Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:06, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Anita, ale z jakimi prawdziwymi hortkami porównać?
To taka kocia mama z Ciebie jest, podziwiam ludzi, którzy przygarniaja bezdomne zwierzaki.

porównaj liście z tą co na pewno jest limką ( z pierwszego zdjęcia)
ja jestem bardzo wrażliwym człowiekiem i zawsze mi szkoda zwierzaków w tamtym roku miałam nawet papugę nimfę (znaleziona) ale w końcu właściciel się odnalazł i oddałam
Tu ma być ogród :) 20:00, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marzy mi się pergola oblepiona różami, dlatego wybór padł na cudnie pachnącą Giardinę i czarującą kwiatami Edenkę.
Między różami są gracki, a między szałwiami sesleria H.

Ja też wszystkie róże kupowałam w pojemnikach, tylko Giardinę z gołym korzeniem i nie widzę różnicy jeśli chodzi o szybkość rośnięcia jednych i drugich.

Chyba się jednak skuszę na jesienne zakupy z gołymi korzeniami. Mam kilka róż na liście chciejstw i oczywiście już nie mogę się ich doczekać.
Gracki dodają lekkości, bardzo mi się podobają. Mogą zastąpić stipę.
Tu ma być ogród :) 19:44, 11 sie 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Napisałam do ciebie i kotek mi skasował ( mam 4 kota - znajdkę )

zawsze rozpoznaje hortensje bo detalach i tutaj właśnie jeśli chodzi o PB to zauważyłam, że różnią sie pokarbowanymi płatkami
jeśli chodzi o 3 zdjęcie hortensji to ja bym porównała na twoim miejscu jeszcze lisćiez prawdziwymi hortkami czy są takie same w wyglądzie i w dotyku

Anita, ale z jakimi prawdziwymi hortkami porównać?
To taka kocia mama z Ciebie jest, podziwiam ludzi, którzy przygarniaja bezdomne zwierzaki.
Miejsko & sielsko 19:34, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ewa, jak pięknie w tej donicy przenikają się kolory!

Co to masz za limonkową trawkę pod trzmieliną na pniu?

to carex aurea

Tu ma być ogród :) 19:22, 11 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.
Jaką masz tam odmianę berberysa ? To może Red Pillar ?

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.
Tu ma być ogród :) 19:22, 11 sie 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.
Jaką masz tam odmianę berberysa ? To może Red Pillar ?

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.
Tu ma być ogród :) 19:16, 11 sie 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Przywędrowałam do Ciebie z innego wątku, żeby podziwiać brzozową I zostaję

Zawsze mnie cieszy jak nowi goście zaglądają, witaj Dorota!
Tu ma być ogród :) 19:15, 11 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
ale czad ta brzozowa ile tak orientacyjne miejsca potrzeba na takie cudo?

Ta moja brzozowa ma kształt 1/4 koła, promień jakieś 6 m.
Tu ma być ogród :) 19:12, 11 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ostróżka sama się wysiewa? Moja kwitnie drugi raz. Czyli nie ścinać, żeby się wysiała?

Poduszki fajnie wyglądają. Od początku podobały mi się te kolory.

Brzozowa Twoja dla mnie jest najładniejsza. Uwielbiam ją.
Kurcze ile u mnie jednak miejsca zabiera drugi garaż Szkoda, że nie mogę stworzyć takiej kompozycji
Berberysy przez rok tak dużo urosły?

Tak ostróżki same się wysiewają, jak nie zetniesz to jest szansa, że Tobie też się wysieją.

Nie masz brzozowej, ale ja nie mam takich pięknych berberysów, jesienią będziemy się nimi u Ciebie zachwycać.
Porosły
Tu ma być ogród :) 19:09, 11 sie 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Brzozowa śliczna! Porównanie rewelacyjnierewelacyjne i daje nadzieję dla początkujących

sama bym nie wierzyła, że tak szybko może się wszystko rozrosnąć, gdybym nie robiła dokumentacji fotograficznej.
Typografia ogrodu 19:02, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratki na 2000! Iga śliczna, jak wyrosła przez te wakacje!

Aaaaa rozchodniki też piękne udało się wyszukać.
a właśnie.coś s mi przerwało i napisać nie zdążyłam że już mam.ale za staranie dziękuję
Tu ma być ogród :) 18:59, 11 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
O rany, brzozowa wymiata!. Ależ porosło przez rok, toż to szok

troszkę ją zaniedbałam, bo nic przy niej nie robiłam od dawna, a jakieś chwasty porosły, ale mimo wszystko dobrze wygląda.
Tu ma być ogród :) 18:58, 11 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Raju, to nasadzenie wokół tarasu jest tak cudne że nie mogę się napatrzeć. I jeszcze Edenkę będziesz miała na widoku tak blisko. Wzdycham. Też chciałabym przy tarasie takie piekne widoki. Moja Edenka wkopana przy huśtawce
Jaką masz tam trawkę?

Wszystkie róże kupowałam w pojemnikach. Przymierzam się na jesień do golasów, ale trochę się obawiam... sama nie wiem czego. Czy one się jakoś gorzej przyjmują? Zastanawia mnie sporo niższa cena.

Marzy mi się pergola oblepiona różami, dlatego wybór padł na cudnie pachnącą Giardinę i czarującą kwiatami Edenkę.
Między różami są gracki, a między szałwiami sesleria H.

Ja też wszystkie róże kupowałam w pojemnikach, tylko Giardinę z gołym korzeniem i nie widzę różnicy jeśli chodzi o szybkość rośnięcia jednych i drugich.

Tu ma być ogród :) 18:52, 11 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Tego się trzymam i na takim busz liczę u siebie w przyszłym rokuJak możesz moja droga skrobnij na priv jakie koszta tej pergoli-coś w ten deseń kcem altankę.

odszukam wiadomości, które w zeszłym roku podsyłałam wszystkim którzy pytali o pergolę i Ci wyślę.
Typografia ogrodu 18:49, 11 sie 2016

Do góry
Gratki na 2000! Iga śliczna, jak wyrosła przez te wakacje!

Aaaaa rozchodniki też piękne udało się wyszukać.
Mój ogród pod górkę... 13:56, 11 sie 2016

Do góry
Ogród rozrósł sie nie do uwierzenia! Zwłaszcza jezówy, trawy i róże szaleją

lindsay80 napisał(a)
o właśnie, my wracając z Chorwacji zahaczamy jeszcze o Słowenię - jaskinia robi wrażenie, a obok jest jeszcze zameczek, który warto zobaczyć.

u nas obowiązkowy punkt programu w Słowenii to jeszcze Kranska Gora latem niektorym nawet udaje sie wejśc na próg mamuta w czasie konkursów starsza na szczescie zadawala sie miejscówką na trybunie
Poza tym jezioro Bled jest fajne i Lublane lubię odwiedzac, a ze mam tam kolege z fajnym mieszkaniem na wynajem to zawsze korzystamy po drodze. I na zamkniecie sezonu skoków
Tu ma być ogród :) 13:50, 11 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli dobrze Cię zrozumiałam to chyba myślisz o pergoli? Ona jest drewniana. My robiliśmy na zamówienia, firma była z okolic Częstochowy.

Tu mam taką starą fotkę, zrobioną w dniu montażu jak w całości wygląda.

Przy okazji wspomnę, że to było 4.07.2015, jak widać nie ma tam żadnych roślin, a dziś jest busz!

Tak z białymi zawilcami wiele osób po tej zimie miało problem. Jaką odmianę zamówiłaś? Bo u mnie lepiej zimowała Whirlwind niż Honorine Jobert, ale nie wiem czy to nie kwestia przypadku.

Tego się trzymam i na takim busz liczę u siebie w przyszłym rokuJak możesz moja droga skrobnij na priv jakie koszta tej pergoli-coś w ten deseń kcem altankę.
Tu ma być ogród :) 13:49, 11 sie 2016

Do góry
hehe, to tak dla zobrazowania, że wcale nie trzeba długo czekać, na spektakularne efekty w ogrodzie

Tam gdzie widać troszkę te cisy zaczyna się miejsce na huśtawkę, ucinam tam fotki, bo jeszcze nie skończone rozsypywanie kamienia i huśtawki brak.
Tu ma być ogród :) 13:39, 11 sie 2016

Do góry
ivo napisał(a)
O ja !!! jakie przyrosty na brzozowej oby u mnie tak było za rok Cudnie ! Gratuluję pięknego ogrodu !

Na pewno będzie, bo ja nic specjalniego tym moim roślinom nie zapodaje (raz azofoska poszła i raz gnojówka z pokrzyw) - do tego woda z nieba i od czasu do czasu nawadnianie, choć w tym roku nie załączaliśmy zbyt często bo nie było takiej potrzeby.
Tu ma być ogród :) 13:37, 11 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Wpadam bardzo szybko, nie nadrobię całych zaległości, ale zawilce piękne masz. Mebelki suuuuperowe

Miło mi Aniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies