Tojeść rzeczywiście bosska .. U mnie tak dobrze jeszcze sie nie prezentuje , bo po pierwsze stipa jeszcze jest młoda a po drugie tła z cisów jeszcze nie ma , bo rosną ... Ale jak jż stipa bedzie duża i cisy też to dopiero będzie widok
ha czy będzie dobrze to się okaże zdarza mi się mierzyć buty są idealne, kupuję zakładam i już idealne nie są...
zobacz idealny ogródek Danusi czy Marzenki jest zmieniany bo im coś nie gra... jedno jest pewne teraz podoba mi się bardziej niż poprzednio, co wcale nie znaczy, że zemrę z tym widokiem
muszę przywieźć rurki do nawadniania, dorobić parę pentelek, położyc agro w miejscu kamyków, położyć ecobordy by oddzielić kamyk, wysypać kamyk i będę focić całość. Na razie ten obraz mam w głowie... zobaczymy
edit.
na razie podoba mi się tojeść i stipa ale jak będzie z ich żywotnością to się okaże mam jeszcze w głowie obraz wysokich stożków (bo kiedyś urosną)a w nich kosmosy różowe, albo niskie trawki lub hosty stillo.
Ozinko - ogród jest dość spory.... a przylegająca łąka dwa razy większa . Mam miejsce na szaleństwa... więc zapraszam
Sebciu... podobnie jak Marzenka - stosuję nawóz przeznaczony specjalnie do magnolki... i świetnie działa! Nawoziłam jedynie w maju... teraz pora na drugą dawkę
Stipa ma lekko bordowawe kłosy a czosnki bardzo ładnie to podkreślają.... siem mnie podoba
Dogadaj się z Ozinką i.... zapraszam
Ta trawa to ostnica mocna stipa tenuissima pony tails. W tym roku przezimowała, rozsiewa się sama ale ja w lutym sieję nasionka w domu, a w maju wysadzam na działkę. Te samosiejki raczej nie będą w tym roku cieszyły oka, chyba że jesienią. Ale i wtedy ta trawka ma bardzo dużo uroku.
Generalnie jest to roślina jednoroczna ale jak widzisz wszystko zależy od zimy.
Danutko, dziękuję za pochwałę ogrodu. Zapraszam
Agata powiem ci skrycie że stipa to najbardziej opiekowana trawka w ogrodzie . choć sieje się w dostatecznych ilościach żeby stale gościć to skrzętnie zbieram te siewki i sadzę w dobrych miejscach żeby się jej nie pozbyć przez przypadek ....lubię te zwiewne ogonki