Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 11:22, 13 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Mam to samo - ten chwast, rośnie z kwiatami o podobnych liściach, tych co kwitną jesienią na fioletowo- marcinkach? Wypadła mi nazwa....ale jak mówicie że chwast to powyrywamy....

Anita wielkie dzięki za pomoc ot chwacior sie zadomowił
Krys 11:23, 13 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Trudno powiedziec bo podobne i do chwasta i do roslin uprawianych musisz poczekac, a to biale przesliczne.

Bożenko sądziłam ,ze to jeżówka sie rozsiala
Krys 11:25, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska

Aniu jesteś wielka Mała_Mi dziekuje za pomoc i w żadnym przypadku nie usuwaj zdjęc sa bardzo ładne i poglądowe,przydadzą się sprawa rozstrzygieta chwascior do kasacji
Krys 11:27, 13 maj 2014

popcarol napisał(a)
Rh piękne wybrałaś! I ile kwitnie już u Ciebie!
pozdrawiam!!

Oj Karolina za dużo pracy na raz a deszcz mi strasznie przeszkadza.Od ponad dwóch tygodni pada i to wtedy ,gdy wracam z pracy i nie moge zrobić tego co zaplanowałam.
Ciesze się,że sie podoba i na reszczcie rh u mnie kwitna i dołoże wszelkich staran aby zostały u mnie na dłużej pozdrawiam
popcorn 11:26, 14 maj 2014

U nas to samo z deszczem Jak siedzę i pracuję - pięknie. Ledwo przywiozę Młodą, leje, właśnie skończyło lub się zbiera na deszcz:/ uch.

Będziesz u Bozenki 24.05?

pozdrawiam!!
weronika77 20:53, 14 maj 2014

Krys, jak wiele się zmieniło w Twoim młodziutkim ogrodzie, jak szybko dojrzał. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:08, 14 maj 2014

Karola Krysia będzie u mnie . Skąd wy deszcz macie jak u mnie go wogóle nie było?
Krys 22:43, 14 maj 2014

popcarol napisał(a)
U nas to samo z deszczem Jak siedzę i pracuję - pięknie. Ledwo przywiozę Młodą, leje, właśnie skończyło lub się zbiera na deszcz:/ uch.

Będziesz u Bozenki 24.05?

pozdrawiam!!

Karolina będę u Bożenki,a pada codziennie.Dzisiaj tez mły deszczyk był ale na szczęście po pracy juz nie wiec dokonczyłam pryskać na przędziorka ,dwa popołudnia mia na tym zeszło a pozniej troche poprzesadzałam rózności
Krys 22:45, 14 maj 2014

weronika77 napisał(a)
Krys, jak wiele się zmieniło w Twoim młodziutkim ogrodzie, jak szybko dojrzał. Pozdrawiam.

Weronika dziekuję ,duzo pracy wykonałam praktycznie tylko ja pracuje w ogrodzie ale jeszcze ogrom przede mną ,ale cieszę się ,że ładnie dojrzewaja roślinki i sporo moge już rozsadzać pozdrawiam
Krys 22:50, 14 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Karola Krysia będzie u mnie . Skąd wy deszcz macie jak u mnie go wogóle nie było?

Bożenko zainstolowaliśmy około miesiąc temu z M wielki pojemnik pod dachem na deszczówke i od tego czasu codzienni prawie pada chyba go schowamy aby przestało padać dobrze ,że moje nowe rh na podwyższonej rabacie to moją się dobrze i juz zaczynaja pekać pąki Bożenko miałaś rację ten Catawbiense Grandiflorum jest ślczny i chyba zrobiłam błąd wsadzając Haage pomiędzy fiolety ale najwyżej jesienią przesadzę jak rzeczywiście nie bedzie dobrze wygladał