Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Madzenka 22:13, 10 maj 2014

Madziu do poniedziałku wytrzymają, jeśli nie będzie pompy przekop odpływ....
Na gąsienice też pryskałam bo mam dziury w grabach i bukach...
Magda70 17:16, 11 maj 2014

Madziula....pozdrawiam....
A jak tam Twoje zakupy??
noemi 18:24, 11 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Madziu do poniedziałku wytrzymają, jeśli nie będzie pompy przekop odpływ....
Na gąsienice też pryskałam bo mam dziury w grabach i bukach...

Marzenko jutro odbieram pompę , w nocy i nad ranem padało… tyle ile udało się wypompować niestety napadło znowu… w tygodniu co drugi dzień ma padać … kiedy te opryski zrobić … ?

graby muszą dać radę bo się zapłaczę
noemi 18:29, 11 maj 2014

Magda70 napisał(a)
Madziula....pozdrawiam....
A jak tam Twoje zakupy??

Pozdrawiam Cię Kochana … zakupy słabe … ale pochwalę się …
są to :
niecierpki, bo mnie oczarowały … wyglądają jak różyczki

jarzmianki … przepraszam, ostrość uciekła …

kupiłam jeszcze ziółka … bazylia drobnolistna, pachnie cudnie.

Syla 20:56, 11 maj 2014

Nadrobiłam zaległości wpisowe .... pięknie się prezentują grabiki ..... a to co na liściu to nie wiem czy nie grzybek jakiś ???? Szukałam zdjęcia z frostetami ale chyba nie załączałaś .... . Ice cream były by również fajne w zamian za wrzośce a frostety mogą być w połączeniu przy kulkach bukszpanowych i grabikach na ich plecach w woli ścisłości
kolagn 21:46, 11 maj 2014

Madziu kupiłam sobie trzmielinki na pniu naoglądałam się u Ciebie i Madżenki i musiałam kupić. Teraz myślę co posadzić przed nimi... po głowie chodzi mi szałwia...
noemi 21:55, 11 maj 2014

Syla napisał(a)
Nadrobiłam zaległości wpisowe .... pięknie się prezentują grabiki ..... a to co na liściu to nie wiem czy nie grzybek jakiś ???? Szukałam zdjęcia z frostetami ale chyba nie załączałaś .... . Ice cream były by również fajne w zamian za wrzośce a frostety mogą być w połączeniu przy kulkach bukszpanowych i grabikach na ich plecach w woli ścisłości

zacytowałam poniżej post od Danusi … poglądowo … tu właśnie zobaczyłam frosted przed kulami , jako pas …i teraz zobaczyłam , że ja je posadziłam nie w tą stronę … jutro przesadzę … jak dalej będzie nie tak , to pójdą między kule … ice cream będę szukać dzięki

Gardenarium napisał(a)
Jeśli to kolekcja róż w jednakowych donicach to powinny być róże podsadzone np lawendą, albo żurawkami ale wszystkie jednakowo.

Bo ja zrobisz każdą różę z innym towarzystwem to będzie chyba za dużo dobrego.
Można podsadzić też zwisającym bluszczem obrzeżonym na żółto-biało. Mogą być turzyce niskie.

Tak wyglądały moje pienne róże Pilgrim jesienią

A tutaj propozycje

Carex, Verbena bonariensis 'Liliput'.

Hedera

Carex 'Frosted Curls'

noemi 21:56, 11 maj 2014

kolagn napisał(a)
Madziu kupiłam sobie trzmielinki na pniu naoglądałam się u Ciebie i Madżenki i musiałam kupić. Teraz myślę co posadzić przed nimi... po głowie chodzi mi szałwia...

o to super , będziesz zadowolona szałwia, świetny pomysł , miałam wcześniej lawendę , a teraz też zaprzyjaźniam się z szałwią

kolagn 22:14, 11 maj 2014

noemi napisał(a)

o to super , będziesz zadowolona szałwia, świetny pomysł , miałam wcześniej lawendę , a teraz też zaprzyjaźniam się z szałwią

najpierw myślałam, żeby je podsadzić czymś co kwitnie na biało ale bardzo mi się spodobało Twoje połączenie z lawendą i Madżenki z tulipkami i doszłam do wniosku, że z kolorkiem będzie ładniej

I na tej samej rabacie będą już niedługo hortensje i kulki bukszpanowe czekam na fotorelację u Marzenki jak ciąć bukszpany przy pomocy szablonu kartonowego bo tych kulek z tchibo już nie ma w sprzedaży
noemi 22:25, 11 maj 2014

kulki z tchibo będą, co rok wznawiają sprzedaż , ale one aż tak bardzo się nie przydadzą , dasz radę z tym cięciem, ja też się bałam , ale nie ma tragedii … o hortensje , no brawo, brawo cieszę się razem z Tobą … a w której szkółce byłaś ?