Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z pergolą 15:17, 19 lut 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Ja też popieram Kasię. Lubię klony, ale przy tarasie dałabym brzozę. Sorry Bo ja brzozy też uwielbiam
Ania, ostatnią brzozę jaką obiecałam sobie kupić to White light, sprawdź ją, może i tobie się spodoba

niewiem co mam Ci napisać, no ładna jest
Ogród z pergolą 13:46, 19 lut 2016

Do góry
Ja też popieram Kasię. Lubię klony, ale przy tarasie dałabym brzozę. Sorry Bo ja brzozy też uwielbiam
Ania, ostatnią brzozę jaką obiecałam sobie kupić to White light, sprawdź ją, może i tobie się spodoba
Ogród z pergolą 13:11, 19 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Tak tak, oczywiście ... I nie zapominaj o jarzębinkach ktore tez są piękne ze swoimi koralikami
A glog paul scarket ? A jablonka royality albo wisnia kiku-shidare-zakura ?
Ale przy tarasie dałabym brzozy azurowe

dobra zaczęłam standardowo od wuja googla i jak zobaczyłam głóg to przestałam resztę sprawdzać, jesteś małpa
muszę sie opanować i powtarzać sobie jak mantre: jestem silna, mam małą działkę, dwójkę dzieci na utrzymaniu, permanentnie nie mam sie w co ubrać - nie będę oglądać więcej drzew!

Ogród z pergolą 13:02, 19 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Z tego co się orientuję, to brzozy już mają swoją miejscówkę, czyż nie? Na prawo od altany?

zgadza się, wcześniej miały byc przy tarasie..
ty też jesteś taka niezdecydowana?
będziesz na Gardenii?
Ogród z pergolą 12:53, 19 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Tak tak, oczywiście ... I nie zapominaj o jarzębinkach ktore tez są piękne ze swoimi koralikami

Mnie też bardzo podobają się brzozy-bardzo je lubię za drobne listki i nietypową korę. Gdzieś widziałam pięknie wkomponowane w drzewo tarasowe (jakby wyrastały z tarasu)-super sprawa.
Ogród z pergolą 12:44, 19 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja też uwielbiam brzozy ale przyznaj klon od makao czy judaszowiec od jazzy też piękne na każde to drzewo chciałabym znaleźć miejsce w moim ogrodzie

Ogród z pergolą 11:55, 19 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja też uwielbiam brzozy ale przyznaj klon od makao czy judaszowiec od jazzy też piękne na każde to drzewo chciałabym znaleźć miejsce w moim ogrodzie

Z tego co się orientuję, to brzozy już mają swoją miejscówkę, czyż nie? Na prawo od altany?
Rododendronowy ogród II. 11:49, 19 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Mam ochote na tego powojnika Rubens na wiosnę, wiem że go miałaś przed wejściem do domu - widziałam na fotkach w wątku tematycznym...jak sie u ciebie sprawował ?
Czy kolorystycznie będzie pasował do tej rózy New Down która kupiłysmy u pana Ci. w grudniu ?

Mam w garazu pergolę/taka typu furtka (połączona po łuku) jescze nie zmontowana (od 2 lat...) i chciałabym ja postawic przed placykiem ze żwirkiem i obwódką bukszpanową. Dałbym na nia tego Rubensa tylko czy przezimuje u mnie.....

Do New Dawn pasuje moze nawet za bardzo bo też lekko różowy mogą się zlewac kolorami. U mnie był kilka lat w jedna zimę zmarzł ale wypuścił pędy i w tym roku juz nie zakwitł bo pąki zawiązuje na starych pędach. Ja też jeszcze chyba go kupię choc mam dwa malutkie ale puszczone na brzozy i wolno rosna. Jak kwitnie to jest zjawiskowy. Kupuj teraz zimy lżejsze niz kiedys.
Ogród z pergolą 11:23, 19 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
mowcie sobie co checie ale wg mnie nic tak dobrze nie bedzie wygladalo jak brzozy, takie niewielkie oczywiscie
daja przyjemy azurowy lekki cien i sa piekne

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:14, 19 lut 2016

Do góry
Ana, pewnie to pytanie padło już kiedyś, ale nie moge znaleźć.
W jakich odległościach od siebie masz brzozy ?
Ja mam od zeszłego roku posadzone 4 Doorenbosy w rzędzie co 1,5m i zastanawiam sie czy to nie za gęsto ?
W Kruklandii 10:59, 19 lut 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
No i co aż się cieplej zrobiło Twoje brzozowe koło świetnie wygląda o każdej porze. Bardzo mi sie podoba Jednak rozplenice + rozchodniki mają w sobie to coś Róże - gotowiec do podpatrzenia dla Kosolkowej Oli - Juziu te drobne różowe to the Fairy prawda?

Eeee....to brzozy robią całą robotę, bo wiosną ani rozplenic ani rozchodników do maja nie ma.
Fairy
Kamienny ogród patykiem malowany 10:01, 19 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sylwia swietna babeczka z Ciebie , wysmakowana artystka Zdjecia , rysunki bjuti

Teój ogrod / park z tymi kamiennymi murkami ma swoj niepowtarzalny urok i no roboty kobitkoto Ty masz lisci troche duzo .....chociaz pieknie wygladaja i jsk musza pod nogami szeleścic ......moze jakas dmuchawa na nie , oj sama nie wiem .

Fajnie piszesz tak lekko a te foty ochy same

Nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie komplementy....ale baaaaardzo dziękuję.
Artystka?

Z ogrodem mam trochę roboty - jest dużo drzew.....brzozy przemieszane z iglakami. Jak ktoś chce nie kończącej się roboty z liśćmi to polecam taką właśnie mieszankę. Na jesieni grabienie liści 5-6 razy bo zawsze część zatrzyma się na iglakach....a na wiosnę powtórka z rozrywki, bo jesienią z igiełek spadło nie wszystko......i tak wkoło Macieju do usra...ej śmierci (kiedyś tak mówiono na wsi - teraz wiem dlaczego).
Są też małe plusiki - można się porzucać na jesieni z dzieckiem liśćmi, potem potarzać, zebrać na kupkę i zrobić "skoka"
Ogród z pergolą 22:02, 18 lut 2016

Do góry
mowcie sobie co checie ale wg mnie nic tak dobrze nie bedzie wygladalo jak brzozy, takie niewielkie oczywiscie
daja przyjemy azurowy lekki cien i sa piekne
1500 metrów wolności 19:59, 18 lut 2016

Do góry
ałycza przemawia szybkim wzrostem do mnie, aczkolwiek wolałabym bukowy albo grabowy żywopłot bo jest jednak mniej pracochłonny

budowę zaczęliśmy w lipcu ubiegłego roku, jesteśmy już na dość zaawansowanym etapie, w kwietniu zaczynamy wykończeniówkę i na lato chcemy się wprowadzić
działka ogrodzona jest z stron już docelowo siatką, przód jest z leśnej a docelowe ogrodzenie z przodu będzie zrobione po zakopaniu oczyszczalni czyli pewnie w kwietniu.

Żadnych ciężkich prac już nie będzie, także spokojnie mogę już sadzić rośliny w docelowe miejsca za domem.

Przód zostanie na deser, po kostce i ogrodzeniu.

Podoba mi się dużo, za dużo
ciężko mi określić jednym słowem czy to jest styl wiejski czy inny
wiem jakie rośliny lubię
lawenda
wrzosy
trawy roztrzepane kiwające się na wietrze
sosny
kosodrzewina
ciemnozielone świerki z długimi igłami (nie znam jeszcze odmiany, dopiero zaczynam, musicie zrozumieć moją niewiedzę)

brzozy, ale raczej brzoza pożyteczna, boję się drzew które rosną szybko i mają cienki pień
ogrody z kolorem,ale 1, max 2 pewnie fiolet i biel

chcę uniknąć latania z roślinami z miejsca na miejsce po 10 razy jak zawsze robiłyśmy to z babcią
to chyba nieuniknione ale wolałabym nie

Ogród w Puszczykowie 19:54, 18 lut 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Asiu cięłaś już graby? Ja swoich chyba teraz nie będę cięła, bo po sierpniowym cięciu raczej nie urosły

Ja też cięłam dość późno, więc na pewno nie mam potrzeby. Poza tym graby płaczą, podobnie jak brzozy, więc jeśli już to cięłabym trochę później, jak już się wegetacja rozkręci.
idę zobaczyć co u Ciebie
W Kruklandii 19:11, 18 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A na jakim kawałku masz te brzozy? I ile ich jest ?

Mam 4 szt sadzone w rzędzie co 1,5m czyli w sumie na odcinku 4,5m
W Kruklandii 18:29, 18 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Brzydkie ? Dobry żart ☺
Fajnie to wygląda, odległość między brzozami wygląda na wiekszą, ale to pewnie zdjęcie przekłamuje i stąd takie wrażenie.
Wciąż się głowię czy za kilka lat nie będzie za ciasno.

A na jakim kawałku masz te brzozy? I ile ich jest ?
W Kruklandii 18:12, 18 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Juzia masz może takie bardziej ogólne ujęcie brzozowej?
Ja mam brzozy posadzone co 1,5m i zastanawiam się czy jednak nie za gęsto.

Mam... ale wszystkie brzydkie

W Kruklandii 16:02, 18 lut 2016

Do góry
Juzia masz może takie bardziej ogólne ujęcie brzozowej?
Ja mam brzozy posadzone co 1,5m i zastanawiam się czy jednak nie za gęsto.
W Kruklandii 11:24, 18 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Juziu pięknie na brzozowej ! Pamiętasz co ile sadziłaś brzozy ?

Na oko sadziłam
Min 1,5m max 2m...tak myślę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies