Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród w skali mikro cz.II 23:04, 06 lip 2014

Do góry
Stipa szybko się rozrośnie,czego o cisach nie można powiedzieć
Ogród w skali mikro cz.II 22:59, 06 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękna ta tojeść,gdzie nie wejdę to kuszą,a nigdzie nie osiągalna...Jak żyć?
Eluś,lustro u ciebie to był strzał w 10-tę
Buziam niedzielnie

Tojeść rzeczywiście bosska .. U mnie tak dobrze jeszcze sie nie prezentuje , bo po pierwsze stipa jeszcze jest młoda a po drugie tła z cisów jeszcze nie ma , bo rosną ... Ale jak jż stipa bedzie duża i cisy też to dopiero będzie widok

Buziaki Gabrysiu .. Miłego tygodnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:45, 06 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ok, Ana ty widzisz całość. Więc, jak czujesz że wychodzi dobrze, to tak musi być. ja też symetrii nie lubię. Nawet mój dom jest niesymetryczny. A ogród, to już w ogóle.
ha czy będzie dobrze to się okaże zdarza mi się mierzyć buty są idealne, kupuję zakładam i już idealne nie są...
zobacz idealny ogródek Danusi czy Marzenki jest zmieniany bo im coś nie gra... jedno jest pewne teraz podoba mi się bardziej niż poprzednio, co wcale nie znaczy, że zemrę z tym widokiem
muszę przywieźć rurki do nawadniania, dorobić parę pentelek, położyc agro w miejscu kamyków, położyć ecobordy by oddzielić kamyk, wysypać kamyk i będę focić całość. Na razie ten obraz mam w głowie... zobaczymy

edit.
na razie podoba mi się tojeść i stipa ale jak będzie z ich żywotnością to się okaże mam jeszcze w głowie obraz wysokich stożków (bo kiedyś urosną)a w nich kosmosy różowe, albo niskie trawki lub hosty stillo.
Mirkowy ogród (początki) 22:31, 06 lip 2014

Do góry
Żórawka z podziału wiosennego ładnie zakwitła,stipa od Joanny chyba się przyjęła i lawenda z sadzonek też będzie kwitła
Ogród w skali mikro cz.II 21:22, 06 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ogród w skali mikro pozdrawia Was o poranku

To mnie już za moment będzie baardzo cieszyć ... Hortensja limelight

Mój ostatni nabytek .. Przetacznik Christa .. Dobrze zainwestowane 12 zł

Hosty .. One zawsze ładnie kwitną

Noo i to odkrycie Chelsea Flower Show ... Tojeść atropurpurea beajolais ze stipą .. I niech ta stipa szybciorem rośnie !!

Buziaki i dobrego dnia

Ell, czy na tyle się rozrosła, że można cudeńko dzielić a może tojeść atropurpurea beajolais już Ci się "znudziła"

pięknie ))
Ogród do kwadratu 20:47, 06 lip 2014

Do góry
przepięknie wygląda stipa z czosnkami
Ogród do kwadratu 19:43, 06 lip 2014

Do góry
Ozinko - ogród jest dość spory.... a przylegająca łąka dwa razy większa . Mam miejsce na szaleństwa... więc zapraszam

Sebciu... podobnie jak Marzenka - stosuję nawóz przeznaczony specjalnie do magnolki... i świetnie działa! Nawoziłam jedynie w maju... teraz pora na drugą dawkę
Stipa ma lekko bordowawe kłosy a czosnki bardzo ładnie to podkreślają.... siem mnie podoba
Dogadaj się z Ozinką i.... zapraszam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:43, 06 lip 2014

Do góry
no i mnie się ta stipa z tojeścia sni....
bardzo przyjemne te sny
Ogród do kwadratu 16:36, 06 lip 2014

Do góry
Aguś, Agatko, Ewuniu, Marzenko, Polinko... buziaczki dla was najsłodsze ...

I troszkę ogródka ... zdjęci cieplutkie, sprzed godzinki

Dla mnie oszałamiające połączenie... stipa z czosnkiem główkowatym... zakochałam się w tym duecie

plus trzmielik

Bardzo bardzo wdzięczny czosnek

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:08, 06 lip 2014

Do góry
Sebuś ale cudne te foty u Alinki Kawke Emuś zapodał bo się na tę u ciebie napaliłam i obejrzałam wszystko Cudności Szkoda że stipa nie zimuje.
Ogród Magdalenka 12:49, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aha wykoncypowałam gdzie będzie stipa w kawdratach bukszpanowych jak na CHFSh

Wow … stipa jest dla mnie mega odkryciem będzie pięknie
Ogród Magdalenka 12:35, 06 lip 2014

Do góry
Aha wykoncypowałam gdzie będzie stipa w kawdratach bukszpanowych jak na CHFSh
Wersja mini mini 08:24, 06 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Rabatka przed domem z kulkami cud=miód. Udało Ci się dorwać stipę?

a co rozumiesz pod nazwą księżnika Anna... bo nie łapię

kompozycja stipa z larissą cudeńko! już myślę czy gdziś u mnie by to się nadało....
dobra, cofnęłam się i już wiem kto to ta księżniczka

Stipa na razie tylko w necie, normalnie jakiś pogrom w tych szkółkach.

Ogród u stóp klasztoru 22:57, 05 lip 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Agata powiem ci skrycie że stipa to najbardziej opiekowana trawka w ogrodzie . choć sieje się w dostatecznych ilościach żeby stale gościć to skrzętnie zbieram te siewki i sadzę w dobrych miejscach żeby się jej nie pozbyć przez przypadek ....lubię te zwiewne ogonki

Alinko uważam, że stipa lada moment będzie roślinką ogrodowiskową ...
tak jak bukszpan, hortensje, żurawki i lawenda
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:55, 05 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I u Ciebie zawitała tojeść - ze stipą wygląda genialnie No i te borówki - mniam!

Tojeść i stipa to chyba szlagier tego sezonu. Mam nadzieję dobrze zniesie u nas zimę.
A na boróweczki zapraszam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:26, 05 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ale cudo ta stipa z tojeścią jak będziesz miała nasionkiii takiego koloru plissss

Nasionka stipy czy tojeści?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:24, 05 lip 2014

Do góry
Ale cudo ta stipa z tojeścią jak będziesz miała nasionkiii takiego koloru plissss
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:44, 04 lip 2014

Do góry
Danutka napisał(a)

Witam
Czy możesz mi powiedzieć co to za trawa w tojeści ?
Jak ona zimuję czy się rozsiewa?

P.s. śliczny ogród , podglądam po cichutku

Ta trawa to ostnica mocna stipa tenuissima pony tails. W tym roku przezimowała, rozsiewa się sama ale ja w lutym sieję nasionka w domu, a w maju wysadzam na działkę. Te samosiejki raczej nie będą w tym roku cieszyły oka, chyba że jesienią. Ale i wtedy ta trawka ma bardzo dużo uroku.
Generalnie jest to roślina jednoroczna ale jak widzisz wszystko zależy od zimy.
Danutko, dziękuję za pochwałę ogrodu. Zapraszam
Ogród u stóp klasztoru 23:29, 03 lip 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Wypad dzisiaj fajny miałam do ogrodu Sebka ..nie taka to miniaturka jak nie raz to pisał . tak dopracowany i dopieszczony ogród to rzadkość i oczy się cieszą na tę ilość roślin jaka zmieścił u siebie .Ozz , Abiko i ja z radością pobujałyśmy się na huśtawce a Olena nawet próbowała zatkać ciurkadełko ....fotek niestety NIET ale Sebek jak zwykle stanął na wysokości zadania i na pewno się tu niebawem zjawi z nimi ....

Fotek ode mnie mam niezbyt dużo... Bo albo z fajeczką albo dziwne miny któraś strzelała Za to od Ciebie mam multum, ale wkleję tylko te wybrane

Jej zwiewność stipa

Ogród u stóp klasztoru 23:23, 03 lip 2014

Do góry
Agata powiem ci skrycie że stipa to najbardziej opiekowana trawka w ogrodzie . choć sieje się w dostatecznych ilościach żeby stale gościć to skrzętnie zbieram te siewki i sadzę w dobrych miejscach żeby się jej nie pozbyć przez przypadek ....lubię te zwiewne ogonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies