Szałwia wschodzi dosyć szybko i ładnie przyrasta...natomiast cleome trochę kaprysi...ale chyba jej wolno,jest taka dekoracyjna...pozdrawiam chłodno i mgliście...myślałam,że będzie słonecznie.
Bogusia witam niedzielnie, u mnie już słoneczko pięknie świeci
A ja się wczoraj dałam się do roboty na działce i kontuzja kolana mi się odnowiła i dziś leże
Szałwia pięknie mi wyszła ,nakryłam folią i na parapet za 4 dni wszystko wyszło,ale widze dziś ze cleomia też wychodzi,a myślalam że tylko 3 szt. bedzie.Pozdrawiam i słoneczka życzę
Moim skromnym zdaniem to: przegorzan, chaber, hortka jak anabell, trawa ML i w tle albo szałwia albo kocimiętka
Sałatę posiałam w domciu.. po ziarenku do doniczki, bo w szklarni , mam nieprzygotowane.. poza tym w domciu szybciej rośnie.. stoi w prawie nieogrzewanym pomieszczeniu Ale w salonie nie mam ochoty na takei ozdoby A po ziarnku bo nie che mi sie potem pikować Mam takie mikro paletki.. 2cm x 2 cm
Agnieszko Othello jest w cieniu, a szałwia już nie. Na mojej rabacie akurat tej szałwi nie planuję, ale jak mi się udadzą wysiewy to zawita szałwia jednoroczna.
Z tym polubieniem fotek przez ogród to u mnie tak samo. Mam teraz lepszy aparat i będę się uczyć robić zdjęcia na nowo... I takie różności wyszukałam.
Agata... to ujęcie jest fenomenalne!!! Czy ta rabata jest troszkę w cieniu? Piękne po stokroć!!! Proszę usilnie o więcej fotek.
Mam sporo szałwii i mam mieć na różance kolory blado i mocno różowe... więc coś czuję, że szałwia i tam zawita ... i naparstnica...
Przepiękne połączenie
Ja też latem zastanawiałam się nad kursem... ale trochę czasu brak. Może kiedyś. Polubiłam fotografowanie właśnie przez ogród...
Szczerze mówiąc to tam wcześniej nic nie rosło oprócz mchu , stała w tym miejscu trampolina, na jesieni po przekopaniu posadziłam kilka sztuk szałwi. Szałwia jest jeszcze nie ścięta, zrobione były tylko kopczyki. Ładnie przezimowała, bo pod ziemią puszcza już młode listki. Kiedy można ją przyciąć?