Moja mniejsza ,dziś nie ma słońca to dobrze -tz. środki ucinasz żeby się krzewiły.
Już miałam cie pytać czy ta szałwia ma pojedyńcze łodygi czy się krzewi?
Wstawie u mnie fotke.
Hehe Beatko cieszę się że niespodzianka się udała siej i ciesz oczy latem a już myślałam że list gdzieś zaginął bo do Iwony dawno już doszedł a wysyłałam tego samego dnia.
Dorotko bardzo dziękuję za odwiedziny i pochwały srebrna roślinka to zwykła szałwia lekarska. Ona jest praktycznie nie do zdarcia, bardzo ją lubię.
Kasiu psina skradła nasze serca i jest dla nas wielką radością Dzięki niej w domu ciągle coś się dzieje bo ta mała waritka ciągle coś wymyśla. Ubaw mamy niezły czasami
To prawie jak sklep z roślinkami
Zgadzam sie z Tobą Bogusiu w kwestii samodzielnego wysiewy roślinek. Przy odrobinie cierpliwości za niewielkie pieniążki można mieć mnóstwo sadzonek.
Powodzenia Bogusiu
Zrobiłam taki podręczny spis pikówek.Sporo tego .Nazbierało się ale to jeszcze nie wszystko...niektóre dopiero kiełkują...na wysiew w końcu marca czekają astry i cynie...
Wczoraj z robotą na działce przesadziłam,dziś nie mogę się ruszyć i jeszcze kontuzja kolana mi się odezwała
A na parapecie wschodzą nasionka;szałwia -nasionka z zacienionej
Szałwia wschodzi dosyć szybko i ładnie przyrasta...natomiast cleome trochę kaprysi...ale chyba jej wolno,jest taka dekoracyjna...pozdrawiam chłodno i mgliście...myślałam,że będzie słonecznie.
Bogusia witam niedzielnie, u mnie już słoneczko pięknie świeci
A ja się wczoraj dałam się do roboty na działce i kontuzja kolana mi się odnowiła i dziś leże
Szałwia pięknie mi wyszła ,nakryłam folią i na parapet za 4 dni wszystko wyszło,ale widze dziś ze cleomia też wychodzi,a myślalam że tylko 3 szt. bedzie.Pozdrawiam i słoneczka życzę
Moim skromnym zdaniem to: przegorzan, chaber, hortka jak anabell, trawa ML i w tle albo szałwia albo kocimiętka
Sałatę posiałam w domciu.. po ziarenku do doniczki, bo w szklarni , mam nieprzygotowane.. poza tym w domciu szybciej rośnie.. stoi w prawie nieogrzewanym pomieszczeniu Ale w salonie nie mam ochoty na takei ozdoby A po ziarnku bo nie che mi sie potem pikować Mam takie mikro paletki.. 2cm x 2 cm