Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 16:11, 12 maj 2014

Luckaa napisał(a)
ładna hortensja, ja swoją chciałam ukorzenić w wodzie i niestety wkoncu zmarniała.

A mi Kasia kazała w ziemi ukorzeniac i ją posluchalam i wyszło.
Ewa4 16:12, 12 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Ewuś ,też mam złotlin ,w dość zacienionym miejscu słońce dopiero koło 14 ,wiosną przymarznięty obcinam ,odbija i kwitnie ,rozrasta się strasznie szybko .

Ps,jak tam róże ,ciekawa jestem efektu z czym je w końcu połączyłaś ?

Renatko z lawenda kilka polaczylam a kilka z szałwia zrobię fotke jutro
anna_g 16:32, 12 maj 2014

Ewa4 napisał(a)
Moja hortensja z patyczków wygląda tak ale czy juz mam po rozdzielać w osobne doniczki każdą bo korzonki mają a nawet jedna ma pączek proszę o instrukcje co dalej robić bo nie wiem.

Ewcia a kiedy ty je wtyknęłaś do ziemi...? tylko mi nie mów że w tym roku bo się załamię Ja dostałam trochę patyczków od Kindzi ale coś mi się wydaję, że niewiele z tego mi się udał... Ale na razie czekam Pozdrawiam
Ewa4 20:39, 12 maj 2014

Horti tak to jest z tego roku co był szał hortensjowy chyba w marcu jak wszyscy przycinali .Ukorzenialam odrazu w ziemi to mój pierwszy raz hehe.
Ewa4 20:55, 12 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Większe prawdopodobieństwo rozmnożania hortensji występuje przez uszczykiwanie wierzchołków i ukorzenianiu ich w wodzie niż moczeniu zdrewniałych patyczków Sprawdzona metoda polecam !

Przemku w marcu wszyscy przycinali horti i wtykali w doniczki to tez wetknelam ale na nic nie liczyłam a tu masz wyszło nawet ukorzeniacza nie urzylam bo mi się nie chciało bo sądziłam że i tak nic z tego no i jestem zaskoczona ale jeszcze poprzyginalam w ogrodzie gałązki i przysypalam ziemią i narazie korzonków nie ma a ze zlotlinem masz racje ja mam go w złym miejscu muszę go przesadzić .
anna_g 22:30, 12 maj 2014

Ewa4 napisał(a)
Horti tak to jest z tego roku co był szał hortensjowy chyba w marcu jak wszyscy przycinali .Ukorzenialam odrazu w ziemi to mój pierwszy raz hehe.

No to masz bardzo udany pierwszy raz Ja swoje też do ziemi w marcu wsadziłam i... chyba nici z tego niestety, ale - jeszcze poczekam... Dzięki za info i wpis u mnie
A jaka to jest horti? Bo moje to limki i Polar Bear...
Ewa4 22:33, 12 maj 2014

Te co pokazałam to limki jak nie pomyliłam donic bo nie zapisałam.
MamaMagda 11:24, 13 maj 2014

Jestem zachwycona Twoimi limkami! Ja swoich w tym roku nie przycięłam bo chciałam aby byłu duuuże, za rok w marcu obowiązkowe ciachanie!!!!
Monika1202 20:54, 13 maj 2014

Wszystko bardzo mi się podoba ... ślicznie ... Pozdrawiam
Maria667 21:52, 13 maj 2014

Ewusia!
Pozdrawiam serdecznie.
Mój złotlin jakoś inaczej wygląda, niż ten, który Przemek pokazał. Rzeczywiście ma tendencję do przemarzania. Mam go kilka lat i dopiero w tym roku ładnie mi kwitnie. Jak zima jest nieco ostrzejsza to przemarza i nie kwitnie. Niby żyje, ale taki ni to, ni owo.
Lampy, o które pytałaś u mnie , to solary z Obi. Fajnie wyglądają i dość mocno świecą .
Pozdrawiam.