Reniu i od razu Cię o niego zapytam, kupiłaś w donicy czy kopany z gruntu. Nie wiem czy klon się łatwo przyjmuje. Chciałam dosadzić coś do rh i tak mi klon w głowie siedzi, razem co prawda z miłorzębem... ale siedzi.
Czy ładnie przebarwia się na jesień?
Twój jest śliczny, mówisz na niego chudzina a ja bym bez wahania go adoptowała
Idę oglądać dalsze zdjęcia, pewnie na bezdechu zakończę
Reniu liczę że tak będzie U mnie kolorystycznie dzieje się dużo na bylinówce więc ta rabata ma być "nudna" w kolorach
Ilość i oszczędność gatunków tutaj ma robić wrażenie hahaha
a to rożnie, na początku dawałam w ukorzeniacz po klika gałązek i wtykalam pomiędzy sadzonki żeby zagęścić , później jak już było gęsto robiłam nowe sadzonki na przechowalniku. W tym roku kilka sztuk mi wypadło, nie obudziło sie po zimie, wiec wykorzystałam te z przechowalnika
Marta
Ja dosadziłabym kulki + zimozielona bergenia, ewentualnie dorzuciłabym coś kwitnącego typu szałwia Ale trochę ciężko doradzić bo nie wiem co tam dokładnie rośnie i jaki jest kształt rabaty? Jakby wyraźną linią odznaczyć?
A to srebrzyste to brunnera? jaka?
Ależ piękny. Nawadnianie duuuużo daje. Już się w tym roku przekonałam o tym.
Teraz nie podlewam więc mam sino. Ponieważ jesień się zbliża więc już się tym nie przejmuję. Na wiosnę zacznę znowu nawadniać i nawozić. Po ostatnim rachunku za wodę to na ten sezon mam już dość.
Reniu, nie gniewaj się, bo ogólnie jest ślicznie.
Baron ładnie dodaje koloru. Jednak brakuje mi powtórzenia bieli. Choć jeden krzaczek hortensji. Trzcinniki jakoś tak ... nie przekonały mnie. Ładne są, ale coś mi brakuje w tym ujęciu.