Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:47, 05 kwi 2014

Agania napisał(a)

Buczki też urosły i nutkanki wcale na takie małe nie wyglądają, musisz jeszcze kilka latek poczekać

Koleżanka kupi mi Morning Lighta, będę go miała już w poniedziałek...... tej turzycy nigdy nie spotkałam, dzięki za podanie nazwy, a hakone masz piękną, służy jej podłoże u ciebie i twoja ręka......Napisz mi proszę, co powinnam zapewnic mojej hakone ,ze mi tak rosła jak u Ciebie?

Pozdrawiam Irenko

Fakt, trochę urosły, a cierpliwość powinna być cnotą ogrodnika
Ta turzyca chyba nie jest tak popularna na forum, a szkoda, jak się rozrośnie jest piękna i teraz cudnie kwitnie, tak na różowo, nietypowo dla traw
wydaje mi się, ze kluczową sprawą dla hakone, jest wilgoć, bo tam gdzie mam bardziej sucho, idzie wolniej.....dlatego nieustannie ją tam podlewamy i jej stan się polepsza, mam nadzieję, ze u ciebie też to pomoże

uwielbiam tę świeżośc barw
Milka 11:51, 05 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Mnie też interesuje jak to hakone zachęcic do rośnięcia u mnie i jaki to gatunek? Piekne są niesamowicie.Pozdrówka.

Mam; Albostriata i All Gold, obie lubią wilgoć, Bożenko posadź w miejsce pół cieniste i dość wilgotne
a dla ciebie w połowie uratowana, rok temu mrozy ją załatwiły, Susan....poczekam zanim odbuduje swój kształt

Milka 11:54, 05 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko nie potrafię na pw. dać fotki. Masz tutaj jak obejrzysz to wyrzucę tylko napisz

Gosia, rewelacyjny i jak widzę, zmieniłaś dodatki i jest nowy wystrój ślicznie jest

moje ulubione tulipany, za liście, za to że ładnie wychodzą i za to że z jednej łodygi aż 3 kwiatki

Milka 12:02, 05 kwi 2014

agata19762 napisał(a)
Irenko byłam tu
uśmiałam się z pomysłów Anity ....

Anita ma ich całkiem sporo
Milka 12:06, 05 kwi 2014

Luki napisał(a)
Irenko ja już nie ogarniam tych Twoich rewolucji, to tu, to tam, jeszcze kółko won, te zostaje... itd ale cały czas śledze, kibicuje i podziwiam

Ja też już nie ogarniam,,
Gosia mi powiedziała, że do psiaka się przywiązaliście i zostaje u was
podziwiałam twoje kulki i stożki, rewelacja
Milka 12:09, 05 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Też się uśmiałam Tylko ciekawa jestem, po jakim czasie będziesz wszystko zielone wyrywać...po jakim czasie ciągnięcia z tego wężyka U mnie też już mięta jest...jakby Ci potrzebna była, wyślę...do tego wężyka mus mieć przecież!

ha, ha, u mnie też mięta, przetaczniki i szałwia
dziś nie wiem, co zrobię przez ten deszcz...
hanka_andrus 12:11, 05 kwi 2014

irena_milek napisał(a)

Cieszę się
no to dam to, co ładne
trudno te poduchy pokazać, bo noga na kamieniach mi leci
zaraz będę skubać i dam w inne miejsca, gdzie chcę coś zamaskować

kwitnie tawuła wczesna, rok temu usiłowałam nadać jej kształt prostokąta, w tym będzie poprawka

kolejne do startu gotowe, ale leje i tak sobie stoją

Śliczne te poduchy! A demolki konieczne, żeby było ładnie.Buziaczki
Milka 12:11, 05 kwi 2014

monteverde napisał(a)
Irenko przeglądając fotki zobaczyłam tą
i tak sobie pomyslalam, że pięknie wyglądały by na nim rozpięte róże albo jeszcze lepiej drzewka owocowe prowadzone po nim jak u anglików np. coś takiego:

Aniu, pod murem jest cały rząd budlei i róż, jeszcze ich nie widać, ale w sezonie będzie kolorowa ściana, a niżej piwonie, lawendy i wysiałam tam mnóstwo werbeny patagońskiej, zrobię w sezonie porównanie tego miejsca; dzięki za podpowiedź, możliwe, ze kiedyś coś zmienię zwłaszcza o róży myślę
agata19762 12:15, 05 kwi 2014

Irenko jednak roślinki w dużych ilościach robią wrażenie
wszystkie po kolei, bez wyjątku....

poduchy wspaniałe
AgnieszkaW 12:16, 05 kwi 2014

Irenko, wiosna w pełni u Ciebie - wszystko pięknie kwitnie, robota wre, jak to w ogrodzie... Żagwinem też możesz się już pochwalić - śliczny. Piesy kombinują, ciekawe, co wymyślą. Ciekawa jestem tej tawuły strzyżonej w kwadrat i magnolii parasolowatej. U mnie też mini rewolucja, tzn poprawki Cmokam