Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2.

Johanka77 13:12, 24 kwi 2022

Słuchajcie!
Korzystam z Waszych rad, pomysłów i inspiracji!
Łucja zapodała.
Ja podchwyciłam.
Mąż wykonał.
Jeszcze kolor będzie czorny.

Johanka77 13:15, 24 kwi 2022

No i zostawiam Wam dzisiejsze tulipki.
Mamy dziś 16 stopni, ale w słońcu to nawet 23

Opalam się na huśtawce tarasowej…
M skosił trawkę. Piękna murawa i piękny zapach…

sylwia_slomc... 14:26, 24 kwi 2022

Wreszcie ktoś komu podoba się kolor żółty Też mam wiosną dużo żółtego choć głównie za sprawą narcyzy Warzywników będzie coraz więcej bo ceny szokują, cukinia u nas w terenie warzywnych upraw po 20 zł za kg w sklepie....kto ma własny warzywnik ten bogaty bo kupę kasy zaoszczędzi
Super stojak na narzędzia ogrodnicze, brawo
Johanka77 15:07, 24 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wreszcie ktoś komu podoba się kolor żółty Też mam wiosną dużo żółtego choć głównie za sprawą narcyzy Warzywników będzie coraz więcej bo ceny szokują, cukinia u nas w terenie warzywnych upraw po 20 zł za kg w sklepie....kto ma własny warzywnik ten bogaty bo kupę kasy zaoszczędzi
Super stojak na narzędzia ogrodnicze, brawo

Stojak podpatrzony u Lucy w inspirkach
LIDKA 15:21, 24 kwi 2022

Magleska to królowa wysiewów i warzywnik ma piękny a Karola choduje warzywa z polowy świata. Można iść po nauki.
Johanka77 22:19, 24 kwi 2022

LIDKA napisał(a)
Magleska to królowa wysiewów i warzywnik ma piękny a Karola choduje warzywa z polowy świata. Można iść po nauki.

Tak! Po nauki pewnie tam pójdę.
Ale na razie szukam taniego źródła warzywnika.
Gruszka_na_w... 22:44, 24 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)

Tak! Po nauki pewnie tam pójdę.
Ale na razie szukam taniego źródła warzywnika.

Asiu, mam spory warzywnik na poziomie ziemi. On wbrew pozorom wcale nie wymaga prac obciążających kręgosłup. Pielenie całego warzywnika to raczej minuty niż godziny. Może zacznij od kwaterek przyziemnych i sukcesywnie dokładaj te wymarzone skrzynie, ale osobiście wciąż będę się upierać, że uprawa warzyw na poziomie ziemi jest bardziej ekonomiczna i wydajna.
W skrzyniach to, co zaoszczędzisz na kupnie warzyw, to wydasz na wodę. Żeby wypełnić te bardzo wysokie skrzynie ziemią, potrzebne będą pieniądze na jej zakup. A ziemi wchodzi w nie sporo.

Bardzo zgrabnie wygląda ten stojaczek na przydasie, a tulipanki wręcz kipią energią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 06:58, 25 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)
Może ktoś z Was ma namiary na niedrogie gotowe warzywniki? Na priv oczywiście.

Asia
moja psiapsiółka też robi teraz warzywnik z nadstawek paletowych -opaliła je opalarką i wg mnie wyglądają świetnie -z nich możesz spokojnie na 2,czy 3 nadstawki do góry skrzynki zrobić -na pewno jest to tańsze rozwiązanie niż kupować gotowe na allegro .....

moje skrzynie robił em -deski z tartaku

edit.

emperowisko i inne tulipankowe piękne
Wiolka5_7 07:58, 25 kwi 2022

Ale Asia u Ciebie będzie się działo w tym sezonie... Nowe rabaty,warzywnik,no i ogród nad jeziorem, super ! Lubie jak się dzieje ...u mnie nuda , więc będę podglądać u Ciebie

Tulipankowe łany masz prześliczne te żółte też mi się podobają

Trawnik boski ,brawo dla eMa

No i stojak fajny
Martka 08:09, 25 kwi 2022

Asiu, narzędzia bardzo zgrabnie upakowane. Czy on jest bezpośrednio przy elewacji? Kwestia wysuszania ziemi w warzywniku podwyższonym jest znacząca, choć dużo zależy od przygotowania gleby. Mi osobiście zdecydowanie łatwiej pielęgnuje się warzywnik podwyższony, ale gdybym miała wybór „sezon bez warzyw czy z”, to natychmiast wybrałabym „z”.
Żółte tulipany są piękne! Dołączam do zachwytów!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies