Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

kasja83 13:47, 03 lip 2016

Sebek napisał(a)
Dziewczyny - dajcie sobie czas na odpoczynek, większe chwasty łatwiej się wyrywa (oprócz kwitnących metrowych pokrzyw,całe ręce mam poparzone ).

No dziewczyny-złota rada Sebka jest świetnaJa czekam na deszcze-łatwiej chwaściory wychodzą z ziemi
sylwia_slomc... 13:59, 03 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochana Miłeczko teraz ja mam doła ogrodowego. Przerasta mnie robota, nie wyrabiam

Gosia, a co ja mam powiedzieć nic nie oplewione i nie przycięte bo czas zabierało podlewanieCudnie masz , nie jojcz
boguslawa_ma... 14:16, 03 lip 2016

Irenko za nasiona łubinów dziękuję,przepraszam że dopiero teraz odpisuję.
JulkAd 20:41, 03 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Irciu, nie stresuj się Moja skarpa plewiona dwa tygodnie temu, już chwaściory ma, a ja ją mam...nie powiem gdzie Wczoraj taki upał, trochę pościnałam przekwitłych i dałam spokój, siedziałam w basenie, dzisiaj znowu wyglądam jak ApaczAle do jutra zbrązowieję całkiem i będę mogła się w robocie pokazać jakoś
Na 99% będę miała trzecią donicę, taką samą jak ta niższą od Was prezentowa
Różę próbowałam rozszyfrować, u mnie.

Czyli jednak symetria górą

Irenko należy chwasty wyrywać tylko z przodu rabaty, o ile pogoda i humor sprzyja w środku masz taki busz roślin, że chwasty szans nie mają
Ja lenia mam na ogród, bo mnie drewno n zimę wykończyło. W upale i słońcu trzy godziny walczyliśmy.
Basilikum 21:14, 03 lip 2016

a ja dzis troche poplewilam ale czas mi ucieka i ciagle mam hektar do obrobienia

macham lapka wieczornie
Bogdzia 21:20, 03 lip 2016

Propozycja Sebka przypadła mi do gustu , zreszta ja z koniecznosci tak robię. Brak nowych zdjęc u Irenki???dziwne.
malgorzata_s... 21:26, 03 lip 2016

Sebek kofam Cię za ten pomysł
Irenko mam nową maleñką sunię,mam nadzieję że nie będzie łobuz jak Misia
jolanka 21:40, 03 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Propozycja Sebka przypadła mi do gustu , zreszta ja z koniecznosci tak robię. Brak nowych zdjęc u Irenki???dziwne.

Ja zawsze tak robiłam Po co sie namęczyć skoro można sposobem Poza tym moje mama radziła aby nie wynosić chwastów np. "gdzieś", tylko zostawiać je wyrwane, troszkę podsychały i były od razu naturalnym zielonym nawozem. Ale ja wynoszę na kompost bo brzydko Dzisiaj po deszczu bylo tego trochę
frezja 08:41, 04 lip 2016

jolanka napisał(a)

Ja zawsze tak robiłam Po co sie namęczyć skoro można sposobem Poza tym moje mama radziła aby nie wynosić chwastów np. "gdzieś", tylko zostawiać je wyrwane, troszkę podsychały i były od razu naturalnym zielonym nawozem. Ale ja wynoszę na kompost bo brzydko Dzisiaj po deszczu bylo tego trochę

Najważniejsze, aby nie były kwitnące...wtedy rozsiewają się wszędzie.
Milka 11:06, 04 lip 2016

eee_taam napisał(a)
tez się delektuje latem ...i zajadam pierogi z jagodami na tarasie ...upalne lato sobie utrwalam

Ale pyszności zajadasz
Robiłam z przerwami w sobotę i niedzielę
Ale jakoś efektu nie widać
róże wielkie nadal do cięcia, buksy do cięcia, trzmieliny, tawuły i cisy, jaśminowce i żylistki, jałowcowe kulki
normalnie nie wyrabiam się w tym roku
od ulicy ligustry i berberysy do cięcia, o plewieniu nawet nie myślę...

ale utrwaliłam początek lipca
polało i ciut odżyło
róża Super Dorothy i fajne... chyba goździki nasiały się z ub,r,