Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Typografia ogrodu 21:04, 03 lip 2016

Do góry
Żarno? Ciekawe po co? Będzie ciurkać?
Coś jeszcze, coś więcej... 21:01, 03 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Wychodzi na to, że ogrodnictwo to sporta ekstremalne!

Ale za to jakie efekty fajne
Coś jeszcze, coś więcej... 21:00, 03 lip 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Uwielbiam takie zielone, "dorosłe" ogrody, jest na czym oko zawiesić. Pięknie

No fakt, busz po paru latach mam niezły
Coś jeszcze, coś więcej... 21:00, 03 lip 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Zdjęcia nikonem wyszły mega. Ale Twój ogród i na fotach robionych komórkom się z łatwością obroni. Trawnik i kanty mnie zabiły Jakiego masz trzcinnika?

Karla
Telefonem niezbyt Próbowałem
Coś jeszcze, coś więcej... 20:59, 03 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Czyli u mnie z werbeną źle nie było, fakt 10 wiader wyrwanych samej werbeny, ale wybiły ostatnie zdechlaki i mam spokój do przyszłej wiosny bo posadziłem w dwa nowe miejsca... ojj ja głupi będę przeklinać w przyszłym roku

Ehhh, a jak zakwitnie to takie urocze
Coś jeszcze, coś więcej... 20:58, 03 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Obejrzałam ogród po porządkach, fajny dojrzaly , bujny jest.
Werbene ostatnio spryskalam chwastoksem w kostce, słabo na nia zadziałało. Najlepszy jest palnik....

Dziewczynka z zapalkami - wersja dla XXI wieku
Coś jeszcze, coś więcej... 20:58, 03 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje jeżówy wielkie, już dają czadu papajki Natomiast floksy belejakie...pogroziłam im palcem...muszę im Twoje pokazać, coby wiedziały jak mają wyglądać.

Groźby myślisz skuteczne? Jak mi coś nie pasuje to udaję, że nie widzę
Coś jeszcze, coś więcej... 20:57, 03 lip 2016

Do góry
oliwka napisał(a)

Sebku najmocniej przepraszam dopiero teraz zobaczyłam. Byłam w trasie i telefon dziad mi z automatu twoje imię tak zamienia
Ależ wstyd ...mega culpa mam nadzieję ze przyjmiesz przeprosiny
Dziękuję za odpowiedź już widzę w czym tkwi mój błąd nie zdejmuje ich przed deszczem ....

Droczę się - samemu mi takie błędy wychodzą Tutaj jeszcze idzie poprawić, gorzej jak wyślę smsa, klientowi np.
Typografia ogrodu 19:00, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nooo - ale młode są, musze dać im czas Ale na chwilę obecną leżą po deszczu...
u szkoda... moje na razie stoja i oby tak zostalo.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:18, 03 lip 2016

Do góry
malkul, ja też love twój garden
Hacone mnie co roku przeraża, ale tak pozytywnie swoją wielkością. Znów pożarła bukszpany...

Sebek, ty zawsze cos wyhaczysz
Hosty nie tyle nie dały rady co je z tamtąd przesadziłam. Miałam wizję kulek miedzy brzozami .
Chociaż jak teraz patrze, to może rzeczywiście ze 3 szt takich o jasno zielonych liściach na tle tych kul znów posadzić... wpisuję na listę do przemyslenia

Madzenka, lindsay, dziękuje i pozdrawiam

koti - uwierz lub nie ale przepis na taki żywopłocik bardzo prosty.
Cięcie raz w roku (czerwiec-lipec, w tym roku zaczełam od kulek i jeszcze sporo do cięcia...), wysokość metodą "na pudełko", mniej więcej do kolan.
nawożenie skromne, w zalezności od czasu i checi, na wiosne dostają na start Florovit. Czasem jak M. leci tym Florovitem po tujach to też przypomne mu o bukszpanach (np w tym roku tylko 1 raz nawoziłam).
Opryski robię dopiero jak zauważę że coś się dzieje z nimi.
Ale w tym roku po cięciu chyba profilaktycznie popryskam żeby grzyba nie złapały. teraz tez coś je neka...pytałam na wątku o chorobach bukszpanów...

Kacha123, ja swoje już sciełam. nie do zera, tylko łodyżki z kwiatkami
Też niektóre coś łapią bo wychodzą całe zaschnięte, ale zawsze odrastają... może tez je czyms trzeba prysnąć, sama nie wiem...
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:47, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziewczyny - dajcie sobie czas na odpoczynek, większe chwasty łatwiej się wyrywa (oprócz kwitnących metrowych pokrzyw,całe ręce mam poparzone ).

No dziewczyny-złota rada Sebka jest świetnaJa czekam na deszcze-łatwiej chwaściory wychodzą z ziemi
Coś jeszcze, coś więcej... 13:28, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

O rany Kiepsko...

Wychodzi na to, że ogrodnictwo to sporta ekstremalne!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:43, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja wczoraj po jakichś 20 minutach stania z tą konewką odpuscilem i podlalem hortensje bez rozcienczania. Myślałem, że magiczna siła szybciej pójdzie, bo biohumus i florovit zatykaly sitko, ale nic z tego... Przynajmniej mam pewność, że nie wypalę roślin

Tez tak zrobiłam trzy tygonie temu z hortensjami, potem lałam ze dwa razy konewka z sama woda i myslalam ze git. Na drugi dzien palilo ostre słonce i przez ten nawóz wszystkie liście sa przypalone, wygladaja maskarycznie. Lenistwo nie popłaca
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:22, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wczoraj będąc którąś godzinę na kolanach myślałem o tych nożycach Ręcznym sekatorem można się zajechać

Nom, tutaj nie trzeba się przynajmniej schylać
Ogród z łezką II 11:11, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A gdzie Ty schowalas te cynie? Nie pamiętam ich
Ja tam się ciesze, że pada - tylko szkoda, że wczoraj 2 godziny wodę lałem...

Wcale nie schowałam, tydzień temu nie kwitły, to ich nie widziałeś. To od strony sąsiada z topiarami Zaraz tam cyniowy busz będzie. Cynie dzięki Bogusi u mnie rosną w tym roku

Myśmy też lali, na trawnik, z basenu...
Typografia ogrodu 10:53, 03 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
hmmm a my may chyba z tego samego źródła co?

Nooo - ale młode są, musze dać im czas Ale na chwilę obecną leżą po deszczu...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:41, 03 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Już wyjaśniło się, dysza była przytkana. Teraz jest, jak producent przykazał
czyli 8 minut.
Marzenko, tak też robiłam , ale końca tego nie było

Ja wczoraj po jakichś 20 minutach stania z tą konewką odpuscilem i podlalem hortensje bez rozcienczania. Myślałem, że magiczna siła szybciej pójdzie, bo biohumus i florovit zatykaly sitko, ale nic z tego... Przynajmniej mam pewność, że nie wypalę roślin
Coś jeszcze, coś więcej... 10:41, 03 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Oli, nie wiem czy Ci powinienem zdradzać ten sekret jak Ci się lapsus wkradł i "i" Ci w Deblu brakło

No ale dobra, zwracali się do mnie gorzej
Sukcesem w ich uprawie jest u mnie to, że deszcz do nich nie dociera, bo są pod dachem. No i jak pamiętam to zawsze podlewam je z nawozem dla nich przeznaczonym. No i tyle

Sebku najmocniej przepraszam dopiero teraz zobaczyłam. Byłam w trasie i telefon dziad mi z automatu twoje imię tak zamienia
Ależ wstyd ...mega culpa mam nadzieję ze przyjmiesz przeprosiny
Dziękuję za odpowiedź już widzę w czym tkwi mój błąd nie zdejmuje ich przed deszczem ....
Ogród z łezką II 10:33, 03 lip 2016

Do góry
A gdzie Ty schowalas te cynie? Nie pamiętam ich
Ja tam się ciesze, że pada - tylko szkoda, że wczoraj 2 godziny wodę lałem...
Coś jeszcze, coś więcej... 10:30, 03 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
doczytałam że po spotkaniu dostałeś mocy ogrodowej uporządkowany ogród cieszy ...ale mebli jakoś za mało pokazałeś...sesje zrób im ...z prawa z lewa...itp

PS. werbena mnie w tym roku wykończyła ...nie iem ile kilogramów jej juz wyplewiłam

Meble sesję juz miały, ale zawsze możesz je obejrzeć na żywo Przy okazji firletke ukopiemy i werbenę wyplewimy
Moja tez daje mi popalić - a tam gdzie chcę by rosły to schną...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies