Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Margo 18:14, 11 sie 2016

Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.
Jaką masz tam odmianę berberysa ? To może Red Pillar ?
lindsay80 18:52, 11 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Tego się trzymam i na takim busz liczę u siebie w przyszłym rokuJak możesz moja droga skrobnij na priv jakie koszta tej pergoli-coś w ten deseń kcem altankę.

odszukam wiadomości, które w zeszłym roku podsyłałam wszystkim którzy pytali o pergolę i Ci wyślę.
lindsay80 18:58, 11 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Raju, to nasadzenie wokół tarasu jest tak cudne że nie mogę się napatrzeć. I jeszcze Edenkę będziesz miała na widoku tak blisko. Wzdycham. Też chciałabym przy tarasie takie piekne widoki. Moja Edenka wkopana przy huśtawce
Jaką masz tam trawkę?

Wszystkie róże kupowałam w pojemnikach. Przymierzam się na jesień do golasów, ale trochę się obawiam... sama nie wiem czego. Czy one się jakoś gorzej przyjmują? Zastanawia mnie sporo niższa cena.

Marzy mi się pergola oblepiona różami, dlatego wybór padł na cudnie pachnącą Giardinę i czarującą kwiatami Edenkę.
Między różami są gracki, a między szałwiami sesleria H.

Ja też wszystkie róże kupowałam w pojemnikach, tylko Giardinę z gołym korzeniem i nie widzę różnicy jeśli chodzi o szybkość rośnięcia jednych i drugich.

lindsay80 18:59, 11 sie 2016

Zana napisał(a)
O rany, brzozowa wymiata!. Ależ porosło przez rok, toż to szok

troszkę ją zaniedbałam, bo nic przy niej nie robiłam od dawna, a jakieś chwasty porosły, ale mimo wszystko dobrze wygląda.
lindsay80 19:09, 11 sie 2016

ag_zie napisał(a)
Brzozowa śliczna! Porównanie rewelacyjnierewelacyjne i daje nadzieję dla początkujących

sama bym nie wierzyła, że tak szybko może się wszystko rozrosnąć, gdybym nie robiła dokumentacji fotograficznej.
lindsay80 19:12, 11 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Ostróżka sama się wysiewa? Moja kwitnie drugi raz. Czyli nie ścinać, żeby się wysiała?

Poduszki fajnie wyglądają. Od początku podobały mi się te kolory.

Brzozowa Twoja dla mnie jest najładniejsza. Uwielbiam ją.
Kurcze ile u mnie jednak miejsca zabiera drugi garaż Szkoda, że nie mogę stworzyć takiej kompozycji
Berberysy przez rok tak dużo urosły?

Tak ostróżki same się wysiewają, jak nie zetniesz to jest szansa, że Tobie też się wysieją.

Nie masz brzozowej, ale ja nie mam takich pięknych berberysów, jesienią będziemy się nimi u Ciebie zachwycać.
Porosły
lindsay80 19:15, 11 sie 2016

iwka napisał(a)
ale czad ta brzozowa ile tak orientacyjne miejsca potrzeba na takie cudo?

Ta moja brzozowa ma kształt 1/4 koła, promień jakieś 6 m.
lindsay80 19:16, 11 sie 2016

Donia72 napisał(a)
Przywędrowałam do Ciebie z innego wątku, żeby podziwiać brzozową I zostaję

Zawsze mnie cieszy jak nowi goście zaglądają, witaj Dorota!
lindsay80 19:22, 11 sie 2016

Margo napisał(a)
Przyszłam do Ciebie namówiona przez Iwonkę Iwk4 podziwiać Twoją rabatę brzozową. Jest rewelacyjna i pozwolisz że skopiuję, bo szukam pomysłu na swoją, a jak dotąd nie udało mi się nic ciekawego wymyślić.

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.
lindsay80 19:22, 11 sie 2016

Margo napisał(a)

Zawsze to ja zachwycałam się innymi ogrodami, dlatego aż trudno mi uwierzyć, że jakaś moja rabata może być dla kogoś inspiracją - oczywiście możesz skopiować.

Jeśli dobrze pamiętam to jest berberys Orange Dream, może uda mi się rachunek znaleźć żeby to potwierdzić.