Ilonko, niestety nie była to dobra zima dla traw. Doświadczeni producenci narzekają na straty a co dopiero my ogrodnicy;(
Tak się wszyscy cieszyliśmy, że nie było mrozów i śniegu, i niestety teraz mamy tego skutki.
Trzeba tylko mieć nadzieję, że kolejna zima będzie już normalna albo sadzić tylko takie trawy, których jesteśmy pewni
To znaczy, podoba, ale w planach jeszcze chodniczek doprowadzający do domu będzie wyprostowany, trawniczek podniesiony lekko, a wzdłuż domu jako dojście do wody obrzeże ze żwirkiem. Wtedy będzie właściwie
Widzisz jak to jest w pewnym wieku......ciągle cos niedomaga....
Ale co tam nie daje sie, to własnie ogród ma byc lekiem na całe zło...nie na darmo mówi sie że praca w ziemi uzdrawia
Ogród wiosenny u mnie to w porównaniu z twoim taki bardziej"groch z kapustą" ale trudno byłoby mi go bardziej ograniczyc w gatunkach, tak lubie i juz.
U innych zachwycam sie nowoczesnymi, oszczędnymi formami, małą liczba gatunkow, takim ładem i porządkiem w przestrzeni ale u siebie tak nie potrafię, tak juz mam i tyle....
Buziaki !
Bardzo mi miło. Tak mi się jakoś wymyśliło, ale odkrywcą takich murków to ja nie jestem. Pomysł na murek zerżnęłam a realizacja pozostawia jeszcze trochę do życzenia. Kiedyś się poprawi
W tym roku sa cudne, wielkie już, bo jak 50cm, to nie widać ich było; deszcz potrzebny, my i tak podlewamy, bo sucho, buziaki
i z Agą się umów i wpadajcie tu
tak to jest jak się tak rzadko zagląda ;p
aktualnie czekam na rośliny bo 28-go Luki mi przywiezie do Bogdzi miskanty, jeżówki i żurawki
zdecydowaliśmy z M gdzie ma byc altana i ognisko więc lewy górny róg działki (południowy-wschód) mogę rozplanowywać
jak pogoda dopisze to w weekend będę malować palety na leżaki
a najwięcej myśli i finansów zabiera teraz plac zabaw(wzorowany na malkul), który chciałabym aby powstał do dnia dziecka choć to niestety nie ode mnie tylko zależy..jutro jedziemy po zjeżdżalnie i huśtawkę dla najmłodszej a dzisiaj zamawiam bocianie gniazdo i elementy wspinaczkowe