Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Luki 11:17, 02 mar 2016

Dziękuje bardzo za uznanie, ale jest troszkę na wyrost, niemniej bardzo mi miło

Ewo według tego co nagryzmoliłem trzeb by przesadzić w inne miejsce świerka na lewo od bzozy bo będzie tam za duży i zbyt dużo wody z rabaty zabierze, niskiego jałowca i świerka Conice, którego można by zostawić, ale mój po ośmiu latach zbliża się do dwóch metrów więc trzeba przemyśleć sprawę tej 'miniaturki'
Krzewy za brzozą czyli drugi świerk i cyprysik na razie można zostawić, nic tam nie planowałem bo trudno ze zdjęć określić ilość miejsca i z jakich kierunków ten fragment będzie widoczny.
No i reszta krzewów i drzew, albo zostaje na swoim miejscu, albo musi się przeprowadzić kawałek dalej
Nallar 12:46, 02 mar 2016

Luki napisał(a)
Dziękuje bardzo za uznanie, ale jest troszkę na wyrost, niemniej bardzo mi miło

Ewo według tego co nagryzmoliłem trzeb by przesadzić w inne miejsce świerka na lewo od bzozy bo będzie tam za duży i zbyt dużo wody z rabaty zabierze, niskiego jałowca i świerka Conice, którego można by zostawić, ale mój po ośmiu latach zbliża się do dwóch metrów więc trzeba przemyśleć sprawę tej 'miniaturki'
Krzewy za brzozą czyli drugi świerk i cyprysik na razie można zostawić, nic tam nie planowałem bo trudno ze zdjęć określić ilość miejsca i z jakich kierunków ten fragment będzie widoczny.
No i reszta krzewów i drzew, albo zostaje na swoim miejscu, albo musi się przeprowadzić kawałek dalej

Gryzmołami nazywasz to co narysowałeś? Odrobina samokrytyki jest wskazana ale Ty jesteś zbyt surowy Łukaszu.
Z tą częścią rabaty której zdjęcie widziałeś wieczorkiem poszło łatwo bo tam jest pusto. Tu gdzie zaplanowałeś Hortensje też większego problemu nie ma. Żywotniki są jeszcze młode i z przesadzeniem ich nie byłoby problemu. Schody zaczynają się dalej Obawiam się że ruszenie prawie 5 metrowego świerka nie będzie takie proste i szczerze powiedziawszy wolałabym go nie ruszać. Bardziej bym się skłaniała do usunięcia Brzozy.
Muszę jeszcze pomierzyć odległości, będzie mi łatwiej zdecydować co muszę przesadzić a co bezapelacyjnie musi dostać eksmisję.
Katkak 13:01, 02 mar 2016

oj, szkoda tej brzózki, fajna jest .
Nallar 13:08, 02 mar 2016

kosolka napisał(a)
Ale czego oprócz conicy Lukasz tutaj nie ujął? Czego musiałabyś się pozbyć?

Olu, jeszcze nic nie jest przesądzone i żadne decyzje nie zapadły. To jest tak jak z Twoja rabatą przed domem, pamiętasz?
Łukasz zrobił plan który bardzo mi się podoba i gdybym miała pustą działkę i zaczynała rabatkę od zera to robię go identycznie jak zaproponował i narysował Luki ale sama widzisz że takie proste to nie jest. Bez pewnych zmian na rabacie i na projekcie się nie obejdzie.
Nallar 13:31, 02 mar 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia na pewno masz na ema swoje sposoby. Jak mój marudzi, to na ryby Go wysyłam ibwraca szczęsliwy jak ja po pracy w ogródku i wtedy jestem w stanie Go do wszystkiego chyba przekonać .

Kasiu, kiedy zacznę działać to ja nie wiem Czeka nas mała budowa i już z pewnością nie zacznę robić rabaty przed zakończeniem prac budowlanych.
Dokumenty jeszcze w urzędzie i decyzji nadal brak
Jeśli wszystko zakończy się tak jak zaplanowaliśmy to na jesień może ruszę, ale wiesz jak to jest. Życie potrafi pisać dziwne scenariusze.

Z tym przekonywaniem eMa bywa różnie W mojej rodzinie "ogrodowiskowa" jestem tylko ja eM jest zwolennikiem dzikości i naturalności w ogrodzie (z przyczyn dobrze Ci znanych) Dla niego ogród to las i kwietna łąka
Wiem że sentymenty przy porządkowaniu czegokolwiek nie są wskazane ale to też muszę brać pod uwagę.
A się rozpisałam...... Sorki.

Nallar 13:38, 02 mar 2016

mateuszmichn napisał(a)
Ojjj. Super pomysł na rabate ma Łukasz.
Nie wiem jak on to robi

Zgadzam się, pomysł Łukasza jest super.
Nie wiesz jak on to robi? Bierze ołówek i rysuje, a że zdolny jest to mu wychodzi
Luki 13:38, 02 mar 2016

Miałem na myśli tego świerka mniejszego przy Zebrinusie, ten wysoki zostaje i ten, który chyba jest jeszcze głębiej też
Karol99 13:39, 02 mar 2016

Podczytuje
Nallar 13:41, 02 mar 2016

Luki napisał(a)
Miałem na myśli tego świerka mniejszego przy Zebrinusie, ten wysoki zostaje i ten, który chyba jest jeszcze głębiej też

Uf... odetchnęłam.
Wieczorkiem wstawię zdjęcia z wymiarami, jeśli znajdziesz chwilę to zajrzyj proszę.
Nallar 13:42, 02 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Podczytuje

Poczytuj i myśl głośno.