Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Mirella 10:48, 02 kwi 2014

Ale ślicznie u Ciebie, Agatko gdzie kupiłaś takie ładne obeliski pod róże,szukam takich.
laurowisnia 09:41, 03 kwi 2014

Mirello one były robione na zamówienie, sama bym dorobiła chętnie ale Pan nie chce już robić, nie opłaca mu się. Wyślę do Ciebie za chwilę pw.
Kondzio 09:44, 03 kwi 2014

Rośliny wyłudzają sie ze snu w tym roku udała sie nam wiosna hi hi hi
laurowisnia 10:02, 03 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Agatko kosmos kupiłam w kłączu!!! przez internet - aż się boję co mi z tego urośnie...i czy w ogóle . Posadziłam w donicę w szklarni... Ale teraz nocami przymrozki i muszę szklarnię troszkę ogrzewać bo mam tam też pomidorki i paprykę. Wsadzam na noc butlę gazową turystyczną i ustawiam malutki płomyk. To wystarcza by było w środku ok. 3-4 stC na plusie. Zobaczymy co z roślinkami będzie. Mam też werbenę patag. mnogość siewek. Pięknie mi wzeszła... może potrzebujesz?
Ach i w kłączu kupiłam też sanguisorbę - piękne bordowe małe główki, choć ta roślina raczej dość wysoka jest. Z nią mam miłe wspomnienie... gdy budowaliśmy dom wokół wiadomo dzikie łąki. Przyszłam kiedyś by malować dechy na podbicie dachowe, patrzę przez okienko w garażu a tu właśnie ona...kołysze się cudowna!! Aż krzyknęłam z zachwytu i wybiegłam by ją pooglądać. Dużo większa ode mnie. Zauroczyłam sie nią nie wiedząc zupełnie co to za roślinka... Niestety w czasie mojej nieobecności panowie od układania kostki wszystko zrównali z ziemią... ale teraz mam nadzieję, że uda mi się ją ponownie zaprosić do ogrodu
Ale sie rozpisałam... pozdrówka... mój ML już ma 10cm... ale rośnie na najcieplejszej rabacie jaka mam

Poczytałam o nim w necie, to chyba trudna roślinka i nie zimująca, ale bardzo efektowna i ten kolor. Fajnie masz z tą szklarnią, ja swoje siewki wnoszę i wynoszę i tak w kółko.
Werbena również mi się udała, dziękuję, ale mniej szałwia omączona, którą planowałam na różankę. Teraz próbuję z nową partią nasion, ostatnią.
Sanguisorby nie znałam, czy jakąś odmianową kupiłaś? Bardzo ciekawa z tymi kwiatostanami. Przy trawach będzie bardzo pasować.
laurowisnia 10:04, 03 kwi 2014

Kondzio, zastanawiam się tylko co dalej?
laurowisnia 10:07, 03 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
Agatko!
A co to jest za siewka, taka o żółtych listeczkach, podobna do żuraweczki?

Zastanawiałam się, którą masz na myśli i chyba chodzi o kłosowiec, udało mi się zebrać trochę nasion z mojej mikrej sadzonki i ładnie się wysiały i rosną.
Maria667 10:59, 03 kwi 2014

laurowisnia napisał(a)

Zastanawiałam się, którą masz na myśli i chyba chodzi o kłosowiec, udało mi się zebrać trochę nasion z mojej mikrej sadzonki i ładnie się wysiały i rosną.

O, nie poznałam. Też mam kłosowiec, ale ten o zielonych liściach.
Pozdrawiam.
Agania 22:47, 03 kwi 2014

Śliczne wiosenne fotki.......Parade w końcu posadziłam, cena mnie powaliła, korzenie są zdrowe, przycięłam trochę, więc na pewno urosną szybko, ciekawa jestem kwiatów, czy będą takie same jakie miała ich poprzedniczka

Kłosowca gratuluję, mój kupiony nie przezimował
laurowisnia 09:24, 04 kwi 2014

Marysiu, nie wiem czy nie jest ładniejszy ten zielony, zastanawiam się czy siewki będą miały taki sam kolor liści, ten żółtawy.

Aganiu, moja pierwsza Parade okazała się inną pnącą, czekamy na Twoje kwiaty. Mój kłosowiec też nie wiem czy przetrwał, nie widzę na razie nic zielonego, a siewkami mogę się podzielić. Troszkę rozsiałam też przy sadzonce, zobaczymy czy wyjdą.

Czekam na kwiaty, jeszcze ich nie widziałam.

Dolny poziom.
renatamama3 11:57, 04 kwi 2014

Agatko ,ale masz duże piwonie ,moje dopiero wyszły z ziemi .pozdrawiam