pachnie!

Papryki słodkie, głównie z połamanych pędów - usiłowałam je podwiązać... Jakoś... Hmmmm

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies