Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:44, 30 paź 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aniu, Aniu ależ mnie ucieszyłaś Skoro wyrzucasz to po co ma się marnować skoro u mnie takie potrzeby na 40 metrach

O taki mam.. tylko mój idzie po parkingu..... a po 4 latach z pomocą wlazł na szczyt słupka.. ale parking gdybym nie cięła to zarósł by już 10 raz cały. Foto kiepskie bo nie fotografuję tego miejsca..

Okna pomyte?

Połowa umyta.... dobre i to Dziś pogoda deszczowa wiec nici z drugiej ..

Czy to jest „wsiowe”?

Już kocham Twoje rabatki wsiowe Rumianek, szałwia, goździki brodate... no pięknie I jak ładnie zestawione... no na ten widok to aż oczka zagrały.... Malina
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:47, 30 paź 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Czarujesz te róże, pieknie jeszcze kwitną, zresztą inne rośliny też. U mnie podobnie, ostróżki zakwitły, bardzo dużo stokrotek, szałwia, lawenda i jeżówki nie zamierzają kończyć sezonu. Chabry też mam, ale różowe, lecz one dawno już śpią, solidnie przycięte po kwitnieniu. Zakwitł biały ciemiernik i pnąca trzmielina. Pozdrawiam.
To faktycznie sporo Miałam w rajskim biały ciemiernik i właśnie zawsze o tej porze już kwitłchabry moje po rozsianiu wyrosły drugi raz i zakwitły, pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:37, 30 paź 2013

Do góry
Czarujesz te róże, pieknie jeszcze kwitną, zresztą inne rośliny też. U mnie podobnie, ostróżki zakwitły, bardzo dużo stokrotek, szałwia, lawenda i jeżówki nie zamierzają kończyć sezonu. Chabry też mam, ale różowe, lecz one dawno już śpią, solidnie przycięte po kwitnieniu. Zakwitł biały ciemiernik i pnąca trzmielina. Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:06, 29 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ja też sporo oddałam, ale matek, korzenie były głębokie i z nich wyrosły nowe; mówię o szałwii omszonej, jedna bardzo ciemna inna jasna, ich zaleta, cudownie długo kwitną, minus, strasznie się pokładają, ale bzyczki uwielbiają je

Aaaaa... Szałwia ... Ja już chyba będę musiała upychać w przestrzeni " za lustrem "....

Buziak Irenko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 29 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa, ta szałwia przetrwała u mnie zimę, cały sezon tak wyglądała o dziwo, bo była posadzona w najchłodniejszym miejscu, teraz ją przesadziłam oby jej nie zaszkodziło! Generalnie wyeksmitowałam wszystkie szałwie w inne miejsca, ale zauważyłam, że od korzonków na nowo wyrosły, na wiosnę pomyślę, co z tym fantem zrobić

ja też każdego roku wykopuję pełno maluchów ale one raczej u mnie z nasion bo w sporym oddaleniu od "matulek" - rozdaję po sąsiedzku bo mam takie dość ciemne i zawsze komuś w oko wpadają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 29 paź 2013

Do góry
Ewa, ta szałwia przetrwała u mnie zimę, cały sezon tak wyglądała o dziwo, bo była posadzona w najchłodniejszym miejscu, teraz ją przesadziłam oby jej nie zaszkodziło! Generalnie wyeksmitowałam wszystkie szałwie w inne miejsca, ale zauważyłam, że od korzonków na nowo wyrosły, na wiosnę pomyślę, co z tym fantem zrobić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:03, 29 paź 2013

Do góry
limki jeszcze nowe kwiaty puszczają
werbena, moja nowa miłość

śmiesznie wygląda paulownia bez liści
ta szałwia mnie zachwyca, podobnie ja czyściec

tu powoli odkryte bukszpany, tak zasłaniały je budleje
Co z tym ogródeczkiem począć 20:20, 25 paź 2013

Do góry
No to dobrze że tam coś jest bo szkoda miejsca marnować
Z tego co czytam na forum to szałwię po kwitnięciu się ścina. Ja tego nigdy nie robiłam bo się bałam łysych placków i ta moja szałwia słabo powtórnie kwitła i wogóle jakaś taka rozlazała była. Dlatego już postanowione że w przyszłym roku po kwitnięciu idzie pod sekator
W ogródku Ani 00:39, 23 paź 2013

Do góry
Aniu, pięknie ..... ślicznie prezentuje się szałwia ze stipą na zdjęciu ze 111 strony
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:56, 22 paź 2013

Do góry
noemi napisał(a)
W przyszłym sezonie mam zamiar zmierzyć się szałwia omszona , pięknie wyglada .... z lawendą daję sobie definitywnie spokój.

Z omszoną też nie jest łatwo, minus- pokłada się i to bardzo, ale kwitnie długo, trudno ja usunąć, odrasta z mini korzenia, wnioski po akcji szałwia omszona
Matury probne chyba są trudniejsze niż te końcowe, zatem mus się uczyć, idzie ci dobrze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 22 paź 2013

Do góry
bardzo ładne jesienne ujęcia roślin, szałwia przepiękna daj wiecej fotek z roślinami
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:32, 21 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Po prawie tygodniowej przerwie mam tyle zaległości, że nawet nie staram się ich nadrabiać. Ale po trochu zaglądam to tu, to tam
I właśnie u Ciebie jestem.
Szałwia, mimo iż jednoroczna, jest niezawodna. I cieszę się, że ją także mam Piękna, kolorystyczna z niej plama.
W ogóle ładnie jeszcze u Ciebie, kwiatów sporo. Marcinków cała paleta!
Basiu dziś zaglądałam na rabatę z szałwią i jest jeszcze mnóstwo młodych siewek i większych roślin, które mają zawiązane pąki, ciekawe czy zdążą zakwitnąć, a liście mają ciemne i takie zdrowiutkie chyba jutro je ofotkuję
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:28, 21 paź 2013

Do góry
Po prawie tygodniowej przerwie mam tyle zaległości, że nawet nie staram się ich nadrabiać. Ale po trochu zaglądam to tu, to tam
I właśnie u Ciebie jestem.
Szałwia, mimo iż jednoroczna, jest niezawodna. I cieszę się, że ją także mam Piękna, kolorystyczna z niej plama.
W ogóle ładnie jeszcze u Ciebie, kwiatów sporo. Marcinków cała paleta!
W ogródku Ani 22:46, 21 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...czy ta piękna,miękka trawka to stipa?Jest niesamowita.
.Hodujesz ją z nasion,czy kupujesz sadzonki?
Muszę jeszcze raz,dokładniej pooglądać Twoje fotki....trawki rozrosły się i wprowadziły na rabatki taką...lekkość.Pięknie to musi wyglądać przy wietrze...

Bogusiu, to nie stipa tylko carex frosted curls, wyhodowałam ją ze siewu, nasionka kupiłam na all.
Stipę też co roku sieję i pięknie mi wschodzi.

Szałwia i młode hosty zatopione w stipie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:27, 21 paź 2013

Do góry
eda napisał(a)
Cudownego klona upolowałaś i szałwia widziałam ją chyba dwa lata temu u babci i zginęła też miała takie kolorki super nad klonem już się takim zastanawiałam miałam kupić tylko on duuuuuży rośnie ale jeszcze pomyślę piękny jeju fajnie jeszcze wszystko kwitnie Aniu super dobrej nocki
Eduś te klony to najzwyklejsze sadzone w lasach i przy drogach, ale urody nie można im odmówić
w moim ogrodzie mam trzy klony w różnych miejscach o różnym nasłonecznieniu, ten od zachodu ma jeszcze bardzo dużo zielonych liści
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:10, 20 paź 2013

Do góry
W przyszłym sezonie mam zamiar zmierzyć się szałwia omszona , pięknie wyglada .... z lawendą daję sobie definitywnie spokój.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:48, 20 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

To jest szałwia omszona - jest świetna i kwitła do samych przymrozków, tylko wycinałem jej kwiatostany, a ona ciągle wypuszczała nowe

Wydaje mi się, że szałwia ładniejsza od lawendy jest prawda?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:36, 20 paź 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Sebek jesien u Ciebie piękna no i zdjęcia Twoje to mistrzostwo Szałwia rewelacja jak jeszcze kwitnie Pozdrawiam

Szałwia już nie kwitnie....mróz ją załatwił...chociaż kwiatostany chyba zostawiłem - może się wysieje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:39, 20 paź 2013

Do góry
Sebek jesien u Ciebie piękna no i zdjęcia Twoje to mistrzostwo Szałwia rewelacja jak jeszcze kwitnie Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:37, 20 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

To jest szałwia omszona - jest świetna i kwitła do samych przymrozków, tylko wycinałem jej kwiatostany, a ona ciągle wypuszczała nowe

Cudna
Musze znalescc dla niej miejsce u siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies