Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 11:38, 14 kwi 2014

No takie są założenia
Nie ma nic fajniejszego niż obserwować, jak sobie zgłodniawszy Adaśko otwiera furtkę do warzywniaka i idzie się pożywiać... A to sobie urwie agreścika (garstkę), a to borówkę, a to szczypior zagryza namiętnie, a to pomidorki koktajlowe wciąga... No radość patrzeć
asiach 12:35, 14 kwi 2014

Ania74 napisał(a)
Zdradzę rąbek tajemnicy, bo napięcie nadmiernie urośnie... a potem nastąpi rozczarowanie jak się okaże co to jest...
Zbijamy skrzynie do warzywnika Ot i cała tajemnica
Pierwsza skrzynia stoi. Montaż to pikuś, gorzej z przygotowaniem miejsca.
Bo sobie wymyśliłam, że nie postawię skrzyń na gołej ziemi tylko na ala podstawie. Pierwotnie miała być kostka brukowa ułożona po obwodzie skrzyń, żeby i drewno nie stało na glebie i można było swobodnie kosić trawę pomiędzy skrzyniami, bo planuję takową posiać...
Pojechałam w sobotę po kostkę brukową i... wróciłam z przyczepką pełną odpadów z handlu, a głównie cegły klinkierowej różnej maści.
Kupiłam toto – tj. ok. 100 a może i więcej cegieł (bo nie liczyłam) za 40 zł. I teraz mam zagwozdkę jak bytu ich użyć na podbudowę do skrzyń.
Jak jest człowiek nieuleczalnie "gospodarny" to tak ma… I w dodatku tych cegieł na bank zabraknie.

Ale ta pierwsza skrzynia jest zajefajna. Zdjęć na razie brak...
P.S.
My tu wiercimy i skręcamy, a Adaśko nam nadłamał borówkę amerykańską.. Emek ją połatał i zabandażował, ale nie wiem czy pomoże...

Aniu! No widzisz jak opiszesz dokładnie jaką masz skrzynię (wymiary) pokaż co możesz zrobić. Napisz też jaki wymiar ma ta cegła brukowa. Może jedno zdjęcie z ta cegłą i skrzyni (jeśli nie chcesz teraz się odsłaniać wklej u mnie lub pójść do mnie wiadomość. Pozdrawiam
Ania74 09:33, 17 kwi 2014

Ludzieeee! Jak ja się wyspałam... Poszłam spać razem z dziećmi, a raczej krótko po nich, bo o 20:30. No i wreszcie jestem do życia. Muszę sobie raz w tygodniu robić taki maraton snu dla regeneracji...
W ogródku nawet wczoraj nie byłam, bo eMek pojechał z sunią do weterynarza sprawdzić czy jej nie jest więcej czasem. Do tej pory nie było z nią problemu, ale w zeszłym roku spróbowała psiej rozkoszy (nieproszone odwiedziny) i w tym roku jakby w nią diabeł wstąpił. Sama rozplotła siatkę ogrodzeniową i wylazła do psów... no masakra! I zastanawialiśmy się czy będzie przychówek, ale jak na razie nic na USG nie widać...
Więc ogród leży odłogiem, z okna tylko popatruję jak trawa rośnie...
elzbieta_g 09:40, 17 kwi 2014

zobacz jak to człowiekowi do szczęścia nie wiele potrzeba...tylko więcej snu potwierdzam czasem pasuje pospać do regeneracji organizmu,często takrobięmoja trawa idzie jak szalona ale dziś ją dopadniemy z kosiarą miłego dzionka
Ania74 07:28, 18 kwi 2014

No wreszcie parę zdjęć udało mi się zrobić...

Moje żagwiny

Skalnica odprowadza słońce do snu

Smagliczka skalna się wzięła do roboty
Ania74 07:34, 18 kwi 2014

Ciut żonkilków przywiezionych przez Dziadka na jesieni, w tle czosnki

Czosnek w zeszłym roku pojedyncze kwiaty, a teraz wypuszcza podwójne (co mnie baaardzo cieszy!)

Szałwia (moja topowa bylina) się wzięła za siebie...

Tulipany wielokwiatowe

Ania74 07:46, 18 kwi 2014

Malwa, zostawiona na zimę, mi się wysiała Pozytywnie!

Moja sympatia - Róża Sympathie ładnie przezimowała
Magdalenka 14:16, 18 kwi 2014

Nareszcie trochę zdjęć- pięknie
Pozdrawiam słonecznie w przerwie między sprzątaniem
asiach 00:31, 19 kwi 2014

Kolejna Wielkanoc, kolejne żonkile,
kolejne życzenia, lecz specjalne, miłe!
Radosnych i pogodnych świąt
spędzonych wśród bliskich
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej Rodziny życzy Asia

Ania74 10:52, 23 kwi 2014

Dzięki za życzenia i odwiedziny. W Święta byliśmy poza domem, cztery dni mnie nie było, powrót w nocy, więc spojrzałam na ogródek dopiero rano i to w pędzie. Matko jak wszystko ruszyło! Czosnki wystrzeliły, skalnica zakwitła, floksy szydlaste, trawa rośnie...