Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

polinka 12:59, 15 maj 2016

anbu napisał(a)
Przywieźliśmy drzewa
Buka zwyczajnego Dawyck Gold - już go kochamy miłością bezgraniczną
Mam też w końcu swoje płaczące drzewo: Wiąz camperdownii

Tu jeszcze w szkółce, buk i wiąz

Tu już w domu Uff dowieźliśmy

W całej okazałości...Pan Buk..

Tu buk na miejscu docelowym (mniej więcej). Myślę, że jutro będzie bardziej szczegółowe ustawianie drzewek Dziś czasu już brakło

Drzewa godne pozazdroszczenia
Piękne okazy zamieszkały w Twoim ogrodzie

Z taką zawartoscią na przyczepce to chyba jechaliście 10km/h ?
elmagra 13:10, 15 maj 2016

No, dylemat z cyckiem w tle... niełatwa sprawa.
Mnie na początku wydawało się, że fale będą ok, a potem usłyszałam (tu na forum), że skoro wszystko (dom, kostka, itp) proste, to może rabaty proste. No to zrobiłam proste linie. I potem padła propozycja koła - stąd widać, że trudno zdecydować, co będzie najlepsze, skoro trzeba sobie właśnie wyobrażać coś gdy tego jeszcze nie ma

Fajne takie drzewa. Jakieś bym chciała, może jakieś mniejsze szczepione...Ale z drugiej strony boję się wysokich drzew, u nas po zeszłowakacyjnych wichurach sąsiedzi wycinali swoje wysokie drzewa. A drugiemu sąsiadowi to zwiało nawet dachówki. Muszę cierpliwie czekać, aż moje miniaturowe tuje osiągną trochę wysokości.

Ania - szacun i dla Ciebie i dla eMa.
dusiaka 14:12, 15 maj 2016

Cześć Aniu.
Pięknie u Ciebie Zapisuję sobie do zaglądania.
Zazdroszczę rabatkowych cycków. Pięknie to będzie wyglądało.
Mój małż ma ograniczoną tolerancję na moje pomysły tworzenia nowych rabatek, a te, które są jakby to nazwać...hmmm finezyjnie prostokątne
Zakupy pierwsza klasa.
anna_t 14:22, 15 maj 2016

anbu napisał(a)
Joluś, Monia dziękuję

Aniu ja Ci dam lumpy, Ty jedna Ty!

Plan drzew uległ troszkę zmianie, dzięki pomocy Toszki
Nie przeżywam teraz tych cycków, bo mój drogi eMuś zapomniał o małym szczególe - o żywopłotach One też sporo miejsca zajmują. Jak zamkniemy przestrzeń żywopłotami to się zobaczy, to dopiero będzie widać co i jak - tak mi się zdaje

Aniu o obrzeżach nawet nie wspominaj, awantura była hi hi Ale ja zazwyczaj stawiam na swoim

W sumie teraz już jesteśmy zmęczeni tą orką a co dopiero będzie później :/
Następny cel już jest: zakupić żywopłoty i kolejne drzewa, uff..

ojej nie chciałam żebys odebrała to źle u mnie sie tak mówi na zakupy ciuchowe
a pokażesz nowy plan drzew?
anbu 16:31, 15 maj 2016

Marzenko, Luteczko, Michale, Elu dziękuję

Iwko żywopłot planujemy z cisa, z choiny kanadyjskiej i ze szmaragdów.

Aniu po nocy nowa wizja jest, ano taka, że monstrualną nerkę też przerobimy Nie wiem jeszcze jak, nie wiem z czym to ugryźć...nic nie wiem. Najgorsze jest to, że ona jest już w połowie obsadzona docelowo i znowu trzeba będzie przenosić 60 - cio kilowe cisy w inne miejsce. Super, rewelacja po prostu.
To Żon stwierdził, że nie będzie się ze mną kłócił i jak robimy rozpierduchę to już na całego Ja w tym paluszków nie macałam, żeby nie było

Beato ja nie mam aż takiej wyobraźni o jaką Ty mnie posądzasz, uwierz mi

polinko fakt z takim towarem trzeba powolutku, jechaliśmy jakieś 50 km/h

Aniu/dusiaka witaj w moim wątku. Ja u Ciebie już byłam i Twojego Anatola widziałam, piękny on. Zaraz popędzę ślad zostawić

Aniu/anna_t aleśmy się dogadały Jak dwie wariatki hi hi.. U nas lump, to ktoś kto dużo pije ha ha... Normalnie obie gigantki Rysunków nie wstawię, nie mogam no U mnie będą tylko wizje zdjęciowe/bezpośrednie Zresztą widzisz, że co chwilę coś nowego się u mnie urodzi. Wczoraj miała być nerka - monstrum na środku trawnika a dziś rano okazało się, że to monstru zostanie przerobione na fistaszka

Zmienię chyba głupawo brzmiącą nazwę wewątku z Ogród Ani na Rozpierducha ogrodowa u Anny :0

Buziak dla wszystkich
Monka 22:39, 15 maj 2016

Ania, ale się u Ciebie dzieje, drzewa pierwsza klasa , ja też nie mogę sobie nic wyobrazić dopóki nie zobaczę hi hi, faceci w pracy upierdliwi, ale ja bym chciała, żeby mój em się zaangażował , a może nie bo pewnie skończyłoby się jak u Ciebie, albo gorzej tydzień cichych dni
alis 22:45, 15 maj 2016

anbu napisał(a)

Zmienię chyba głupawo brzmiącą nazwę wewątku z Ogród Ani na Rozpierducha ogrodowa u Anny :0

Buziak dla wszystkich

Ania, całkiem ciekawy tytuł Ci się zrodził, aż się uśmiechnęłam do monitora

U nas forumowych Ogrodniczek w większości tytuły powinny brzmieć ,,Ogrodowa rozpierducha..."
wrobelki 23:06, 15 maj 2016

Piękne te drzewka, a ja się już zakupów doczekać nie mogę byle do środy i będę szaleć
bql3 23:07, 15 maj 2016

anbu napisał(a)

Aniu

a gdzie klonik Garnet się podział z tej rabaty?

pozdrawiam
Jan
elmagra 23:10, 15 maj 2016

Rozbawilas mnie tym fistaszkiem. Hihi. Czekam na jego przemianę z niecierpliwością.