Murek to tam gdzie biała linia.
Tam gdzie czerwono najwyżej. Im dalej na lewo tym niższa. Stroma jest w zasadzie na całej długości, ale na końcu działki ta skarpa ma ciut ponad metr.
Rzut z map googla wiec widok dosc stary
Bardzo mi się ta hortka podoba. Ciekawe czy kolor dobrze oddany na zdjęciu.
Nadrobiłam u ciebie zaległości ale widzę że też masz jakiś kryzys ogrodowy. Ciężko znaleźć czas i siły pod koniec sezonu
Dziś zaręczam wiem ale znacie pewnie ustawianie, przedstawianie
Jeszcze tak zrobiłam, rosliny zgrupowane i tak ułożone aby o każdej porze nie było pusto. Teraz tło robią rozplenice ale wczesną wiosną byloby kiepsko.
W tym roku mój jesienny ogród mieni się kolorami bieli, odcieniami różu i czerwieni. Trochę brakuje mi żółtego, ale chryzantemy uzupełnią kolory.
Makram się uczę. To nie jest trudne, wymaga jedynie dokładności. Robię na razie małe elementy, ale przygotowyję się na większe rzeczy. Zacznę w zimie, szpule sznurków już dawno czekają. Myślałam, że zdążę zrobić przed przyjazdem TV w czerwcu,ale nie mmiałam już czasu.
Dziękuję za miłe słowa.....
Wiolu, bardzo dziękuję za odpowiedż. To wysoko cięłaś. Ciekawa jestem czy pędy kładą się czy stoją? Jeśli są mniejsze, jak kiedyś pisałaś to pewnie nie kładą się pod ciężarem kwiatów.
Ten busz u Ciebie też uwielbiam. Trawy rosną wspaniale.
Pozdrawiam.
Tu taras który planowałam 6 lat temu. Te trawy-proso Northwind jest w tym miejscu od poczatku tworzenia ogrodu...Rozplenice także- to te na pierwszym foto w białym kamieniu...
Biorę się w garść Może tak? Jak dojdzie żwirek to ładnie wydobedzie kolory zieleni. Seslerię mam w skrzynkach do wysadzenia. Dałam celowo na mijankę. Zostawiłam miejsce na drzewo. Wtedy albo w skarpecie pień albo nie, zależy co kupię.